Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2022
Με την ελπίδα, την αγάπη και το σεβασμό προς τα Δικαιώματα του παιδιού να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το φιλανθρωπικό δείπνο “Give Hope a Hand” στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ανθρωπιστικού οργανισμού “Hope For Children” CRC Policy Center.
Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη συγκέντρωσε προσωπικότητες του πολιτικού, πολιτειακού, Διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου, που ως ενεργοί πολίτες στηρίζουν δράσεις με γνώμονα το κοινωνικό καλό, σε μια από κοινού προσπάθεια για την έμπρακτη στήριξη του “Hope For Children”. Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών Libertex. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, επιμελήθηκε ο Πρεσβευτής Καλής Θέλησης του “Hope For Children”, ο οποίος μαζί με τους Δέσποινα Ολυμπίου και Hovig επένδυσαν μελωδικά τη βραδιά αγάπης και αλληλεγγύης, «φόρο τιμής» σε όλα τα παιδιά και στην προστασία των δικαιωμάτων τους.

Την παρουσίαση της βραδιάς, ανέλαβε το Μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του “Hope For Children” CRC Policy Center κ. Δημήτρης Ιωαννίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την ομάδα των 100 και πλέον ανθρώπων του Οργανισμού που «μέσα από την εξειδίκευσή τους στέκονται μπροστά, δίπλα και πίσω από κάθε παιδί που έχει ανάγκη, προστατεύοντας τα δικαιώματά του». Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι μια εκδήλωση αγάπης και προσφοράς. Ένα χέρι βοήθειας στον Οργανισμό και στο δύσκολο έργο που επιτελεί», ευχαριστώντας όλους όσοι βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο για να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.
Κατά την ομιλία της η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του “Hope For Children”, κα Άντρια Νεοκλέους, ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς της βραδιάς και συγκεκριμένα την εταιρεία Libertex, καθώς και τον Πρεσβευτή Καλής Θέλησης του Hope For Children, κ. Γιώργο Θεοφάνους για τα 11 χρόνια προσφορά και συνεργασίας με τον οργανισμό και την ταύτισή του με το όραμα και την αποστολή του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα. Νεοκλέους στην κινητήρια δύναμη του Οργανισμού, τους επαγγελματίες που στελεχώνουν τις δομές και τα προγράμματά του, και της ζωτικής σημασίας πηγές χρηματοδότης από κρατικούς φορείς και άλλους μηχανισμούς. Συγκεκριμένα η κα Νεοκλέους ανέφερε «Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι και η συνεργασία μας με όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και Υπουργεία. Συνεργασίες που όσο περνούν τα χρόνια βλέπουμε να ενδυναμώνονται και να γίνονται ακόμα πιο αποδοτικές προς όφελος των παιδιών. Τους ευχαριστούμε όλους. Με την πάροδο των χρόνων έχουμε δει σημαντικές αλλαγές ως προς τη βελτίωση των μηχανισμών προστασίας των παιδιών σε εθνικό επίπεδο, παρόλα αυτά, την ίδια ώρα διαπιστώνουμε πόσα ακόμα χρειάζεται να γίνουν αφού οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών εντοπίζονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και τομείς της κοινωνίας». Ολοκληρώνοντας, η κα Νεοκλέους ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για τη διαχρονική υποστήριξη και την αναγνώριση που επιδεικνύει προς το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η ομάδα του Οργανισμού από το 2008 μέχρι σήμερα.

Εκ μέρους του Μεγάλου Χορηγού της εκδήλωσης, της εταιρείας Libertex, o Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Michael Geiger, ευχαρίστησε το “Hope For Children” για την ουσιαστική σχέση που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες με την υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας με τον Οργανισμό, προσθέτοντας πως «στόχο μας είναι η διαχρονική στήριξη των ανθρωπιστικών προγραμμάτων και δομών του Οργανισμού, καθώς και η εφαρμογή κοινών δράσεων, στο πλαίσιο της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών».
Τέλος, ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του κράτους με το “Hope For Children”, το κοινό όραμα που διακατέχει τα δύο μέρη, και την υποχρέωση του κράτους να στηρίζει όλα τα παιδιά του, ανεξάρτητα της γλώσσας, καταγωγής, θρησκείας και κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, όταν τα δικαιώματά τους καταπατώνται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά και στη διαχρονική οικονομική ενίσχυση του “Hope For Children” από το κράτος για τη λειτουργία των ανθρωπιστικών του προγραμμάτων, η οποία χρόνο με το χρόνο επεκτείνεται ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται.
Ακολούθως, και ως ένδειξη αναγνώρισης, ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του “Hope For Children” κ. Joseph Borghese μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέδωσαν στον κ. Γιώργο Θεοφάνους ένα τιμητικό δώρο για τη διαχρονική του συνεισφορά προς το έργο του οργανισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διεξήχθη επίσης Σιωπηλή Δημοπρασία και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν μέσα από τη διαδικασία, θα διατεθούν εξολοκλήρου στον Οργανισμό και στην ενίσχυση των σημαντικών προγραμμάτων που υλοποιεί προς όφελος όλων των παιδιών. Η Σιωπηλή Δημοπρασία περιελάβανε συλλεκτικά αντικείμενα των ποδοσφαιρικών συλλόγων Tottenham Hotspur και FC Bayern, με τους οποίους η εταιρεία Libertex διατηρεί επίσημη συνεργασία, καθώς και άλλα αντικείμενα.
Την εκδήλωση στήριξαν οι εταιρείες, Char. Pilakoutas/Nissan, Occhio Hospitality Group, Kemanes Print Shop, Mindy Boutique και Top Kinisis. Χορηγός Φιλοξενίας ήταν το Radisson Blue Hotel Larnaca. Χορηγοί Επικοινωνίας το OMEGA TV, η PURPOSE Communications και η Blacklemon.
Σχετικά
Πανσέληνος Νοεμβρίου: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό το «Φεγγάρι του Κάστορα»
Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα
Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία 70 μέτρων αφηγείται την ιστορία της Χοιροκοιτίας
Μια εντυπωσιακή νέα τοιχογραφία ξεδιπλώνει την ιστορία, τις παραδόσεις και τους θρύλους της κοινότητας
Αυτές είναι οι 15 ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου για ταξίδια το 2027
Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ζυρίχη, το Άμστερνταμ και το Ρέικιαβικ είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη
Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Adams Beach Hotel
Από τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το φιλανθρωπικό Christmas Market μέχρι τα εορταστικά δείπνα, τις μουσικές βραδιές και τις οικογενειακές δραστηριότητες, το Adams Beach Hotel ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλη την περίοδο των γιορτών
«Μικρά μωρά, μεγάλες προοπτικές»
Τα «Μωρά Θαύματα» αναδεικνύουν τη σημασία της συστηματικής παρακολούθησης των πρόωρων παιδιών
Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι το Σάββατο
Διπλή επιτυχία για την Pafilia στα European Property Awards 2026–2027
Το Minthis ενισχύει τη διεθνή του αναγνώριση με το βραβείο πέντε αστέρων στην κατηγορία Best Mixed Use Development στην Κύπρο, ενώ το Elysia Blu διακρίνεται στην κατηγορία Residential Development 20+ Units
Αυτή αναδείχθηκε λέξη της χρονιάς για το 2026 σύμφωνα με το λεξικό Collins του Ηνωμένου Βασιλείου
Η λέξη της χρονιάς για το 2025 ήταν το «vibe coding», η δημιουργία μιας εφαρμογής μέσω περιγραφών σε εργαλεία AI
Το νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Λάρνακας που θα γίνει talk of the town
Με 47 δωμάτια και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, το πλήρως ανακαινισμένο ibis Styles Larnaca Finikoudes Beach προσθέτει μια νέα επιλογή διαμονής στο κέντρο της πόλης.
Χειμώνας στην Ευρώπη: 10 προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε
Η Ευρώπη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία προορισμών για να επισκεφθεί κανείς τον χειμώνα, είτε αναζητά χιονισμένες αποδράσεις, είτε παραθαλάσσιες διακοπές, είτε ιστορικές περιηγήσεις
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό
Javokhir Sindarov: Η μεγάλη επιστροφή στο Cap St Georges Hotel & Resort
Η επιστροφή του Javokhir Sindarov στο Cap St Georges Hotel & Resort έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.