Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2023
Το Τεχνόπολις 20 με χαρά ανακοινώνει τη νέα σειρά εκδηλώσεών του με κεντρικό άξονα τα παιδιά και τις οικογένειες.
Από την αρχή της δημιουργίας του Τεχνόπολις 20 ένας από τους κύριους στόχους του ήταν να απευθυνθεί στα παιδιά και στις οικογένειες και να προσφέρει ιδιαίτερες καλλιτεχνικές προτάσεις που θα φέρουν τα παιδια πιο κοντά στις τέχνες.
Οι εκδηλώσεις αυτές, εργαστήρια και παραστάσεις αρχίζουν από τον Φεβρουάριο, αρχικά μια φορά τον μήνα.
Η σειρά των οικογενειακών και παιδικών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, με ένα εργαστήρι κινουμένων σχεδίων, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου, με ένα εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής.
Σύντομα θα ανακοινώσουμε και τις επόμενες εκδηλώσεις.
Μειωμένος αριθμός θέσεων.
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.
Υποστηρικτής: Paphos Music Lovers
Μαθαίνοντας την ιστορία του Καρναβαλιού μέσα από την τέχνη των Κινουμένων Σχεδίων
με την Παναγιώτα Μιχαήλ
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 15:00-17:00, ηλικίες 6-12, γενικό κόστος συμμετοχής €10

Πώς άρχισε το καρναβάλι, ποιά είναι η ιστορία του και ποια η σχέση του με τον Θεό Διόνυσο; Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν βήμα-βήμα τον σχεδιασμό χαρακτήρων οι οποίοι σχετίζονται με την ιστορία του καρναβαλιού και την γιορτή της χαράς. Ακολούθως, θα χρησιμοποιήσουν τα σχέδια τους ώστε να φτιάξουν ένα ομαδικό βίντεο και να κατανοήσουν την τέχνη των κινουμένων σχεδίων.
Η Παναγιώτα Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πάφο το 1987 και σπούδασε Εικονογράφηση για Κινούμενα Σχέδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάζεται ως Εικονογράφος παιδικών βιβλίων με έδρα της την Πάφο όπου και έχει λάβει μέρος σε διάφορες δράσεις και εργαστήρια. Το 2009 εκπροσώπησε την Κύπρο στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό έτος Cartoons αφού στην Κύπρο είχε λάβει το πρώτο βραβείο της Εθνικής Επιτροπής. Από το 2014 επισκέπτεται δημόσια σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς σε όλη τη Κύπρο όπου παρουσιάζει εργαστήρια για παιδιά και νέους σχετικά με το πως να ζωγραφίζουν τους δικούς τους χαρακτήρες cartoons και να φτιάχνουν τα δικά τους κινούμενα σχέδια.
Ελάτε να γνωρίσουμε τα παραδοσιακά τραγούδια.
Κυριακή, 5 Μαρτίου, 11:00, με την Κωνσταντίνα Ξενοφώντος & τον Χαράλαμπο Παντελή, ηλικίες: 3 ετών και πάνω, γενικό κόστος συμμετοχής €8
Μια ώρα γεμάτη παραδοσιακή μουσική, τραγούδι, χορό και παιχνίδι.
Μέσα από μουσικά και θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά θα γνωρίσουν παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.
Επίσης, θα δουν, θα γνωρίσουν και θα δοκιμάσουν διάφορα μουσικά όργανα από την μουσική μας παράδοση.
Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία, έρχονται άμεσα σε επαφή με τη μουσική αυτή η οποία έχει να τους προσφέρει πολλά νοητικά και ψυχικά οφέλη.
Σχετικά
14 παιδικές εκδηλώσεις που θα λατρέψουν τα παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο
Δωρεάν φεστιβάλ, παιχνίδια, παραστάσεις και οικογενειακές δράσεις σε πόλεις και χωριά της Κύπρου
Καλοκαιρινά Δημιουργικά Πρωινά στο Τεχνόπολις 20: Ένα καλοκαίρι γεμάτο φαντασία, παιχνίδι και έκφραση
Μουσική, θεατρικό παιχνίδι, χορός και δημιουργικές δράσεις συνθέτουν ένα ξεχωριστό πρωινό πρόγραμμα για παιδιά 5 έως 12 ετών
Ο Στρόβολος ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ Παιδιού στο πάρκο!
Ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα, γεμάτο παιχνίδι, γνώση και νέες εμπειρίες
Μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά θα στηθεί στο Φρέναρος
Mε δωρεάν φαγητό και λιχουδιές για όλους
Το Παραλίμνι θα γεμίσει παιδιά!
Έρχονται η 1η Παιδική Biennale Παραλιμνίου 2026 και το 35ο Φεστιβάλ Παιδιού Αμμοχώστου
Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας του Όσκαρ Ουάιλντ στην Αξιοθέα
Μία παράσταση που συνδυάζει το παραμύθι με ζωντανή αφήγηση, θέατρο σκιών και μουσική επί σκηνής
Τα Περβόλια γιορτάζουν τα παιδιά με μια μέρα γεμάτη παιχνίδι, δημιουργία και εκπλήξεις
Φουσκωτά, εργαστήρι μαγειρικής, παιδικά ταλέντα και δωρεάν παγωτό συνθέτουν το σκηνικό μιας μεγάλης γιορτής αφιερωμένης στους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας.
Γιορτή γεμάτη παιχνίδι και χαμόγελα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού στην Τερσεφάνου
Δωρεάν δραστηριότητες, αθλητικά παιχνίδια, face painting, survivor challenge και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά σε μια μεγάλη οικογενειακή εκδήλωση του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού.
Δωρεάν παγωτό, κούπες και popcorn για όλα τα παιδιά, σε μία όμορφη γιορτή
Για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού στο Δ.Δ. Δρομολαξιάς – Μενεού!
14 φεστιβάλ και εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες που θα γεμίσουν χαμόγελα τον Ιούνιο στην Κύπρο
Παιδικά φεστιβάλ, διαδραστικά εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, φουσκωτά και ατελείωτο παιχνίδι συνθέτουν το πιο χαρούμενο πρόγραμμα οικογενειακής διασκέδασης για το επόμενο διάστημα
Ο Ιούνιος στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου γίνεται γιορτή για τα παιδιά με μουσική, τέχνη και φαντασία
Τέσσερα ξεχωριστά εργαστήρια και διαδραστικές δράσεις έρχονται να γεμίσουν δημιουργικά τα πρωινά του Ιουνίου για παιδιά κάθε ηλικίας
Welcome Summer Festival στο Paradox Museum Limassol το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Το καλοκαίρι ξεκινά με τον πιο fun και παράδοξο τρόπο στη Λεμεσό!