Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2023
H περίφημη έκδοση Louis Salvator, 'Levkosia, die Hauptstadt von Cypern' παρουσιάζεται για πρώτη φορά μεταφρασμένη στα ελληνικά από τη Φώφη Μυριανθούση-Νεοφύτου με τίτλο «Λουίς Σαλβατόρ, Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου», στις 26 Ιανουαρίου.
Το βιβλίο βασίζεται στην αγγλική επανέκδοση του εκδοτικού οίκου του Λονδίνου Trigraph, το 1983, από σωζόμενο αντίτυπο της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.
Στις σελίδες της έκδοσης η Λευκωσία παρουσιάζεται πέντε χρόνια πριν από την αγγλική κατοχή, με τη ρομαντική ματιά του νεαρού αρχιδούκα Louis Salvator της Αυστρίας κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο το 1873.
Τις εμπεριστατωμένες περιγραφές του για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της πόλης, την αρχιτεκτονική της, τις συνήθειες, τα έθιμα και την ενασχόληση των κατοίκων της ζωντανεύουν επιπρόσθετα με λεπτομέρεια και ευαισθησία τα σχέδια του Salvator για αυτήν την σπουδαία, τότε, πόλη του παλιού Λεβάντε.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, Διευθύντρια του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας.
Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα έκδοση για την ιστορία της πόλης, έναν νοσταλγικό περίπατο στην καρδιά της Λευκωσίας. Το βιβλίο θα διατίθεται προς πώληση και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο Κατάστημα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.
Διατίθεται με μαλακό εξώφυλλο στην τιμή των €15,00 και με σκληρό εξώφυλλο στην τιμή των €20,00.
Κρατήσεις απαραίτητες: 22661475 (εσωτ.: 100)
Email: info@leventismuseum.org.cy
-
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο
26 Ιανουαρίου 2023
Σχετικά
Η τοιχογραφία που έδωσε χρώμα στον Πρωταρά
Νέα τοιχογραφία δίνει χρώμα και καλλιτεχνική ταυτότητα στην τουριστική περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας.
Διεθνής διάκριση για την παραλία Αγίου Ερμογένη
Ένα από τα σημαντικά σημεία αναφοράς της παράκτιας ζώνης του Δήμου Κουρίου, πήρε και φέτος τη "Γαλάζια Σημαία"
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Απόψε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με Μεξικό–Νότια Αφρική στο Sigma
Το Μουντιάλ 2026 κάνει πρεμιέρα και το Sigma σε βάζει στο παιχνίδι