Music News

Eurovision 2023: Αυτοί είναι οι 7 υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα

Όσα πρέπει να ξέρεις

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2022

Η εφταμελής καλλιτεχνική κριτική επιτροπή της ΕΡΤ, επέλεξε τα εφτά τραγούδια τα οποία άκουσε και βαθμολόγησε σήμερα η Επιτροπή Κοινού η οποία απαρτίζονταν από 70 μέλη. Οι τυχεροί φίλοι του διαγωνισμού που επιλέχθηκαν από ηλεκτρονική κλήρωση και 3.000 περίπου αιτήσεις, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα τραγούδια μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η 43η ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας οι καλλιτέχνες που έχουν περάσει στην τελική φάση και βρίσκονται πλέον στην κρίση της Επιτροπής Κοινού και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της ΕΡΤ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιοι είναι οι εφτά καλλιτέχνες και οι τίτλοι των τραγουδιών τους, που συνεχίζουν να ελπίζουν πως θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ!

Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου

Η νεαρή τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου, που ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας Final Touch (label της Walnut entertainment), κατέθεσε στην ΕΡΤ την πρότασή της για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 67ο διαγωνισμό της Eurovision. Το τραγούδι της είναι μία αγγλόφωνη ποπ-ροκ μπαλάντα σε στίχους και μουσική της ιδίας. Πρόκειται για έναν ύμνο για τη χαρά της ζωής, την αγάπη και την ελευθερία των νιάτων, κάτι που η δισκογραφική της εταιρεία εξάλλου αναφέρει και στο σχετικό δελτίο τύπου.

Η Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου είναι 22 ετών και έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στο The Voice of Greece το 2018 στην ομάδα του Πάνου Μουζουράκη. To 2022 η νεαρή και ταλαντούχα Κωνσταντίνα έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο με το τραγούδι Let you go’.

Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού

Μία από τις εκπλήξεις του φετινού line up είναι το γυναικείο ντουέτο της Αντωνίας Καούρη και της Μαρία Μαραγκού. Η Αντωνία Καούρη πέρα από την σόλο της συμμετοχή, κατέθεσε και ένα ντουέτο με τη Μαρία Μαραγκού, το οποίο και κατάφερε να βρεθεί στην τελική φάση της επιλογής. Το τραγούδι τους είναι ένα uptempo pop/rock κομμάτι, με αγγλικό στίχο.

Για την Αντωνία Καούρη έχετε διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό στο Eurovisionfun, ενώ ήταν και μία από τις προτάσεις μας το καλοκαίρι. Η Αντωνία αμέσως μετά την συμμετοχή της στο The Voice όπου εντυπωσίασε, κυκλοφόρησε δύο single. O Κωστής Μαραβέγιας την χαρακτήρισε ως μία από τις καλύτερες νέες pop καλλιτέχνιδες. Η Αντωνία ανήκει στο δυναμικό της MINOS EMI.

Η Μαρία Μαραγκού είναι ηθοποιός, όμως αγαπά εξίσου και το τραγούδι. Η καταγωγή της είναι από την κοσμοπολίτικη Σύρου, ενώ όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, πέρα από μία πολύ όμορφη φωνή, έχει μία εντυπωσιακή παρουσία. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα γυναικείο ντουέτο που δεν θα περάσει απαρατήρητο…

Klavdia

Άλλη μία καλλιτέχνιδα που έγινε γνωστή μέσα από το The Voice of Greece. H Klavdia με την πολύ ξεχωριστή φωνή της και έχοντας την συμπαράσταση των ARCADE κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση επιλογής.

To τραγούδι που κατέθεσε στην ΕΡΤ πρόκειται για μία μελωδική slow μπαλάντα με διακυμάνσεις, σε αγγλικό στίχο με ιδιαίτερο κοινωνικό περιεχόμενο. Το τραγούδι αναδεικνύει την ισχυρή φωνή της νεαρής τραγουδίστριας, ενώ υπάρχουν συναισθηματικές εκρήξεις. Η Klavdia είναι μία από τις προτάσεις της PANIK Records.

Leon of Athens

Άλλη μία από τις καλοκαιρινές μας προτάσεις που συναντούμε στο τελικό shortlist της ΕΡΤ, είναι ο Leon of Athens. Ο πετυχημένος τραγουδοποιός, που έχει ήδη την εμπειρία της Eurovision, αφού είναι ένας εκ των δημιουργών της συμμετοχής μας το 2019 με την Κατερίνα Ντούσκα, αυτή την φορά θέλει να επιστρέψει ως ερμηνευτής.

Δημιουργός του τραγουδιού είναι ο ίδιος, μαζί με τον David Sneddon, ενώ αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την συμμετοχή του θα λέγαμε πως είναι ένα uptempo κομμάτι, με 80ς vibes, πιστό στο ύφος του Harry Styles. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι στα αγγλικά. Ο Leon of Athens είναι η πρόταση της Cobalt Music.

Melissa Mantzoukis

Η φιναλίστ του γερμανικού Pop Idol Μελίσσα Μαντζούκη ήταν μία ακόμη από τις προτάσεις του Eurovisionfun το περασμένο καλοκαίρι, για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023.

Η πρόταση της Melissa περιλαμβάνει ένα τραγούδι, που υπογράφει ομάδα Ελλήνων και Ολλανδών δημιουργών. Η Melissa το ηχογράφησε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ενώ ήταν εδώ για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Πρόκειται για ένα σύγχρονο καθαρόαιμο pop dance κομμάτι, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να ακούγεται σε όλα τα club. Το τραγούδι είναι ένας ύμνος θα λέγαμε στην γυναίκα, που μέσα σε όλες τις αντιξοότητες, αλλά και τις προκλήσεις της εποχής, η σύγχρονη γυναίκα οφείλει να σηκώνει τα τείχη και τις άμυνές της, σε όλες τις τοξικές και παραβατικές συμπεριφορές που καλείται να αντιμετωπίσει.

Monika

Μία ακόμη από τις εκπλήξεις της φετινής διαδικασίας επιλογής της ΕΡΤ ήταν η συμμετοχή της Monika. Η Μόνικα Χριστοδούλου γνωστή ως Μόνικα ή Monika αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που λαμβάνουν μέρος.

Η ίδια και η ομάδα της έψαξαν πολύ το τραγούδι που υπέβαλαν. Δεν ήταν το μόνο, αφού συνολικά κατέθεσε τρία τραγούδια, εκ των οποίων το ένα βρέθηκε στην τελική φάση. Η συμμετοχή της κινείται σε mid tempo ρυθμό και στο ιδιαίτερο μουσικό της ύφος, είναι σε αγγλικούς στίχους. Η Royal Music είναι η δισκογραφική εταιρεία που υπογράφει την συμμετοχή της.

Victor Vernicos

O Victor Vernicos είναι ο Βενιαμίν της φετινής διαδικασίας επιλογής της ΕΡΤ, αφού είναι μόλις 16 ετών. Παρά το μικρό της ηλικίας του, το ταλέντο του ξεχειλίζει.

Ο ίδιος γράφει, ενορχηστρώνει και κάνει την παραγωγή στα κομμάτια του και το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το τραγούδι που υπέβαλε στην ΕΡΤ. Το κομμάτι του είναι μπαλάντα σε αγγλικό στίχο και μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύ συναισθηματικό αλλά και δυναμικό. Θα μπορούσε εύκολα να ήταν υποψήφιο σε κάποια σκανδιναβική χώρα, αφού εξάλλου και ο Victor έχει καταγωγή και από την Δανία. Ο Victor είναι πρόταση της PANIK Records.

Τι ακολουθεί τώρα;

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας από την Επιτροπή Κοινού σειρά έχουν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις των υποψηφίων με την επιτροπή και την διοίκηση της ΕΡΤ.

Οι καλλιτέχνες με τις ομάδες τους θα μεταβούν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να παρουσιάσουν τα σχέδια και το όραμα τους για την συμμετοχή τους, εφόσον φυσικά επιλεγούν. Τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν την ομάδα στο Λίβερπουλ, τα πλάνα τους για την σκηνοθεσία, για τυχόν προώθηση στο εξωτερικό κλπ. Οι συναντήσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές, αφού πέρσι έπαιξαν κομβικό ρόλο στην επιλογή της Amanda και του Die Together.

Μετά και το τέλος των συναντήσεων η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να δώσει την δική της βαθμολογία. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μία συνάρτηση της βαθμολογίας της Επιτροπής Κοινού κατά 50,6% και της καλλιτεχνικής επιτροπής κατά 49,4%, ακριβώς δηλαδή όπως θα γίνει και στον τελικό της Eurovision 2023.

Η απόφαση για τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσουν στον προσεχή διαγωνισμό τραγουδιού αναμένεται μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Πηγή: EurovisionFun

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close