Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 25+1 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το weekend

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2022

Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και εμείς ετοιμαζόμαστε για έξοδο!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σου και θα σε ψυχαγωγήσουν με όλη τη σημασία της λέξης.

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα θα γεμίσουν αυτές τις μέρες το πρόγραμμά σου!

poreia.width-800.png

Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες 2022
Μετά από δύο χρόνια, επιστρέφει στις 8 Οκτωβρίου με φυσική παρουσία η πορεία με τις ροζ φιγούρες, με τη φετινή διοργάνωση να έχει ως σύμβολο το λουλούδι του λωτού, που στη μυθολογία θεωρείται ο καρπός της λήθης. H Πορεία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Επιτρόπου της ΕΕ, για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου, η οποία θα παρευρεθεί και θα πορευθεί με συμμετέχοντες. Σημείο εκκίνησης της φετινής πορείας είναι ο χώρος στάθμευσης απέναντι από την ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5.45μμ και θα κατευθυνθεί προς τα κεντρικά γραφεία της Astro Bank που είναι και ο Στρατηγικός Συνεργάτης της Πορείας. Εκεί θα γίνει μια σύντομη στάση και στη συνέχεια η πορεία θα κατευθυνθεί προς την Πλατεία Ελευθερίας όπου θα ακολουθήσει σύντομη τελετή. Η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8μμ.
>> Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., Λευκωσία, 17.45.


νεο.jpg

Ημέρα Υιοθεσίας Ζώων
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 10:00 – 13:00 το Neo Plaza διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Ζώων μαζί με το καταφύγιο σκύλων Simba Animal Aid Cyprus. Εκεί θα βρίσκονται υπέροχα ζώα συντροφιάς που αναζητούν την παντοτινή τους οικογένεια, εθελοντές, και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ενώ τη δράση υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας, Στροβόλου, Αγλατζιάς, Έγκωμης και Λακατάμιας. Πρόκειται για μια δράση Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης του Neo Plaza που μετρά έναν χρόνο λειτουργίας του και ήδη έχει διοργανώσει δύο τέτοιες δράσεις παραχωρώντας τον χώρο του εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου. To Neo Plaza είναι ένας pet friendly προορισμός που φιλοξενεί τους πιο πιστούς μας φίλους ενώ απολαμβάνουμε τα ψώνια, τον καφέ, το φαγητό ή το παιχνίδι με τα παιδιά μας. Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του καταφυγίου Simba Animal Aid Cyprus που φιλοξενεί πέραν των εκατό σκυλιών προς υιοθεσία σας προσκαλεί να ανταποκριθείτε σε μία ακόμη Ημέρα Υιοθεσίας. Την πρωτοβουλία αγκάλιασαν η Φωνή για τα Ζώα Κύπρου, ο σύνδεσμος CAT Paws Cyprus, η Αστυνομία Κύπρου και πολλοί ακόμη φορείς, επιχειρήσεις και φιλοζωικές οργανώσεις. Όλα τα ζώα δίδονται προς υιοθεσία σύμφωνα με το πρωτόκολλο του καταφυγίου, ύστερα από έλεγχο και με βάση τα όσα προβλέπει το πακέτο υιοθεσίας.
>> Σάββατο 8 Οκτωβρίου, Neo Plaza, Κοκκινοτριμιθιά, Λευκωσία, 10.00-13.00.

mpira.jpg

Oktoberfest
Το Aphrodite Hills Resort σε συνεργασία με τη ζυθοβιομηχανία του Μονάχου, HOFBRÄU, διοργανώνει τους αυθεντικούς εορτασμούς του Oktoberfest στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2022. Οι εορτασμοί είναι αφιερωμένοι στο ετήσιο φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου όπου γιορτάζεται η δημοφιλέστερη εξαγωγική μπίρα της Γερμανίας, HOFBRÄU. Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με το τελετουργικό άνοιγμα του πρώτου βαρελιού από τον εκπρόσωπο της αυθεντικής μπίρας, κατευθείαν από το Μοναχό. Άλλωστε, όλοι ξέρουν πως κανείς δεν σηκώνει το ποτήρι του πριν την παραδοσιακή τοποθέτηση της στρόφιγγας στο βαρέλι. Η υπαίθρια μπυραρία Beer Garden, θα γίνει το σπίτι της HOFBRÄU για 3 μέρες ενώ οι chef των εστιατορίων της Atlantica, στο Village Square, θα δημιουργήσουν την απαραίτητη ΓΕΥΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Παραδοσιακό βαυαρικό σκηνικό, μουσική και άφθονες γερμανικές λιχουδιές θα ντύσουν τη γιορτή της μπίρας.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Παρ 7, Σ 8 & Κ 9 Οκτ, Aphrodite Hills Resort, Κούκλια, Πάφος.

fes.jpg

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Μετά από δύο χρόνια με περιορισμούς στον αριθμό θεατών και προσκεκλημένων, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επανέρχεται αισιόδοξα και δυναμικά με την δωδέκατη έκδοσή του. Η φεστιβαλική εβδομάδα ξεκινά αυτό το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο Θέατρο Ριάλτο, με την τελετή έναρξης που θα περιλαμβάνει ένα οπτικοαουστικό θέαμα, το οποίο έχει δημιουργήσει ειδικά για το Φεστιβάλ ο συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής και digital artist, Παντελής Διαμαντίδης. Αμέσως μετά, ακολουθούν οι πρώτες προβολές του διαγωνιστικού τμήματος, με ταινίες της εγχώριας και διεθνούς παραγωγής. Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαρία να παρακολουθήσει συναρπαστικές ταινίες μικρού μήκους από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πέντε πρωτότυπες θεματικές εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν παράλληλα με το κυρίως διαγωνιστικό του πρόγραμμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://www.isffc.com.cy/home. Οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών.
>> Σ 8-Παρ 14 Οκτ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων εκ των προτέρων.​ Πληρ. 77777745.

μεσαιωνικο.jpg

17ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας
H μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν έφθασε και το 17ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι πλέον γεγονός και μετά από τρία ολόκληρα χρόνια πραγματοποιείται χωρίς μέτρα υγειονομικής προστασίας και περιορισμούς. Το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022, το μεγαλύτερο και μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στη χώρα μας, θα ανοίξει τις πύλες του στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας μπροστά από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι για να υποδεχθεί τις χιλιάδες κόσμου που αναμένεται ότι θα κατακλύσουν την Αγία Νάπα. Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 8.00 μ.μ. ο Υφυπουργός ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος. Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου δηλαδή, για οκτώ ημέρες, οι δημότες, οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες θα γίνουν ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, νεράϊδες, τους παραμυθένιους ήρωες καθώς και με σπουδαίους καλλιτέχνες Κύπριους και Ελλαδίτες και θα ταξιδέψουν στην εποχή του Μεσαίωνα, αποκομίζοντας μεσαιωνικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Σ 8-Σ 15 Οκτ, Αγία Νάπα. Η είσοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

ελια2.jpg

Γιορτή της Τσακιστής Ελιάς στην Επισκοπή
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Παλμός Επισκοπής διοργανώνει και πάλι φέτος τη Γιορτή της Τσακιστής Ελιάς. Πρόκειται εξάλλου για μία κοινότητα που έχει τη δική της παράδοση τόσο για τις ελιές όσο και για το παραδοσιακό τσάκισμα. Η 4η γιορτή επιστρέφει φέτος με αναβαθμισμένο πρόγραμμα, στις 2 και 7 Οκτωβρίου, με μουσική με τος Κούλλη Θεοδώρου και Αννίτα Κωνσταντίου, χορευτικό πρόγραμμα με το συγκρότημα Οθέλλος. Στον χώρο θα στηθούν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα.
>> Παρ 7 Οκτωβρίου, Πλατεία Ελευθερίας, Επισκοπή, 20.00.

παλουζες.jpg

Φεστιβάλ Παλουζέ-Σουτζιούκκου στο Μηλικούρι
Το χωριό Μηλικούρι βρίσκεται κτισμένο σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων της ορεινής περιοχής του Τροόδους και ανήκει στην επαρχία Λευκωσίας. Είναι το πιο κοντινό χωριό στο Μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου. Υπάρχει παράδοση η οποία επίσης θέλει το χωριό να δημιουργήθηκε από συνένωση των δύο χωριών Μήλον και Κούριον. Σύμφωνα με αυτή το χωριό Μήλον που βρισκόταν στην περιοχή της κοιλάδας Πλατύ πλήγηκε από θανατικό, ενώ το χωριό Κούριον που βρισκόταν κοντά στο αρχαίο θέατρο του Κουρείου πλήγηκε από σεισμούς. Τότε με παρότρυνση του μοναχού Κυλίνδρου οι κάτοικοι τους συνεννοήθηκαν και έφτιαξαν το Μηλικούρι. Σ' αυτό το χωριό τον Οκτώβριο θα αναβιώσει για δεύτερη χρονιά η παράδοση παρασκευής του παλουζέ και του σουτζούκκου, μέσα από ένα μάλιστα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που έφτιαξαν οι διοργανωτές. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει αναπαράσταση της διαδικασίας παρασκευής του παλουζέ, δηλαδή μεταφορά των σταφυλιών στο πατητήρι, πάτημα σταφυλιών και μάζεμα χυμού, μεταφορά του χυμου στον χώρο παρασκευής του παλουζέ και βούτημα του σουτζούκου. Στο φεστιβάλ πέρα από δωρεάν παλουζέ, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και να αγοράσεις κι άλλα παραδοσιακά προϊόντα από το παζαράκι που θα στηθεί.
Δες όλο το πρόγραμμα, εδώ.
>> Κ 9 Οκτωβρίου, Μηλικούρι, επ. Λευκωσίας, 10.00-αργά το απόγευμα.

μηλο.jpg

Φεστιβάλ Μήλου στην Κυπερούντα
Το Φεστιβάλ Μήλου είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή φεστιβάλ της Κύπρου και φέτος επιστρέφει (ξανά) στην Κυπερούντα, μετά από δυο χρόνια απουσίας. Το χωριό Κυπερούντα ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί το δεύτερο σαββατοκύριακο Οκτωβρίου, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στην πλατεία του χωριού, και αυτή τη φορά με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα αλλά και πολλές δραστηριότητες, όπως έκθεση ποικιλιών του μήλου, παρασκευή παλουζέ από χυμό μήλου, απόσταξη ζιβανίας από μήλα, διάφορες προβολές για μικρούς και μεγάλους, παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο, παιδική γωνιά με παιχνίδια λούνα παρκ και άλλα πολλά!
Δες όλο το πρόγραμμα, εδώ.
>> Σ 8 & Κ 9 Οκτωβρίου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού.

dentro_sR8a292.width-800.jpg

Η Παναγία των Παρισίων
Πρόκειται για την ιστορία του δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου και της όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας με φόντο το μαγικό σύμπαν του Καθεδρικού Ναού του Παρισιού, την περίφημη Νοτρ Νταμ.Μια πραγματική δοσμένη θεατρικά παράσταση pop ·με ζωντανή ορχήστρα για παιδιά , τραγούδια , χορό και υποκριτική.Γεμάτη με ουσιαστικές μορφές πραγματικών σχέσεων σε μια πραγματική ζωή. Μια διασκευή του κλασικού μύθου όπου τα παιδιά παρέα με την ιστορία αναζητούν με τους ηθοποιούς την έννοια της αγάπης την έννοια της ελευθερίας την έννοια της πραγματικής χαράς.
Η διασκευή για παιδιά του κλασικού αριστουργήματος «Η Παναγία των Παρισίων» δίνει την ευκαιρία στους μικρούς θεατές να σχηματίσουν άποψη για τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ευρώπη και ειδικότερα το Παρίσι τον 15ο αιώνα. Μέσα από αυτή την παρατήρηση έρχονται σε επαφή με διαχρονικά κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η αδικία, η φτώχεια, η κατάχρηση της κρατικής εξουσίας, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο στιγματισμός ανθρώπων και η απόρριψη. Μα πάνω απ’ όλα αντιλαμβάνονται πως η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που έχει ανάγκη να νιώσει ο κάθε άνθρωπος. Η αγάπη είναι αυτή που απλώνεται σε όλο το έργο στις διάφορες μορφές της: μητρική, φιλική, έρωτας! Σκηνοθεσία: Κατερίνα Λούρα. Ηθοποιοί επί σκηνής: Kiki Κακουλλής, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Κρίστη Χαραλάμπους και Κατερίνα Λούρα
>> Πρεμιέρα: Κυριακή 9 Οκτωβρίου, θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 11.30. Για 10 μόνο παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30.

DSCF5313.width-800.jpg

Ο Μικρός Πρίγκιπας
Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει ανανεωμένη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια ξεχωριστή παράσταση που συνδυάζει την τεχνική της life size κούκλας και των human puppets, ιδανική για μικρούς και μεγάλους θεατές. «Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια». Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από το ταξίδι του, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή. Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Αθηνά Σάββα και Βασιλική Ανδρέου.
>> Σάββατο 8, 22 και 29 Οκτωβρίου και Κυριακή 9, 23 και 30 Οκτωβρίου, FLEA Theater, Λευκωσία.

gatos.2e16d0ba.fill-1375x729_7NnDhl4.width-800.jpg

Νιάου – Νιάου στα Κεραμίδια
Μια υπέροχη παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με γατάκια και σκυλάκια… Ένα μαγικό παραμύθι σε ιδέα – σενάριο και σκηνοθεσία του ηθοποιού Γιάννη Σπανού, με εμπειρία στο παιδικό θέατρο να μετράει δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια, με παραστάσεις παιδικών παραστάσεων! Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά όλο χρώματα κοστούμια, υπέροχες ζωντανές μουσικές, τραγούδια και χορογραφίες και σκηνικά που θα σε παρασύρουν σε κόσμους μαγικούς φανταστικούς – στον κόσμο των γατιών, όπου οι γάτες ανεβαίνουν στα κεραμίδια και σκορπάνε χαρά και αγάπη σε όλα τα παιδιά. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν μαζί με όλα τα γατιά μα και με υπέροχα σκυλιά στον μαγικό κόσμο τους και θα γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο γάτο Πούμπη με την γατούλα του Ροζούλα όπου κι οι δυο μαζί θα προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν τον κόσμο όλο και να φέρουν την αγάπη παντού! Ένα αλλιώτικο παραμύθι για όλους!! Μια ιστορία για την αγάπη, την διαφορετικότητα, την αλληλοβοήθεια, την αγκαλιά. Τα παιδιά θα δουν από κοντά γάτες και σκυλιά να μιλούν να χορεύουν και να και να τραγουδάνε. Θα συναντήσουν νεράιδες κι άλλους ήρωες του δικού μας παραμυθιού. Κι όλα αυτά σ’ ένα υπέροχο καλοφτιαγμένο μαγικό όλο χρώματα σκηνικό, όπου εκεί θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια όλων των παιδιών οι περιπέτειες όλων των γατιών μας μα και δυο υπέροχων σκυλιών. Εισιτήρια στο ταμείο θεάτρου τη μέρα της παράστασης βάσει διαθεσιμότητας
>> Σάββατο 8, 15 και 22 Οκτωβρίου και Κυριακή 9, 16 και 30 Οκτωβρίου, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία.

nikolakis.width-800.jpg

Τικ Τοκ στο σπίτι του Νικολάκη
Από την Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη. Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους με μπόλικο γέλιο, χορό, τραγούδι αλλά και όμορφα μηνύματα για την προστασία των παιδιών από το διαδίκτυο, τον ρατσισμό και το περιβάλλον. Στον ρόλο της μητέρας η Άντρη Αγαθαγγέλου και στον ρόλο του πατέρα ο Δώρος Κυριακίδης. Διευθυντής σκηνής: Σονάη Γιλτίζ, Χορογραφίες: Αναστασία Αναξαγόρου, Κείμενο: Κώστα Σχοινιού και Σκηνοθεσία: Δώρος Κυριακίδης. Παίζουν: Κώστας Σχοινιού (Νικολάκης ). Βαγγέλης Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου, Καλλισθένη Παπαδούρη.
>> Κυριακές 2, 9, 16, 23, 30 Οκτωβρίου και στις 6, 13, 20 Νοεμβρίου στις 10.45. π.μ. στο θέατρο ΑΝΕΜΩΝΑ, Λευκωσία.
>> Σάββατα 8, 15, 22 Οκτωβρίου θέατρο ΕΝΑΦ Αγία Φύλα, Λεμεσός, 16.00.
>> Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Δημοτικό θέατρο, Λάρνακας, 16.00.
Κρατήσεις πληροφορίες: 99055537.

oniro.2e16d0ba.fill-1375x729_0iiB4O4.width-800.jpg

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Φεστιβάλ Κύπρια
Η πρωτότυπη διασκευή του πασίγνωστου έργου του Άγγλου συγγραφέα πραγματεύεται με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τον έρωτα τεσσάρων νέων που κρύβονται στο δάσος της Αθήνας για να ζήσουν όπως επιθυμούν, μακριά από τους κανόνες που τους επιβάλλει η κοινωνία. Ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών, με μια μεγάλη δόση μαγείας, καθώς ξωτικά και νεράιδες του δάσους συμμετέχουν σε αυτό. Με φρέσκια διάθεση και χιούμορ, ο Κώστας Σιλβέστρος διασκευάζει το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, το εμβληματικό έργο του William Shakespeare, για να το συστήσει σε νεαρούς θεατές. Μια ομάδα κορυφαίων δημιουργών, με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, συνθέτουν επί σκηνής ένα… όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ευελπιστώντας να κερδίσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – διασκευή: Κώστα Σιλβέστρο, μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, στίχοι τραγουδιών: Σταύρος Σταύρου, κίνηση: Φώτης Νικολάου, σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου, σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, βοηθός σκηνοθέτη – φωνητική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου. Μουσικοί επί σκηνής: Ανδρέας Μιχαλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Βασιλείου (headpan, κρουστά). Ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Ευαγόρου, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Έλενα Καλλινίκου, Μάριαν Κυπριανού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Izel Seylani, Άγγελος Χατζημιχαήλ. Διάρκεια: 75’. Ηλικία: 5+.
>> 9/10, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, 17.00.
Εισιτήρια Tickethour.com & ACS Courier

pw1.width-800.jpg

"Mimirichi" - θεατρική και τσίρκο τέχνη χωρίς γλωσσικό εμπόδιο.
Το μοναδικό θέατρο-κλόουν και παντομίμας Mimirichi έρχεται Κύπρο με μία παράσταση χωρίς λόγια, μόνο συναίσθημα. Πρόκειται για τη θρυλική αστεία παράσταση για μεγάλους και παιδιά που έχει κατακτήσει 45 χώρες του κόσμου! Από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα, οι FAMOUS CLOWNS θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό σόου για όλη την οικογένεια - o «Χάρτινος Κόσμος».
>> Παρ 7 Οκτ, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 19.00.
>> Σ 8 Οκτ, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 19.00.
>> Κ 9 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 17.00. Παιδιά κάτω των 12 ετών 30% έκπτωση. Εισιτήρια από 28 ευρώ στο soldout και atriamusic.com

zorbas.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Ζορμπάς»
Ο θρυλικός «Ζορμπάς», το λαϊκό και συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου από τη χορωδία Brucknerchor από το Λιντς της Αυστρίας, μέλη της Orpheus Kammerorchester της Βιέννης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού, τη Xορωδία Cantus Novus Femina και τη σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη, σε μουσική διεύθυνση Κωνσταντίνου Δημηνάκη.
>> Παρ 7 Οκτ , Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20.00.
>> Σ 8 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.00. Τickethour, ACS Courier, 22411733.

1984
Το άκρως προφητικό μυθιστόρημα 1984 του Τζορτζ Όργουελ, διασκευασμένο με τόλμη από τους Ρόμπερτ Άικι και Ντάνκαν Μακμίλαν, αποτελεί ένα σκληρό και ακραία αληθινό μανιφέστο κατά του ολοκληρωτισμού, ένα δυστοπικό αριστούργημα για την κατασκευή της πραγματικότητας, την παραχάραξη του παρελθόντος, τον έλεγχο και το πάγωμα της συνείδησης, το οποίο μας συγκλονίζει ακόμα και σήμερα, εβδομήντα δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε. Ο κεντρικός ήρωας, Ουίνστον Σμιθ, ζει στον ζοφερό κόσμο της Ωκεανίας, προσπαθώντας με κάθε μέσο να διατηρήσει τη λογική του απέναντι στο ασφυκτικό καθεστώς παρακολούθησης του Μεγάλου Αδελφού, που έχει απαγορεύσει διά ροπάλου κάθε σκέψη. Σε αυτό το περιβάλλον ερωτεύεται την Τζούλια, ενώ δεν παύει να διαπράττει όλο και περισσότερα Εγκλήματα Σκέψης. Σκέφτεται, θυμάται, φαντάζεται, ελπίζει. Ελπίζει σε ένα μέλλον χωρίς τον Μεγάλο Αδελφό. Όμως οποιαδήποτε απόπειρα απόδρασης είναι μάταιη.
>> Παρ 7-Κ 9 Οκτ, Νέα Σκηνή, ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30 (Κ 18.00). Εισιτήρια €12/€6. Προπώληση www.thoc.org.cy

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
Μια παλιά οικογενειακή βεντέτα στοιχειώνει τις ζωές δύο απλών ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους: του Θωμά Μακρυκώστα και του Στέλιου Κοντογιώργη. Το μίσος αναζωπυρώνεται και οι δύο ήρωες δέχονται οικογενειακές πιέσεις για να αναλάβουν το χρέος της αντεκδίκησης. Διασταυρώνονται κατά τύχη σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κι έτσι η αόρατη διαμάχη γίνεται ορατή. Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτό το ξέφρενο αλληλοκυνηγητό και να γράψουν στο χιόνι την παλιά έχθρα; Παίζουν οι Πέτρος Γιωρκάτζης, Μιχάλης Καζάκας, Ηλιάνα Κάκκουρα, Νάγια Τ. Καρακώστα, Παναγιώτης Λάρκου, Μιχάλης Μουστάκας, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Βασίλης Χαραλάμπους και Άγγελος Χατζημιχαήλ. Εισιτήρια από τη νέα ιστοσελίδα του ΘΟΚ (www.thoc.org.cy) και στα ταμείο του θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00).
>> Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος Λυκούργος, Λάρνακα.

pikria.jpg

Πικρία Χώρα
Το έργο ακολουθεί τους νόμους της δομής της αρχαίας τραγωδίας: επεισόδια και στάσιμα σε μια ακολουθία συστηματική, που εναλλάσσονται με εμβόλιμους μονολόγους, διωδίες ή τριωδίες. Μια ομάδα γυναικών αφηγείται ιστορίες, ξενυχτά την μελλούμενη νεκρή και ξετυλίγει το νήμα της μνήμης, της εμπειρίας, της γνώσης. Οι γυναίκες απαλύνουν την έξοδο, με αγάπη, με αγωνία ενίοτε, με τραγούδι κάποιαν άλλη στιγμή, με συστολή, με ζεστασιά, αγκαλιάζουν με φροντίδα, μεριμνούν για τα απαραίτητα, χαϊδεύουν με απλότητα και γενναιότητα τον θάνατο, την συνέχεια, κι εξορκίζουν το κακό. Βρίσκουν την χώρα τους, που είναι αυτή του πόνου, του τραύματος. Την πικρία χώρα τους. Μέσα σε αυτή την νύχτα θα δεθούν οι ιστορίες, θα συσφιχθούν τα δάκτυλα γύρω από άλλα χέρια και θα ξεφτίσει ο φόβος. Η ιστορία του τόπου μας θα αναβιώσει μέσα από τα χείλη τα γλυκά της μάνας, της γιαγιάς, των κοριτσιών, της αδερφής, της γειτόνισσας, των συγγενών γυναικών όλων μας. Και η αφήγηση θα είναι οικεία. Πάντα στην γλώσσα που μιλούμε εμείς. Ερμηνεύουν οι Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έλενα Δημητρίου, Μυρσίνη Χριστοδούλου και Κύνθια Παυλίδου. Εισιτήρια στο SoldoutTicketbox και στο Σατιρικό Θέατρο (22312940 – 22421609).
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, Σατιρικό Θέατρο - Πάνω Σκηνή, Λευκωσία.


νεγκα.jpg

Γιώτα Νέγκα
Στο πλαίσιο των κοινωνικοπολιτιστικών του δραστηριοτήτων, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.) διοργανώνει συναυλία με την τραγουδίστρια ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ και δύο Κύπριους τραγουδιστές, τα καθαρά έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στο Φιλανθρωπικό ΄Ιδρυμα ‘΄Ενα ΄Ονειρο Μια Ευχή’. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο συναυλιών της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού.
>> Παρ 7 Oκτ, Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια €10. Προπώληση Soldouttickets.

Ο Κοντοβούρκης και οι φίλοι του
Ο Μιχάλης Κοντοβούρκης και οι φίλοι του επιστρέφουν στη σκηνή του Savino Live, στη Λάρνακα, για μία νύχτα γεμάτη μουσική και χορό, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου. Η επταμελής μπάντα θα μας ταξιδέψει με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία των Κοντοβούρκη και McCowan, καθώς και διασκευές αγαπημένων ελληνικών και αγγλόφωνων κομματιών. Το σχήμα αποτελούν οι Μιχάλης Κοντοβούρκης (κιθάρα, τζουράς και φωνή), Μάικ Νικολάου (κιθάρα), Νικόλας Φούρναρης (μπάσο), Στέφανος Ηλιόπουλος (ντραμς), Παναγιώτα Κοντοβούρκη (βιολί και φωνητικά), Μάικ Μιχαήλ (πλήκτρα), Duncan McCowan (μουσικά όργανα και φωνητικά).
>> Παρ 7 Οκτ, Savino live, Λάρνακα, 22.00. Είσοδος €10 (€5 για μαθητές & ανέργους). Ελάχιστη τιμή ανά άτομο €10. Πληρ. 99426011.

«Χορεύοντας στη Λουνάσα»
Η Θεατρική Ομάδα Persona εγκαινιάζει τη σεζόν 2022-2023 με το βραβευμένο με τρία θεατρικά βραβεία Tony αριστούργημα του Brian Friel «Χορεύοντας στη Λουνάσα», σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Ιρλανδία, δεκαετία του ‘50. Ένας νεαρός άντρας, ο Μάικλ, επισκέπτεται το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη φανταστική πόλη του Μπάλιμπεγκ στο Ντόνεγκαλ. Εκεί, το μυαλό του ταξιδεύει πίσω, στο καλοκαίρι του 1936, όταν ο ίδιος ήταν μόλις επτά χρονών, και μεγάλωνε περιτριγυρισμένος από την ανύπαντρη μητέρα του και τις τέσσερις γεροντοκόρες θείες του με παντελή απουσία της αρσενικής παρουσίας, ανασύροντας μέσα από τη μνήμη του την αρχή του τέλους της οικογένειας και της θλιβερή διάλυσή της, λίγα χρόνια μετά. Το καλοκαίρι της αναπόλησής του σηματοδοτείται από τρία σημαντικά γεγονότα που αλλάζουν ξαφνικά τη ζωή της οικογένειας: την επιστροφή, στην οικογενειακή εστία, του ιεραπόστολου θείου Τζακ από την Ουγκάντα μετά από απουσία 25 χρόνων, την επίσκεψη του πατέρα του Μάικλ, ο οποίος έρχεται να αποχαιρετήσει τη μητέρα του παιδιού του, λίγο πριν την αναχώρησή του με τις Διεθνείς Ταξιαρχίες για την Ισπανία και την απόκτηση της πρώτης ραδιοφωνικής συσκευής από την οικογένεια, η οποία φέρνει πρωτόγνωρη ζωντάνια στο σπίτι.
>> Παρ 7-Δ 10 Οκτ, Wherehaus 612, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια €15 / €12. Kρατήσεις 70000138.

27ο Πανηγύρι της Χαράς
Το Ίδρυμα Θεοτόκος- Αμερίκος Αργυρίου, διοργανώνει φέτος το 27ο Πανηγύρι της Χαράς, στη Λεμεσό. Πρόκειται για μία γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού. Εκεί το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Εκτός από μουσική, θα υπάρχουν φουσκωτό, τραμπολίνο, face painting, τραινάκι, κατασκευές με πηλό, μαζορέτες και πολλά άλλα! Φυσικά, στον χώρο θα υπάρχουν σουβλάκια, κρέπες, λουκουμάδες, μαλλί της Γριάς, Ποπ- Κορν, σνακς, παγωτό, καφέδες, αναψυκτικά και μπίρες.
>> Κ 9 Οκτ, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού, 10.00-18.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληρ. 25 338948/ 25387977.

Από πού ήρθα μαμά!
Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» εγκαινιάζει τη νέα θεατρική περίοδο 2022/2023 με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Σεμπαστιάν Τιερί «Από πού ήρθα μαμά!». Η πλοκή εκτυλίσσεται στο Παρίσι όπου ο ήρωας της ιστορίας μας Ζαν Λουί επιστρέφει από άλλη μια εξαντλητική ημέρα και βιώνει ένα παράξενο περιστατικό. Ανεβαίνει τους έξη ορόφους της πολυκατοικίας του και ανακαλύπτει ότι δεν κουράστηκε. Συνειδητοποιεί ότι ενώ αναπνέει και λειτουργεί κανονικά ο ίδιος δεν νοιώθει τους χτύπους της καρδιάς του – δεν έχει παλμούς, η καρδιά του σταμάτησε. Το πόρισμα αυτό καλείται να επιβεβαιώσει ο παιδικός του φίλος Αντουάν που επαγγέλλεται… κτηνίατρος. Ο Ζαν Λουί τρομοκρατημένος από αυτή την ανεξήγητη και τρελή κατάσταση αναζητά μια λύση δίχως να εμπλέξει τη μυημένη σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας γυναίκα του. Ενώ ετοιμάζονται ο Ζαν Λουί και ο Αντουάν να πάνε στο νοσοκομείο έρχεται η γυναίκα του Ζαν Λουί που βρίσκει σαν λύση τον γκουρού της Μαραμπού, ένα μαύρο γιατρό υποστηρικτή ενός Αφρικανικού Θεού σύμφωνα με τον οποίο έχει 7 μέρες ζωής.
>> Πρεμιέρα Σ 8 & Κ 9 Οκτωβρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30 (Κ 18.30). Πληρ. 24652800, 99490102. Προπώληση tickethour.com.cy /ACS Courier.

red--d.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Νύχτες κωμωδίας»
Το ανατρεπτικό stand up comedy show, επιστρέφει στο Red. για να αλλάξει τα Σάββατα μας στη Λευκωσία, με την υπογραφή της Χριστιάνας Αρτεμίου. Μια ακομπλεξάριστη παρέα, απαλλαγμένη από στερεότυπα και “πρέπει”, διακωμωδεί άβολες στιγμές της καθημερινότητας, αυτοσαρκάζεται, κοροϊδεύει τις ατέλειες μας και με χιουμοριστική διάθεση μας προκαλεί να γελάσουμε μαζί της, μέχρι τελικής πτώσεως… Αναγκαιότητα για γέλιο, χαλάρωση, σάτιρα, απομυθοποίηση και αυτοσαρκασμό!! Γιατί με όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε, δεν μας έμειναν και πολλές επιλογές. Είτε θα γελάσουμε, είτε θα τα “χάσουμε”… Με τους Χριστιάνα Αρτεμίου, Ηλία Αντρέου, Μαρία Αντρέου, Παμπίνα Αριστείδου.
>> Σ 8 Οκτ, Moυσική Σκηνή Red, Λευκωσία, 22.00. Kρατήσεις: 70007255, 99059257.

ΟίνοFest στη Λόφου
Η Agro Cyprus σε συνεργασία με την κοινότητα Λόφου διοργανώνουν για πρώτη φορά το Οίνοfest. Μια εκμοντερνισμένη γιορτή του κρασιού σε ένα από τα πιο γραφικά κρασoχώρια του νησιού. Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει φαγητό, άφθονο κρασί και άλλα ποτά, pop up markets, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με live μουσική από Κυπρίους μουσικούς. Τις 2 μέρες του festival ( Σάββατο και Κυριακή) τη διασκέδαση σου θα αναλάβουν 2 από τα καλύτερα entertainment brands του νησιού, Freddie Μερκούρη και Leggo cy που υπόσχονται να μας χαρίσουν στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα.
Δες αναλυτικά όλο το πρόγραμμα, εδώ.
Παρ 7, Σ 8 & Κ 9 Οκτωβρίου, Λόφου, επ. Λεμεσού.


cyherb.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Halloween στο CyHerbia
Ο Οκτώβριος είναι εδώ και μαζί του και το Halloween. Εξ ου λοιπόν και το αγαπημένο μας βοτανικό πάρκο Cyherbia, με την έμπνευση και τη φαντασία της Μιράντας Τρίγγη ετοιμάζει έναν ευφάνταστο μήνα... με πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, τόσο τρομακτικές αλλά και διασκεδαστικές! Είστε έτοιμοι λοιπόν να σκαλίσετε την πιο τρομακτική κολοκύθα για το Halloween 2022; Πάμε με τους φίλους και την οικογένεια μας στο μεγαλύτερο βοτανικό πάρκο του νησιού! Προκρατήστε τις θέσεις σας! Το σκάλισμα κολοκύθας γίνεται μόνο με κράτηση.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Καθημερινά από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2022. Για 29 & 30 Οκτωβρίου βλ. πιο κάτω.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close