17 January 2023
Cyprus Eating Awards

Cyprus Eating Awards 2022: Πλησιάζει η μεγάλη βραδιά της απονομής

O μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου με 96 υποψήφια εστιατόρια σε 18 κατηγορίες

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2022

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, έρχεται για να επιβραβεύσει γι’ ακόμα μια χρονιά τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso και διοργανώνει το Check In.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, στη Λεμεσό. Τις γαστρονομικές δημιουργίες της βραδιάς θα επιμεληθεί ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin και LPM Restaurant & Bar’s Global Executive chef Andriano Cattaneo.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου.

Το ταξίδι του θεσμού, που ξεκίνησε το 2005, στόχο είχε την αναβάθμιση της κυπριακής εστίασης. 18 χρόνια μετά βλέπουμε με χαρά ότι το όραμα, οι κόποι και η αγάπη όλων μας έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Γιατί πίσω από τις κουζίνες, πίσω από τα μενού, πίσω από τα καλοστημένα τραπέζια υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν. Συνοδοιπόροι σε αυτήν την πορεία όλοι εσείς που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή τον θεσμό. Μαζί αλλάξαμε τη φιλοσοφία της εστίασης, μαζί μιλήσαμε για γαστρονομία, μαζί τοποθετήσαμε την Κύπρο στον χάρτη της παγκόσμιας εστίασης. 18 χρόνια μαζί, δοκιμάζουμε, αλλάζουμε, πρωτοπορούμε, αναζητούμε και στην τελική απολαμβάνουμε γεύσεις με φαντασία από ανθρώπους με πάθος!

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η εμπειρία των 18 χρόνων καθιστούν τα Cyprus Eating Awards τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο που μπορεί περήφανα να πει ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, η διοργάνωση φέρει μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς το κοινό, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες και σεφ των εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης. Με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ανώτερη ποιότητα υλικών, υπηρεσιών και τιμής, ανακαλύπτουμε και επιβραβεύουμε τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής: Νέα Άφιξη, Ψάρι, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Μεσογειακή Κουζίνα, Ελληνική Κουζίνα, Διεθνής Κουζίνα, Ασιατική Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Μεσογειακή Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Ασιατική Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Διεθνής Κουζίνα, Beach Bar/Restaurant, Nice Price, Bar/Restaurant, Lounge Bar-Resto, Grill Bar / Pub, Delivery - Pizza, Check In Special Award 2022 που φέτος θα βραβεύσει το καλύτερο Οφτό.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβευθεί το εστιατόριο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In ως "Το αγαπημένο των αναγνωστών" και είναι ανεξάρτητο από κάθε κατηγοριοποίηση.

Πέρα από τις σταθερές κατηγορίες, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν για το Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, Οινική Κουλτούρα, Concept, Sustainability στην εστίαση, Διαχρονική Αξία, Σεφ της Χρονιάς καθώς επίσης και Συνολική Συνεισφορά στην Εστίαση.

Το κάθε εστιατόριο, για να είναι υποψήφιο, πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 86 και επιλέχθηκαν από πολυμελή, ειδική επιτροπή, που συγκέντρωσε το Check In, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης. Η χρονική περίοδος που εξετάστηκε ήταν από τον Ιούλιο 2021 έως τον Ιούνιο 2022.

Cyprus Eating Awards 2022, που παρουσιάζει η Nespresso

Στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου

Στρατηγικός Συνεργάτης: Χαραλαμπίδης Κρίστης

Χορηγοί: Φυσικό Νερό Acqua Panna, Ανθρακούχο Νερό San Pellegrino, οινοποιία Ζαμπάρτας, Παπαγιαννάκος και Νίκο Λαζαρίδη, Παγωτά Mövenpick, Σαμπάνια Jacquart, προσέκκο Μοντελβίνι, Μπίρα ΚΕΟ, Προγράμματα Mαγειρικής και Zαχαροπλαστικής του INTERCOLLEGE, Dynamec Innovative Packaging, Anco Catering Equipment, Splendid Events.

Φιλοξενία: PARKLANE, A LUXURY COLLECTION RESORT & SPA LIMASSOL του Ομίλου Mediterranean Hospitality Venture.

Για συνεχή ενημέρωση για τα Cyprus Eating Awards συντονιστείτε με το Check In στο www.checkincyprus.com και στο application Check In (διαθέσιμο σε iOS και Android).

To hashtag της εκδήλωσης είναι #cypruseatingawards.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close