Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2022
Από αργά απόψε το βράδυ αναμένεται να επηρεάσει το νησί χαμηλό βαρομετρικό με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο το Αιγαίο, κινείται ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει το νησί από αργά το βράδυ της Τρίτης.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά και βόρεια παράλια δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και νωρίς το βράδυ αναμένονται κατά τόπους βροχές, ενώ στα ανατολικά παράλια δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Από τα μεσάνυχτα κυρίως και μετά αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από τα δυτικά και προοδευτικά να επηρεάζουν όλο το νησί. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ.Αργότερα όμως, θα καταστούν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα τοπικά να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόνερο ή και χιόνι. Από το απόγευμα και μετά, το σύστημα υποχωρεί ανατολικά και τα φαινόμενα σταδιακά εξασθενούν.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Παρασκευή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη για να κυμανθεί κοντά αλλά λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.
Σχετικά
«Περηφάνια και Προκατάληψη»: Πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix με Έμα Κόριν και Τζακ Λόουντεν
Η νέα παραγωγή φιλοδοξεί να παραμείνει πιστή στο πνεύμα του μυθιστορήματος της Όστεν, που εκδόθηκε το 1813.
Πάνω από 5.000 επισκέπτες στο 3ο Cybersecurity for ALL Festival
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της κυβερνοασφάλειας μέσα από εκθεσιακά περίπτερα, δράσεις εικονικής πραγματικότητας, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, επιδείξεις και βιωματικές εμπειρίες
Αυτή η κυπριακή πόλη είναι ανάμεσα στους πιο οικονομικούς προορισμούς για city break στην Ευρώπη
Το συνολικό ημερήσιο κόστος για έναν επισκέπτη
«Πάφος 2017–2027»: Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες με στήριξη έως €40.000 ανά έργο
Η πόλη ετοιμάζει το επετειακό της πρόγραμμα για το 2027 και δέχεται προτάσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.
Ryanair: Τι αλλάζει για τις αποσκευές από τις 10 Νοεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Η αλλαγή αφορά όλα τα αεροδρόμια του δικτύου της
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Κίτρινη προειδοποίηση:Έντονα καιρικά φαινόμενα χτυπούν τα ξημερώματα την Κύπρο
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία: Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πού απαγορεύεται η στάθμευση
Οι αυριανές ρυθμίσεις
Το Minthis επενδύει €6 εκατ. στην αναβάθμιση του γηπέδου γκολφ και του Clubhouse
Εμπλουτίζει την εμπειρία για μέλη και επισκέπτες
Όλα τα βραβεία του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής για το 2025
Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου,
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες - Έρχονται βροχές, καταιγίδες
Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, με σημερινές αναμενόμενες τιμές γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό.
Τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε το Νοέμβριο του 2026
Ο Νοέμβριος είναι η τέλεια στιγμή για να αναζωογονηθείς πριν το τέλος του χρόνου με ένα ταξίδι