Music News

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 1ο Fengaros High 2023

Θα δώσει πλατφόρμα έκφρασης σε νέους, ανερχόμενους καλλιτέχνες

Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2023

Η Louvana Records και το Fengaros Festival θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά το Fengaros High 2023! Το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, το οποίο αφορά άτομα γεννημένα την 1η Ιανουαρίου 2004 και μετά, θα επιχειρήσει να δώσει πλατφόρμα έκφρασης σε νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν το πρωτότυπο τους υλικό, εμπνέοντας τους να ενταχθούν μελλοντικά στην μουσική βιομηχανία.

Αρχικά, οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να ετοιμάσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο Fengaros High 2023. H αίτηση αυτή θα δώσει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να συστηθούν μουσικά και να συμπεριλάβουν πληροφορίες όπως οπτικοακουστικό υλικό, προωθητικό υλικό και τεχνικές προδιαγραφές. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Μαρτίου 2023.

fengaros2.jpg

Αφού εξεταστούν όλες οι αιτήσεις, θα επιλεγούν δώδεκα συγκροτήματα ή/και σόλο καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν σε ζωντανές ακροάσεις, με τη μορφή μιας σύντομης συναυλίας! Οι επιλεγόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν το πρωτότυπο τους υλικό στην καλλιτεχνική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τους Μάριο Τακούσιη, Αντωνία Χαραλάμπους, Στέλιο Κτόρα, Άντρεα Σολομωνίδου, Λευτέρη Μουμτζή και Αντρέα Τραχωνίτη, η οποία και θα τους αξιολογήσει με κριτήρια όπως την σκηνική παρουσία, τεχνική κατάρτιση, επικοινωνία με το κοινό και μουσικότητα.

Τα έξι συγκροτήματα ή/και σόλο καλλιτέχνες που θα επιλεγούν από την καλλιτεχνική επιτροπή θα παρουσιάσουν την πρωτότυπη μουσική τους ζωντανά στις 24 Ιουνίου 2023 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου! Η μεγάλη αυτή συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό τη μορφή ενός φεστιβάλ μουσικής στα πρότυπα του Fengaros Festival και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, προσκαλώντας το να γνωρίσει τη νέα γενιά κυπρίων καλλιτεχνών. Τη συναυλία θα παρουσιάσει η ηθοποιός Πολυξένη Σάββα και θα κλείσει η ανερχόμενη καλλιτέχνης Della.

fengaros3.jpg

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αφού παρουσιαστούν και τα έξι συγκροτήματα ή/και σόλο καλλιτέχνες, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή ψηφοφορία από το παρευρισκόμενο κοινό, και σε συνδυασμό με την ψηφοφορία της καλλιτεχνικής επιτροπής, ένα συγκρότημα ή ένας σόλο καλλιτέχνης θα ψηφιστεί ως νικητής! Το νικητήριο συγκρότημα ή/και σόλο καλλιτέχνης θα ανταμειφθεί με δωρεάν επαγγελματική ηχογράφηση στο Studio eleven63 στη Λευκωσία, με ηχολήπτη τον Αντρέα Τραχωνίτη και παραγωγό τον Λευτέρη Μουμτζή. Επιπρόσθετα, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιαστεί στο Fengaros Festival στις 3-5 Αυγούστου 2023. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να μεταδοθεί η μουσική του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deejay 93.5, στην εκπομπή ‘Eclectic Weekend’ του Jimmy D. Τα έξι συγκροτήματα ή/και σόλο καλλιτέχνες θα κερδίσουν επίσης ζωντανή ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση για ένα από τα τραγούδια τους που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Τα βίντεο θα αναρτηθούν στο κανάλι της Louvana Records στο YouTube.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31.3.2023
Ζωντανές Ακροάσεις: 19-20 Απριλίου 2023
Συναυλία: 24.6.2023, Αμφιθέατρο Δήμου Ιδαλίου
Πληροφορίες/Αίτηση Συμμετοχής: www.fengaros.com/high

fengaros4.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close