26-27 November 2022
Θέατρο , Μη χάσετε

13o Dance Waves Festival: Δύο βραδιές γεμάτες σύγχρονο χορό

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2022

Όσοι κι όσες τιμήσουν με την παρουσία τους τη πρώτη βραδιά θα έχουν τη σπάνια – για Κυπριακό κοινό – δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσα σε μια βραδιά δυό έργα σύγχρονου χορού τιμημένα με δυό από τα πλέον αξιόπιστα διεθνή βραβεία. Και μαζί τους, δυό ξεχωριστές Κυπριακές παρουσίες, μιάς φτασμένης/ ώριμης και μιάς νεότερης/ εξελισσόμενης διαρκώς χορογράφου που εκπροσωπούν ιδανικά το παρόν και το μέλλον του Κυπριακού σύγχρονου χορού.

Η δεύτερη βραδιά θα είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στα παιδιά, με δυό παραστάσεις – μια πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη Ελληνικής καταγωγής και μια θαυμαστή σε ό,τι αφορά την αισθητική/ εικαστική της προσέγγιση Κυπριακή – απευθυνόμενες στο νεανικό κοινό. Μαζί τους, μια θαυμαστή χορευτική πρόταση απογειωμένη από την αισθητική μαγεία της κλασικής μουσικής, και το εντυπωσιακά υψηλό μουσικό χορευτικό τέμπο που χαρακτηρίζει μια από τις πλέον εντυπωσιακές παρουσίες της νέας Κυπριακής χορευτικής γενιάς.

Ehud Melamed.jpg

Τίποτε και ποτέ δεν είναι τυχαία επιλεγμένο ή καμωμένο στο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού Dance Waves (διοργάνωση του Dance Lab Nicosia), κάθε βραδιά είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να είναι μοναδική, κάθε παράσταση είναι με τέτοια προσοχή επιλεγμένη ώστε να υπηρετεί τη μοναδικότητα της κάθε βραδιάς.

olivia court mesa picture.jpg

Φέτος κρίνεται κάτι παραπάνω από σημαντική νοηματικά (πρώτη βραδιά) τόσο η γνωριμία του κοινού με βραβευμένες διεθνώς παραστάσεις που πλέον είναι αντιληπτές ως πήχεις ποιότητας του χορογραφικού έργου, όσο και η συνύπαρξη των παραστάσεων αυτού του επιπέδου με αντίστοιχα υψηλών συστάσεων και προδιαγραφών Κυπριακές δημιουργίες. Συνάμα, μέσω της δυνατότητας που προσφέρεται στο νεότερο κοινό (δεύτερη βραδιά) γνωριμίας με απευθυνόμενες ειδικά σε αυτό υψηλού επιπέδου παραστάσεις, κτίζεται ο αναγκαίος πήχης της αισθητικής καλλιέργειας που προετοιμάζει το (υψηλό) κοινό του μέλλοντος.

zoe giorgallis.jpg

Ο σύγχρονος χορός υψηλού επιπέδου δεν είναι μόνο οι παραστάσεις του, είναι και το (υψηλού επιπέδου) κοινό του το οποίο πρέπει από πολύ νωρίς – έγκαιρα – να κτίζεται και ενδυναμώνεται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διήμερου Διεθνούς Dance Waves Festival 2022 (26, 27 Νοεμβρίου, στο μαγικό black box θέατρο και στον εκθεσιακό χώρο του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου) έχει ως εξής:

nicole 1.jpg

Σάββατο 26 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης παραστάσεων 19:00)

I carry, you hold / Olivia Court Mesa (Ισραήλ) Tο έργο βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Ντουέτων του Ρότερνταμ στην Ολλανδία το 2022.

I.am / Νικόλ Γιάννακα (Κύπρος)

The magical other / Milena Ugren Koulas (Κύπρος, το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου)

Single / Araou Perez (Ισπανία) 1ο βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό Σόλο Χορογραφίας στην Στουτγάρδη.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης παραστάσεων 17:30)

Χώρο-γραφία/ Ζωή Γιωργαλλή (Κύπρος)

Νάπη , το κορίτσι και η φούσκα - Δανάη Δημητριάδου και Διονύσιος Αλαμάνος (Ελλάδα)

Concerto for Mandolin and Strings in C Major, Vivaldi/ Gill Kerer (Ισραήλ)

Gray beats my soul/ Σαμάνθα Μωυσή (Κύπρος) Με αυτό το έργο η Σαμάνθα Μωυσή έλαβε τον Βραβείο Νεαρής Χορογράφου 2022 στην Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου.

Διοργανωτής του φεστιβάλ ο οργανισμός Dance Lab Nicosia. Χορηγός του φεστιβάλ οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Στηρίζουν το Ινστιτούτο Γκαίτε, η Πρεσβεία του Ισραήλ, το φεστιβάλ χορού Solo International Festival Stuttgart, o οργανισμός Machol Shalem στο Ισραήλ και το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο.

Εισιτήρια προς 10 ευρώ, 5 ευρώ για παιδιά (μέχρι 9 χρόνων). Κρατήσεις και πωλήσεις εισιτηρίων Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο 22781104.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close