10 March 2023
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Oι «Ανθισμένες Μανόλιες» του Robert Harling ανεβαίνουν στη σκηνή

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2023

Θεατρικοί συνοδοιπόροι διαφορετικών γενιών συνδιαλέγονται επί σκηνής σε μια συνάντηση εμβολιασμένη με εμπειρία, γνώση, ενέργεια, αφοσίωση και σύμπνοια: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αννίτα Σαντοριναίου, Πόπη Αβραάμ, Σοφία Καλλή, Μυρσίνη Χριστοδούλου και Παμπίνα Γεωργίου διασταυρώνουν τα βήματά τους στα μονοπάτια των ρόλων τους. Μορφές που σφράγισαν με την ιδιαίτερη συνδρομή τους την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο, αλλά και πρόσωπα που τώρα ξεκινούν την δική τους διαδρομή, δημιουργούν την ιδανική συνθήκη για να υποδεχθούν το κοινό στο κλασικό πια έργο Ανθισμένες Μανόλιες. Μια εις βάθος μελέτη για την φιλία, η οποία αντισταθμίζει την μοναξιά και την ανάγκη του ανθρώπου για στήριξη και επαφή. Αυτή η αξία διεκδικεί τα σκήπτρα της μοναδικότητας, καθώς ξεδιπλώνεται μέσα από τις σκηνές του έργου αυτού, υπογραμμίζοντας την σημασία της στο σημερινό κοινό, επιμένοντας πως ακόμη μπορεί να υπάρξει και να λάμψει.

thumbnail_IMG_4265 2.jpg

Η αυτοθυσία, η προσφορά, η φροντίδα, η μέριμνα για τον άλλο, αναδεικνύονται ως στιγμές φωτός μέσα στο γεμάτο αγωνία μονοπάτι της ζωής των χαρακτήρων του έργου. Κουβαλώντας το δικό τους κομμάτι στην απελπισία, καταφέρνουν να επιβιώσουν λόγω αποθεμάτων εσωτερικής δύναμης και συχνής καταφυγής στο χιούμορ, αλλά κυρίως λόγω της συμβολής του κύκλου των γυναικών, που περιβάλλει την ύπαρξή τους. Η κάθε μια διαγράφει την καθαρά δική της ιστορία προς τα μπρος, αφήνοντας με ένα γλυκόπικρο περίβλημα το σημάδι της στον χώρο και στον χρόνο, σκιαγραφώντας την διαδρομή και ολοκληρώνοντάς την σε ένα άλλο επίπεδο. Οι χαρακτήρες προχωρούν, μετατρέπονται σταδιακά από ανθισμένες σε ατσαλένιες μανόλιες. Μέσα από μια πυκνή δραματουργία ζουν τέσσερις καθοριστικές εποχές της ζωής τους, συμβολικά και μη, φέρουν την ασθένεια, την απομόνωση, αλλά και την χαρά, την γέννηση, τον θάνατο, την νέα αρχή, την ελπίδα.

thumbnail_IMG_4143 2.jpg

Έξι πολύ διαφορετικές γυναίκες, συναντιούνται καθημερινά σε ένα κομμωτήριο της Λουϊζιάνα. Σε αυτό το αποκλειστικά γυναικείο καταφύγιο, η ιδιοκτήτριά του Τρούντι, της οποίας ο γάμος περνάει κρίση, η μυστηριώδης, νέα υπάλληλος Ανέλ, η εκρηκτική και ιδιόρρυθμη Γουΐζερ, η πλούσια, χήρα δημάρχου Κλαίρη, η αξιαγάπητη αλλά ξεροκέφαλη Σέλμπι και η υπερπροστατευτική της μητέρα Μαλίν, κουτσομπολεύουν, τσακώνονται, γελάνε, λένε τα μυστικά τους, μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες, τους φόβους και τις φιλοδοξίες τους, αντλούν δύναμη και κουράγιο η μια από την άλλη, αλληλοστηρίζονται στις δοκιμασίες της ζωής, την απώλεια, το θάνατο…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης

Σκηνογραφία: Σωσάννα Τομάζου

Ενδυματολογία: Ελένη Τζιρκαλλή

Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Μουσική Σύνθεση και Ηχητικό Πεδίο: Δημήτρης Ζαχαρίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Πισιήλη

Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης

Σχεδιασμός Αφίσας/ Προγράμματος: Μάριος Χριστοφορίδης

Trailer Παράστασης: Χάρης Αριστείδου

Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αννίτα Σαντοριναίου, Πόπη Αβραάμ, Σοφία Καλλή, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Παμπίνα Γεωργίου.

thumbnail_IMG_4218 2.jpg

ΠΡΕΜΙΕΡΑ:

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Πάνω Σκηνή Σατιρικού Θέατρου (Αίθουσα Παντελής Κούρος) Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 στις 8.30μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Πάνω Σκηνή

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 8.30μ.μ. και Κυριακή στις 6.30μ.μ. (Μέχρι 2 Απριλίου)

  • ΛΕΜΕΣΟΣ, Θέατρο Ριάλτο

Πέμπτη, 16 Μαρτίου στις 8.30μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 105’

ΕΙΣΟΔΟΣ: €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Εισιτήρια: ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940 – 22421609

Email: satiriko.tameio@cytanet.com.cy

www.satirikotheatro.com

Η πρόσβαση στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, ατόμων με κινητικά προβλήματα, γίνεται μέσω ανελκυστήρα, ο οποίος βρίσκεται στο φουαγιέ του θεάτρου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close