Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2022
Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός με ενδεχόμενο βροχών κυρίως στα ορεινά αλλά και σε δυτικές περιοχές του νησιού, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η πρόγνωση του καιρού:
Αρχικά ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος με κάποιες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια. Σταδιακά όμως, θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε δυτικές περιοχές του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, κυρίως στα δυτικά και στα ανατολικά παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Αργότερα ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή θα παρατηρούνται κατά τόπους παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, αρχικά στα παράλια και αργότερα στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο. Ο καιρός σταδιακά μέχρι νωρίς το απόγευμα θα καταστεί κυρίως αίθριος.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα. Την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αρχικά, θα παρατηρούνται κατά τόπους παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία μέχρι την Πρωτοχρονιά δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας έτσι, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.
Σχετικά
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία