Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 πάρκα στην Κύπρο για χαλαρές βόλτες

Η πρωϊνή ή απογευματινή βόλτα στη φύση είναι ό,τι καλύτερο

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2023

Τώρα που μπαίνουμε σιγά - σιγά σε διάθεση άνοιξης και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, βρίσκουμε εναλλακτικές και οικονομικές λύσεις για έξοδο. Αν θέλεις το απόγευμα μετά τη δουλειά ή το σαββατοκύριακο να βγεις λίγο έξω στη φύση, μόνος ή με φίλους, ο δρόμος σε πάει προς το πάρκο!

Ευτυχώς οι πόλεις έχουν αρκετά, πανέμορφα πάρκα, ιδανικά για χαλαρές βόλτες για να αλλάξεις παραστάσεις, να απολαύσεις φύση και να αναπνεύσεις λίγο καθαρό αέρα.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

IMG_5987.JPG

Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας. Η περιοχή αγοράστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1901 για να διαμορφωθεί εκεί ο πρώτος Δημοτικό Κήπος της πόλης ο οποίος ονομάστηκε προς τιμήν της Βασίλισσας Βικτώριας, Κήπος Βικτώριας. Βρίσκεται μεταξύ των Λεωφ. Νεχρού, Μουσείου και της οδού Κινύρα, πίσω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Διαθέτει:

  • Χλοοτάπητες και καθιστικούς χώρους, σκιερούς το καλοκαίρι και ηλιόλουστους το χειμώνα.
  • Παιδική χαρά με παιχνίδια σε χώρο περιφραγμένο.
  • Περίπτερο/Αναψυκτήριο
  • Πόσιμο νερό εντός της παιδικής χαράς και σε άλλους χώρους.
  • Αποχωρητήρια
  • Κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών.
  • Λίμνες με μεγάλη ποικιλία από νούφαρα, πάπιες, κ.λ.π.
  • Mεγάλη δεξαμενή με σιντριβάνια
Untitled-1-232.webp


Πάρκο Ακρoπόλεως
Το πάρκο είναι ένας εξαίρετος χώρος για ξεκούραση, περίπατο και αναψυχή, διαθέτει πλούσια βλάστηση και εξαιρετική φυσική ομορφιά, με κυριότερο στοιχείο τις φυσικές σπηλιές, οι οποίες έχουν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες εκδηλώσεις. Το ωραίο τοπίο του πάρκου συμπληρώνουν οι λίμνες και τα σιντριβάνια, η μεγάλη υπερυψωμένη ξύλινη γέφυρα, οι πεζόδρομοι και οι καθιστικοί χώροι.Έχει εισόδους από τις οδούς Πεντέλης, Μυκηνών, Π. Κάσπη και Δασουπόλεως, με χώρους στάθμευσης στα βόρεια και στα νότια. Επίσης λειτουργεί καφεστιατόριο/περίπτερο.

Διαθέτει:

  • Παιδική χαρά (Διαθέτει και παιχνίδια για ΑΜΕΑ)
  • Σπηλιές (Εκθεσιακός Χώρος)
  • Αμφιθέατρο
  • Τουαλέτες
  • Πεζόδρομοι
  • Γήπεδο καλαθόσφαιρας
  • Χώρος Εξωτερικών Εκδηλώσεων

    Πάρκο Αθαλάσσας
    Το Πάρκο της Αθαλάσσας είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος χώρος πρασίνου της ευρύτερης Λευκωσίας, δρώντας ανασταλτικά ενάντια στη ρύπανση και τη χειροτέρευση του φυσικού περιβάλλοντος, προσφέροντας ταυτόχρονα διάφορα είδη αναψυχής, όπως η σωματική άθληση, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ο οικολογικός αγροτουρισμός. Το τοπίο, ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι εντυπωσιακό, με ένα πέπλο πρασίνου να απλώνεται στη γη. Εκτός από την κύρια λειτουργία του, η οποία είναι η δασική και καλλιεργητική έρευνα, το πάρκο χρησιμοποιείται επίσης ως εκδρομικός χώρος, χώρος ψαρέματος, για μελισσοκομία, μάζεμα φυτών, καυσόξυλων και σαλιγκαριών, παρακολούθηση πουλιών, ποδηλασία, ως μονοπάτι της φύσης (υπάρχουν πάνω από 20 Χμ. μονοπατιών).

    Πάρκο Ακαδημίας
    Το Πάρκο Ακαδημίας  βρίσκεται μεταξύ Δήμου Αγλαντζιάς και Λευκωσίας σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Ως σκοποί του πάρκου έχουν τεθεί οι ακόλουθοι: η διατήρησή του ως πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή, η προσφορά αναψυχής, και η αισθητική βελτίωση της περιοχής. Εξ ου και το πάρκο διαθέτει εκδρομικό χώρο, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, αναψυκτήριο, παιδική χαρά και χώρους στάθμευσης.
130731583_3778125892207215_5791788977327893804_n.jpg


Γραμμικό Πάρκο Εθελοντών Καϊμακλίου
Στο Καϊμακλί, στο χώρο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής έχει δημιουργηθεί σε δύο φάσεις από το 1995 μέχρι το 1998 το Γραμμικό Πάρκο. Η μελέτη και εκτέλεση του έργου έγινε από το Ενιαίο Ρυθμιστικό Σχέδιο Λευκωσίας με εξ' ολοκλήρου Κυβερνητική δαπάνη, μέσα στα πλαίσια του Κυβερνητικού προγράμματος αναζωογόνησης περιοχών κοντά στη πράσινη γραμμή. Το πράσινο του πάρκου είναι υπό ανάπτυξη με συνεχή την προσπάθεια εμπλουτισμού του. Το πάρκο διαθέτει καθιστικούς χώρους, ποδηλατόδρομο, περίπτερο/αναψυκτήριο, αποχωρητήρια, πόσιμο νερό, μέτριο γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ και παιδικές χαρές.

ΛΕΜΕΣΟΣ

5232662e13.jpeg


Πάρκο Επίχωσης, Μόλος

Βρίσκεται στην παραλιακή ευθεία της Λεμεσού και είναι ένας πραγματικά ιδανικός χώρος για ξεκούραση, στο πράσινο. Αν θες μπορείς να πάρεις και τα πατίνια σου και να βολτάρεις στον πεζόδρομο. Από την άλλη, πάλι, μπορείς να κάνεις γυμναστική χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα, που βρίσκονται στο χώρο, ή να πας μια βόλτα με το σκυλί σου.

588574d20d.jpeg

Δημοτικός & Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού
Θα τον συναντήσεις στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, πρόκειται για ένα ευχάριστο οικογενειακό περιβάλλον για παιχνίδι και ξεκούραση. Εκεί θα βρεις ποικιλία βλάστησης από ευκαλύπτους, πεύκα και κυπαρίσσια, όπου μπορείς να κάνεις μία αναζωογονητική βόλτα, ξεφεύγοντας λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ο χώρος προσφέρει σημεία για πικ νικ, παιδική χαρά και το μικρό, σύγχρονο ΖΚ στον οποίο οι επισκέπτες θα δουν αξιόλογα και πολύ ελκυστικά ζώα, πτηνά και ερπετά από όλες τις ηπείρους.

Πάρκο Δασούδι
Θα το βρεις κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου της πόλης, λίγο πριν φτάσεις στο εργοστάσιο της ΚΕΑΝ.  Είναι ασφαλές για παιδιά και ποδηλάτες. Επίσης, έχει απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα. Λίγο πιο κάτω, υπάρχουν καφεστιατόρια, όπου μπορείς να απολαύσεις κάτι δροσιστικό.
Μπορείς να κάνεις υπαίθρια γιόγκα, να γυμναστείς κ.ά.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Αλυκή
Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αλυκή Λάρνακας και κοντά στο αεροδρόμιο. Είναι ο καλύτερος τρόπος να διοργανώσεις πικνίκ χωρίς πολλά τρεχάματα, γιατί είναι σχεδόν μέσα στην πόλη κι έχεις γύρω σου όλα όσα μπορεί να χρειαστείς. Κάθε εποχή έχει υπέροχο φως και όμορφο σκηνικό.

ΠΑΦΟΣ

DJI_0025.jpg

Πάρκο Δασούδι
Ένας όμορφος χώρος αναψυχής στο βόρειο τμήμα της Πάφου, επί της Λεωφόρου Ελλάδας, ανάμεσα στις οδούς Αλέξανδρου Υψηλάντη και Νίκου Μούντη. Εδώ, μπορείς να βρεις ηρεμία και χαλάρωση. Τα μονοπάτια ανάμεσα στα δέντρα προσφέρονται για σύντομους περιπάτους και ξεκούραση. Το Πάρκο Δασούδι είναι επίσης ιδανικό για οικογενειακές εξορμήσεις, αφού διαθέτει παιδική χαρά, όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά.

Πληροφορίες και εικόνες από τους Δήμους των πιο πάνω Πάρκων

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close