Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2023
Μερικώς συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές καθώς και χιόνι στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 5 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, στα ημιορεινά αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και χιόνι στα ορεινά.
Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 54 εκατοστά.
Ανοικτοί αλλά ολισθηροί λόγω παγετού, είναι οι δρόμοι:
- Καρβουνά – Τροόδους
- Πλατρών – Τροόδους
- Προδρόμου – Τροόδους
Γενικότερα στο ορεινό οδικό δίκτυο, προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού λόγω παγετού, οι δρόμοι δυνατό να είναι ολισθηροί και επικίνδυνοι.
Στις υπόλοιπες περιοχές, το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει οποιαδήποτε προβλήματα, που να επηρεάζουν σοβαρά τη διακίνηση οχημάτων, στις κύριες οδικές αρτηρίες, πέραν των εργασιών που διεξάγοντα σε διάφορες περιοχές.
Όλοι οι χρήστες του οδικού δικτύου προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν πάντοτε πιστά τις πρόνοιες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Σχετικά
Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με πρεμιέρες στο ΣΙΓΜΑ
Τα προγράμματα που κάνουν δυναμική αρχή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Lidl και WWF επιτυγχάνουν σημαντικά ορόσημα στη βιώσιμη προμήθεια φοινικέλαιου
Έμπρακτη Δράση για Υπεύθυνη Προμήθεια
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Πανσέληνος Σεπτεμβρίου: Πότε θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Φεγγάρι του Καλαμποκιού»
Το «Φεγγάρι του Καλαμποκιού» (Corn Moon) είναι η παραδοσιακή ονομασία που δίνεται στη συγκεκριμένη πανσέληνο στη Βόρεια Αμερική.
Νέα Chief Operating Officer της Partners Connected Communications η Ειρήνη Χατζηπαύλου
Γιατί για την Partners, η αλλαγή δεν είναι κάτι που απλώς ακολουθεί. Είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο συνεχίζει να αλλάζει το παιχνίδι
Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συγγραφέας και εκδότης Βάσος Φτωχόπουλος
Υπήρξε άνθρωπος των γραμμάτων και των εκδόσεων, έχοντας συνδέσει το όνομά του με τις εκδόσεις «Αιγαίον»