Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022
Οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι οι Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας που στοχεύουν στην προώθηση της πολυγλωσσίας στην Κύπρο και συμβάλλουν στην πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ Κύπρου, Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κύπρο από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 28 Νοεμβρίου για 6η συνεχόμενη χρονιά.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας θα παρουσιαστεί ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων οι οποίες σχετίζονται με τη γερμανική γλώσσα και τη κουλτούρα των τριών γερμανόφωνων χωρών, όπως συναυλίες κλασικής μουσικής, αναλύσεις γερμανόφωνης λογοτεχνίας, προβολές ταινιών, κ.ά.
Από το φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Ένα ρεσιτάλ με τον πιανίστα Mario Häring με γνωστά κομμάτια Γερμανών συνθέτων και μια διάλεξη με θέμα τον γερμανικό ρομαντισμό και την σχέση του με το σήμερα, που διοργανώνονται από την Γερμανική Πρεσβεία.
Το Ινστιτούτο Γκαίτε συμμετέχει στο πρόγραμμα μεταξύ άλλων με ένα διαγωνισμό για νεαρούς μαθητές και μαθήτριες γερμανικών καθώς και το Moving Silence σε συνεργασία με το ARTos House, όπου για δωδέκατη συνεχή χρονιά συναντιόνται μουσικοί και συνθέτες/συνθέτριες από Γερμανία και Κύπρο για ένα μοναδικό πρόγραμμα μουσικής και κινηματογράφου. O Κυπρογερμανικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από την παράδοση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς.
Η Αυστριακή Πρεσβεία μας παίρνει πίσω στη δεκαετία του 80’ με μια ταινία για την ασυνήθιστα συναρπαστική ζωή του γνωστού ποπ-στάρ, Φάλκο.
Η Πρεσβεία της Ελβετίας θα προβάλει μια ευχάριστη κωμωδία στα γερμανικά (ελβετικά), Eden für Jeden σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Με μια μουσική παράσταση, που διοργανώνουν από κοινού οι τρεις Πρεσβείες, αφιερωμένη στο μαγικό κόσμο των Lieder, οι Κύπριες σοπράνο Χρύσω Μακαρίου και η Μαρίζα Αναστασιάδη θα συμπράξουν επί της σκηνής του Θεάτρου Ριάλτο λίγο πριν την λήξη των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας. Τέλος, ο Κύπρο-Ελβετικός Σύνδεσμος θα κλείσει το φετινό πρόγραμμα με μια ζωντανή προβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα Παγκόσμιου Κυπέλλου Βραζιλία – Ελβετία, λουκάνικα και Πρέτζελ!
Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω πανδημίας, θα εγκαινιάσουμε και φέτος τις Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2022 με μια υπαίθρια εκδήλωση στην Πλατεία Φανερωμένης, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022, μεταξύ 10:00 π.μ. – 02:00 μ.μ.
Σε αυτή την καθιερωμένη γιορτή δρόμου οι μικροί μας επισκέπτες θα βρεθούν και φέτος στο επίκεντρο και θα διασκεδάσουν με διάφορες δραστηριότητες. Μικροί τεχνίτες θα δημιουργήσουν τα δικά τους αντικείμενα με τη βοήθεια του εργαστηρίου ξύλου Wood Wizards ενώ ένα παιχνίδι εξερεύνησης θα οδηγήσει μικρούς και μεγάλους στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Η Bierstein Blasmusik Band θα ζωντανέψει την πλατεία Φανερωμένης με γερμανικά κλασικά κομμάτια και άλλες μουσικές επιτυχίες! Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις από τις τρεις γερμανόφωνες χώρες, καθώς και να παρακολουθήσουν μια επίδειξη ενός εκ των αρχαιότερων εθνικών σπορ της Ελβετίας - του κυματισμού της σημαίας.
Την εναρκτήρια γιορτή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος της Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: https://www.wddscyprus.com/ και στο Facebook: www.facebook.com/CypWddS
Σχετικά
Το Ipsonas Christmas Wonderland μόλις ανακοίνωσε ημερομηνίες
Υποδεχόμαστε λοιπόν και φέτος τον μήνα των Χριστουγέννων με τον καλύτερο τρόπο.
Το Halloween έρχεται στο Kings Avenue Mall με δύο ημέρες γεμάτες εκπλήξεις!
Ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων, με δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια, αγαπημένους χαρακτήρες και πολλές εκπλήξεις
Πάμε σε παραδοσιακό κυπριακό γάμο στη Χοιροκοιτία για καλό σκοπό
Πλούμισμα του ζευγαριού, ζωντανή μουσική, χοροί και κεράσματα στην πλατεία του χωριού, με δωρεάν είσοδο και στήριξη στους «Μικρούς Ήρωες».
Μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αγάπης και προσφοράς για το TELETHON
Γιατί ακόμη και μια μικρή πράξη προσφοράς μπορεί να χαρίσει μεγάλη ελπίδα.
Μια διαφορετική Κυριακή για όλη την οικογένεια: Παιχνίδι, κολύμπι και προσφορά!
Μια ξεχωριστή κυριακάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους υπόσχεται το 4ο Blackened Goggles Challenge
Μάθαμε πότε ανάβει τα γιορτινά της φώτα η Μαρίνα Λεμεσού
Το Christmas on the Sea επιστρέφει και φέτος με πολλές εκπλήξεις
Weekend Agenda: 45 υπέροχες προτάσεις για να περάσεις ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο
Από τα καζανιάσματα στο Άρσος και τις γιορτές της κυπριακής παράδοσης μέχρι τα μεγάλα live και τις παιδικές παραστάσεις, η ατζέντα για τις 23–25 Οκτωβρίου έχει επιλογές για κάθε παρέα.
Ένα spooky Halloween Weekend με δωρεάν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο MY MALL Limassol!
Φορέστε τις αγαπημένες σας Halloween στολές και ελάτε στο Food Court, στον 1ο όροφο του MY MALL Limassol
Το Πισσούρι ανάβει τα χριστουγεννιάτικα φώτα του με αγορά, μουσική και δωρεάν τρενάκι
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ο παραλιακός δρόμος φιλοξενεί μια γιορτινή συνάντηση για όλη την οικογένεια.
Αντίκες, βινύλια και vintage θησαυροί σε μια μεγάλη αγορά στον Στρόβολο
Το Grand Antiques & Vintage Market επιστρέφει για 5η φορά, γιορτάζοντας έναν χρόνο διοργανώσεων με ζωντανή μουσική και δωρεάν είσοδο.
Κλασικά αυτοκίνητα σε χριστουγεννιάτικη διαδρομή μέχρι τον Καλοπαναγιώτη
Το 5ο Christmas Classic Car Rally ξεκινά από το Πάρκο Ακρόπολης και τερματίζει στον Άγιο Ιωάννη Λαμπαδιστή, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.
Η Λάνια μάς προσκαλεί σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή αγάπης και προσφοράς
Μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο χωριό της Λεμεσού, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στηρίζει το Funraising Charity Foundation και τους Μικρούς Ήρωες.