Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2023
Η Λεμεσός είναι η πόλη του καρναβαλιού και αύριο γιορτάζει την έναρξη των Αποκρεών με ξεσηκωτική μουσική, σουβλάκια και μπόλικη διασκέδαση.
Πρόγραμμα για Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου
11.00π.μ.
Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).
1.30μ.μ.
Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.
5.30μ.μ. Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2023». Συμμετέχουν η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
6.00μ.μ. Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου
Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.
Μαζί μας η ιστορική ομάδα σημαιοφόρων της πόλης Καστιλλιόν Φιορτεντίνο σε ένα φαντασμαγορικό σόου με τεράστιες σημαίες, εντυπωσιακά κοστούμια και ζωντανή μουσική, η ομάδα Κρουστών Batukinio και το συγκρότημα Brazilian Band με 8 μουσικούς και 12 κρουστούς!
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού σε πομπή, θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).
7.00μ.μ. Ο Βασιλιάς της φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του. Ακολουθεί η τελετή στέψης και ξεκινά η παρέλαση από την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη (Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό!
Εδώ Λεμεσός! Κοπιάστε όλοι μεταμφιεσμένοι!
Πρόγραμμα: http://bit.ly/3lsFz1X
Σχετικά
Νοέμβριος στο Θέατρο Ριάλτο: Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεχωριστές μουσικές και θεατρικές προτάσεις, την έναρξη των προβολών NT Live και το Flash Festival
Week Agenda: 16 όμορφες προτάσεις για εξόδους και βόλτες αυτή την εβδομάδα
Συναυλίες, θεατρικές πρεμιέρες, Halloween δράσεις και οικογενειακές εκδηλώσεις γεμίζουν την ατζέντα μας από τις 26 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.
Το Ipsonas Christmas Wonderland μόλις ανακοίνωσε ημερομηνίες
Υποδεχόμαστε λοιπόν και φέτος τον μήνα των Χριστουγέννων με τον καλύτερο τρόπο.
Το Halloween έρχεται στο Kings Avenue Mall με δύο ημέρες γεμάτες εκπλήξεις!
Ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων, με δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια, αγαπημένους χαρακτήρες και πολλές εκπλήξεις
Πάμε σε παραδοσιακό κυπριακό γάμο στη Χοιροκοιτία για καλό σκοπό
Πλούμισμα του ζευγαριού, ζωντανή μουσική, χοροί και κεράσματα στην πλατεία του χωριού, με δωρεάν είσοδο και στήριξη στους «Μικρούς Ήρωες».
Μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αγάπης και προσφοράς για το TELETHON
Γιατί ακόμη και μια μικρή πράξη προσφοράς μπορεί να χαρίσει μεγάλη ελπίδα.
Μια διαφορετική Κυριακή για όλη την οικογένεια: Παιχνίδι, κολύμπι και προσφορά!
Μια ξεχωριστή κυριακάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους υπόσχεται το 4ο Blackened Goggles Challenge
Μάθαμε πότε ανάβει τα γιορτινά της φώτα η Μαρίνα Λεμεσού
Το Christmas on the Sea επιστρέφει και φέτος με πολλές εκπλήξεις
Weekend Agenda: 45 υπέροχες προτάσεις για να περάσεις ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο
Από τα καζανιάσματα στο Άρσος και τις γιορτές της κυπριακής παράδοσης μέχρι τα μεγάλα live και τις παιδικές παραστάσεις, η ατζέντα για τις 23–25 Οκτωβρίου έχει επιλογές για κάθε παρέα.
Ένα spooky Halloween Weekend με δωρεάν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο MY MALL Limassol!
Φορέστε τις αγαπημένες σας Halloween στολές και ελάτε στο Food Court, στον 1ο όροφο του MY MALL Limassol
Το Πισσούρι ανάβει τα χριστουγεννιάτικα φώτα του με αγορά, μουσική και δωρεάν τρενάκι
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ο παραλιακός δρόμος φιλοξενεί μια γιορτινή συνάντηση για όλη την οικογένεια.
Αντίκες, βινύλια και vintage θησαυροί σε μια μεγάλη αγορά στον Στρόβολο
Το Grand Antiques & Vintage Market επιστρέφει για 5η φορά, γιορτάζοντας έναν χρόνο διοργανώσεων με ζωντανή μουσική και δωρεάν είσοδο.