18 February-19 March 2023
Θέατρο

Ένα σημαντικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας ανεβαίνει στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

«Ξενοδοχείο των δυο κόσμων» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2023

Με μια μεταφυσική κωμωδία , ένα ενδιαφέρον έργο του Γάλλου δραματουργού Έρικ Εμμανουέλ Σμιτ αρχίζει την νέα χρονιά το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» - το έργο «Ξενοδοχείο των δυο κόσμων» , ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η ζωή και ο αναπόφευκτος θάνατος. Ο αφύσικος, πρόωρος, άδικος και τυχαίος. Ο φυσικός, αιτιολογημένος κι αναμενόμενος. Τα γηρατειά και η μοναξιά τους. Η αγωνία του θανάτου, η νεκροφάνεια, το «ταξίδι» των νεκρών στο αστρικό στερέωμα, ή κατά τους διαλεκτικότερους αρχαίους στον «κάτω κόσμο», κάτω από τη γη. Η γη και η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «ξενοδοχείο», απ' όπου «εισέρχονται» και «εξέρχονται» όλοι οι άνθρωποι, αργά ή γρήγορα, ανάλογα με το «γραφτό» του καθένα, με το οποίο ακόμα και νέοι μπορεί να στερηθούν τον έρωτα και τη ζωή. Αυτό είναι το θέμα - μέσα από ένα κράμα ρεαλισμού, υπερρεαλισμού, ποιητικής ευαισθησίας και πικρού χιούμορ .

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Ιούλιος, αρχισυντάκτης σε αθλητική εφημερίδα, λάτρης του ποδόγυρου, αγχωτικός, ανασφαλής και αυτοκαταστροφικός φτάνει μετά από ένα αυτοκινητιστικό (ατύχημα;) στο «Ξενοδοχείο των Δύο Κόσμων». Εκεί θα γνωρίσει και θα συναναστραφεί με τους υπόλοιπους ένοικους του Ξενοδοχείου: το Μάγο Ρατζαπούρ, τον Πρόεδρο Ντελμπέκ, τη Μαρία, «εκ γενετής» καθαρίστρια και τέλος τη Λώρα, ένα κορίτσι καθηλωμένο από χρόνια στην αναπηρική καρέκλα του.

Όλοι οι ένοικοι περνούν στην πραγματικότητα κρίσιμες ώρες και περιμένουν να αποσαφηνιστεί η μοίρα τους. Κανένας δεν ξέρει πώς έφτασε, πότε θα μπορέσει να ξαναφύγει, ούτε προς ποιο προορισμό. Σ’ αυτόν τον παράξενο τόπο όλα είναι δυνατά: οι ψεύτες λένε την αλήθεια, οι φτωχοί βγάζουν γλώσσα, οι ισχυροί ταπεινώνονται, οι ανάπηροι περπατούν.

Υπεύθυνη για τη διαμονή τους είναι η αινιγματική Γιατρός S και οι δύο βοηθοί της. Τα ερωτήματα των φιλοξενούμενων γίνονται όλο και πιο έντονα και οι απαντήσεις αργούν να φτάσουν. Η Ζωή, ο Θάνατος, ο Έρωτας, ο Θεός, η Μοίρα, όλα τα ερωτήματα του ανθρώπου, ξαναμπαίνουν κάτω από τη σκιά ενός ασανσέρ, μιας αδυσώπητης μηχανής που πηγαινοέρχεται ατέρμονα μεταξύ δύο προορισμών, δύο Κόσμων.

Συντελεστές:

Μετάφρασή: Κώστα Ασημακόπουλου – Θεοδώρας Φραγκογιάννη Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής Μουσική/Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντής

Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου ,Μόνικα Μελέκη, Ανδρέας Μελέκης, Χρίστος Κυριάκου (Παλώδιας),Βαλεντίνα Νικολάου Συμμετέχουν οι μαθητές του θεατρικού Eργαστηρίου : Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου , Χριστός Βασιλείου

Παραστάσεις:

Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και Κάθε Κυριακή – 6.30 μ.μ. (μέχρι12 Μαρτίου) στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Λευκωσία: Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Μαρτίου – ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800 και 99490102.

Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy/ACS Courier και στο ταμείο του Θεάτρου τις

μέρες των παραστάσεων

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close