Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022
Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παιδική παράσταση «Ο Πρίγκιπας Βάτραχος» που πραγματοποίησε στις 4 Δεκεμβρίου, η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή επανέρχεται στο Θέατρο Ριάλτο στις 22 Δεκεμβρίου, με μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση στην οποία συμμετέχουν μια πλειάδα αξιόλογων καλλιτεχνών.
Πρόκειται για μια θεματική συναυλία με δραματοποιημένο μέρος με αποσπάσματα από τις οπερέτες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη `«Η Κόρη της Καταιγίδος», «Πικ Νικ» «Θέλω να δω τον Πάπα» και «Βαφτιστικό», των οποίων η πλοκή αναζητεί μια διέξοδο και λίγο κέφι στη ζοφερή καθημερινότητα μας.
Σκηνοθεσία, διασκευή Σεναρίου: Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου
Μουσική επιμέλεια, ενορχήστρωση για μικρό μουσικό σύνολο: Μιχάλης Γρηγορίου
Σολίστ: Έλλη Αλωνεύτου, Μαρίζα Αναστασιάδη, Μάριος Ανδρέου, Αντρέας Aροδίτης, Στέλιος Γεωργίου
Συμμετέχει η Χορωδία της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή και οι μουσικοί: Κορίνα Βασιλείου (πιάνο), Δώρος Ζήσιμος (βιολοντσέλο), Νίκος Παντέχης (ακορντεόν), Βαρβάρα Λουκά (βιολί).
Ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της Ελληνικής Οπερέτας, έχει συνθέσει ογδόντα περίπου οπερέτες, αρκετές όπερες αλλά και μουσικά θέματα για τις επιθεωρήσεις των Αλέκου Σακελλάριου και Δημήτρη Γιανουκάκη. Οι μουσικές του συνθέσεις υπήρξαν τόσο δημοφιλείς, που στην πορεία οι στίχοι κάποιων από τα έργα του άλλαξαν και μετατράπηκαν εκ νέου σε επιτυχίες από την Σοφία Βέμπο. Η πολυσχιδής προσφορά και η 50χρονη μουσική του παρουσία, χαρακτηριζόταν από αισιοδοξία, λυρισμό και βαθιά αγάπη για την μουσική.
Η Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου σπούδασε μονωδία με τη Βαρβάρα Γκαβάκου (δίπλωμα 2003), ενώ είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως τραγουδίστρια συμμετείχε σε παραγωγές της Όπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης, ενώ από το 1993 μέχρι το 2008 υπήρξε μέλος της Χορωδίας «Μακεδονία» υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου. Ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2001/06) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (2007/12). Για την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει σκηνοθετήσει τον μουσικό μονόλογο Η μάντισσα του Ανρί Σωγκέ, καθώς και τις όπερες Ένας άντρας για όλες, του Μπαλντασσάρε Γκαλούππι και Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ («Όπερα της βαλίτσας»). Το 2016 σκηνοθέτησε την όπερα Σκιπίωνας του Χαίντελ στο Φεστιβάλ Χαίντελ (Γερμανία).Για την Εναλλακτική Σκηνή σκηνοθέτησε το 2020 δύο όπερες του Χάρη Βρόντου. Ως δραματουργός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Αρνώ Μπερνάρ στις παραγωγές Ναμπούκκο (Βερόνα, 2017) και Το κορίτσι της Δύσης (Θέατρο Μαριίνσκι, 2019) και Αλέξανδρο Ευκλείδη στην παραγωγή Οι Γάμοι του Φίγκαρο (Ε.Λ.Σ., 2019).
Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι κάτοχος του πτυχίου «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή (Κλασική) Μουσική και καλλιτεχνικό αντικείμενο το πιάνο, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο Ωδείο Νικόλαος Μάτζαρος στην Αθήνα. Εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει πιάνο σε ιδιωτική σχολή στη Λεμεσό και στα μουσικά σχολεία της Κύπρου. Διετέλεσε βοηθός Μαέστρου της Αντρικής Τετραφωνίας Λεμεσού, ενώ διευθύνει την ομάδα κανταδόρων της ΕΔΟΝ Λεμεσού. Από το 2017 διευθύνει επίσης το αντρικό φωνητικό σύνολο «Ίλαντρον», το οποίο ερμηνεύει κυρίως τετράφωνες εναρμονίσεις από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου. Από το 2020 διευθύνει τη Μικτή Χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο Νέων της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή.
Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφυπουργείου Πολιτισμού
Θέατρο Ριάλτο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
Εισιτήρια: €10 / 8
E-ticket: www.rialto.com.cy
Tαμείο: 77 77 77 45
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 90’ πριν την έναρξη της παράστασης)
-
Θέατρο Ριάλτο
22 Δεκεμβρίου 2022
Σχετικά
Η παράσταση "Νίκος Ξυλούρης, ο Αρχάγγελος της Κρήτης" έρχεται Κύπρο το καλοκαίρι
Στην αφήγηση η Μελίνα Κανά
«Ανάμεσα σε Δύο Ήλιους»: Ένας μονόλογος για τη μνήμη, την απουσία και το φως με τον Θανάση Δρακόπουλο
Η παράσταση διερευνά τις εύθραυστες όψεις της ανθρώπινης εμπειρίας
Η θεατρική περφόρμανς «soul under construction» στο Ξυδάδικο
Η παράσταση διερευνά τη σχέση των ανθρώπων με τον αστικό χώρο που αλλάζει διαρκώς,
"Ούλλα Ανάποδα": Η νέα κωμωδία της θεατρικής ομάδας Παρωδία υπόσχεται γέλια μέχρι δακρύων
Μία νέα, ανατρεπτική φαρσοκωμωδία
Το Θέατρο ΡΟΗ ανεβάζει παράσταση στο ιστορικό Teatro Circo
Η συγκεκριμένη παρουσία, σημειώνει το Θέατρο Ροή, αποτελεί τη δεύτερη συμμετοχή της ομάδας στον εν λόγω θεατρικό οργανισμό
Ο Τσούβι επιστρέφει με εξωγήινο Stand up comedy, επίκαιρο όσο ποτέ…
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας επιστρέφει στο νησί μας για τρεις παραστάσεις, με ένα ολοκαίνουριο σόου
Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2025: Οι υποψηφιότητες
Θα απονεμηθεί για πρώτη φορά, σύμφωνα με την εξαγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου, το Βραβείο «Νίκος Χαραλάμπους»
Αντικριστό: Η νέα καλοκαιρινή θεατρική παράσταση του Φώτη Γεωργίδη
Μετά την περσινή ΦΟΥΚΟΥ, ο Φώτης Γεωργίδης επανέρχεται με τη νέα του κοινωνική σάτιρα
Ο Μάιος μάς πάει θέατρο: 15 παραστάσεις που αξίζει να δεις
Κωμωδίες, δυνατά δράματα, κλασικά έργα, σύγχρονες φωνές και μουσικοθεατρικές παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με ιστορίες που συγκινούν, προβληματίζουν και ψυχαγωγούν
Ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει τον νέο κύκλο εκδηλώσεων «Ημέρες Θεάτρου»
O Δήμος στηρίζει και φιλοξενεί αξιόλογες θεατρικές παραγωγές από την Κύπρο και την Ελλάδα
Ίων του Ευριπίδη: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ
Σκηνοθεσία - Μετάφραση - Δραματουργική επεξεργασία Θωμάς Μοσχόπουλος
«Ο τόπος εν οι άνθρωποι»: Παρουσίαση Θεατρικών Εργαστηρίων στις Ορεινές Κοινότητες: Φοινί, Κυπερούντα και Λάνια
Με πρωτοβουλία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου