Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

12 μαγαζιά της Κύπρου που έχουν κάτι... διαφορετικό!

Κόνσεπτ, design, χρώμα... 12 μαγαζιά της Κύπρου αξίζει να ανακαλύψεις

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2022

Έχουμε άπειρες επιλογές για έξοδο, η αλήθεια να λέγεται. Κάποια μαγαζιά ακολουθούν παραδοσιακές γραμμές και ποντάρουν στις γεύσεις που σερβίρουν αλλά και στην αγάπη μας για το κλασικό στυλ ενός χώρου. Υπάρχουν όμως και αυτά που πάνε ένα βήμα παραπέρα και επιλέγουν να διαφοροποιηθούν, είτε με τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου, είτε με το γενικότερο κόνσεπτ τους ή ακόμα και με αυτά που προσφέρουν.

Πιο κάτω, μαζέψαμε 12 ενδιαφέροντες χώρου που ξεχωρίζουν ακριβώς γι' αυτό!

Amy's Addictions

Το Amy's Addictions είναι το καφέ που από την πρώτη μέρα έγινε viral για τον υπερβολικά Instagrammable χώρο του με τον λουλουδάτο τοίχο να πρωταγωνιστεί. Εδώ απολαμβάνεις καφέδες, φρέσκα γλυκά και νόστιμα milkshakes, σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού.

(70001889) Κουμανταρίας 9, Λεμεσός

Το Υφαντουργείο WorkPlace

Σε κλασικό στυλ, το Υφαντουργείο είναι ο ιδανικός προορισμός για χαλαρώσεις με τον καφέ σου (και όχι μόνο) μαζί με ένα βιβλίο αφού ο χώρος είναι γεμάτος με ενδιαφέρουσες επιλογές, για κουβέντα αλλά και εργασία αφού σου παρέχει όλα όσα χρειάζεσαι για να δουλέψεις εκτός σπιτιού.

(99 409900) Λεύκωνος 69, παλιά Λευκωσία

Cartel Cocktail Bar

Ένας ενδιαφέρον χώρος στον Πρωταρά, που όμως μας κέρδισε χάρη στα ευφάνταστα μπουκάλια και ποτήρια στα οποία σερβίρει κοκτέιλ. Απολαμβάνεις, λοιπόν, ένα Cartel No 5 Eau de Cocktail σε ένα μπουκαλάκι που θυμίζει αυτό του γνωστού αρώματος της Chanel, ένα High Standard σε κόκκινο γοβάκι ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

(99438888) Πρωταρά 34, Πρωταράς

REVO Lounge Bar

Το μοναδικό... περιστρεφόμενο μπαρ της Κύπρου είναι σίγουρα σημείο αναφοράς. Στον 4ο όροφο του ξενοδοχείου Protaras Plaza, απολαμβάνεις κοκτέιλ και θέα, όσο το μπαρ κάνει στροφή 360 μοιρών κάθε τόσο.

(99082360) Protaras Plaza Hotel 4th Floor Πρωταράς, Αμμόχωστος

ΦοοdΠροjεκτ

Ένα μαγαζί που στεγάζεται σε ένα container στην έξοδο Παρεκκλησιάς και σερβίρει νόστιμες επιλογές για brunch ή φαγητό σε ανακυκλώσιμα πακέτα - αφού το γενικότερο κόνσεπτ του ακολουθεί την έννοια της βιωσιμότητας.

(99008767) Γρηγόρη Αυξεντίου 6, Παρεκκλησιά, Λεμεσός

Ukiyo Listening Bar

Το πρώτο - και μοναδικό μέχρι στιγμής - μπαρ στην Κύπρο που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άριστης ποιότητας ήχο με τον κατάλληλο εξοπλισμό και DJs να παίζουν μόνο δίσκους βινυλίου. Επιπλέον, συναντάς χαμηλό φωτισμό και ιαπωνικές επιρροές στο design που συνδυάζονται αψογα με τα πιάτα που προσφέρουν.

(94056670) Βασιλίσσης Φρειδερίκης 11, Λευκωσία

Carousel Cafe Patisserie

Με παιχνιδιάρικη διάθεση που ανταποκρίνεται στο όνομά του, το Carousel σε καλεί να απολαύσεις καφέ, κοκτέιλ, αρκετές επιλογές για φαγητό και, φυσικά, μια σειρά από ευφάνταστα γλυκά (χειροποίητες πραλίνες, κρέπες και pancakes με ονόματα βγαλμένα από παραμύθια) σε μια αυλή που σίγουρα θα ερωτευτείς..

(99595806) Λεωφορος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 105 Δ, Λεμεσός

Το Έρμα

Μια ακόμα περίπτωση ενός χώρου που εξυμνεί το διάβασμα, αλλά αυτή τη φορά ο χώρος του βιβλιοπωλείου συνδυάζεται με ένα καφενείο. Πολλές και διάφορες εναλλακτικές εκδόσεις παρέα με καφέ, τσάι, σνακ και μπίρες σε μια όμορφη αυλή στην παλιά Λευκωσία.

(22 346770) Έκτορος 43 Λευκωσία Κύπρος

Patio Cocktail Bar

Ένας από τους πιο γνωστούς χώρους της πρωτεύουσαν για βραδινή έξοδο, που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Οι καμάρες του, κατά τα άλλα, παραδοσιακού κτηρίου, οδηγούν σε μια αυλή με έναν τοίχο γεμάτο πολύχρωμα παντζούρια που σε καλεί να το φωτογραφήσεις. Πας για φαγητό ή ποτό και απολαμβάνεις την όλη ατμόσφαιρα μαζί με εκλεκτή μουσική.

(22 664488) Μεγάλου Αλεξάνδρου 55, Λήδρας, παλιά Λευκωσία

50s Resto Bar

Εδώ αναβιώνουν τα '50s σε όλο τους το μεγαλείο, με εσωτερικό που παραπέμπει σε αμερικανικό diner, βγαλμένο από ταινίες του παλιού Χόλιγουντ. Απολαμβάνεις φαγητό (burgers, steaks κ.ά.) αλλά και διάφορα κοκτέιλ σε μια έξοδο που θα μοιάζει σαν ταξίδι στον χρόνο.

(97675050) Ασκληπιού 35, Λευκωσία

Kollaborative Coffee Roasters

Αν απορούσες πώς μπορεί να ξεχωρίσει ένας μίνιμαλ χώρος ανάμεσα στα τόσα μαγαζιά του νησιού, την απάντηση θα τη βρεις στην ερώτηση! Το all day μαγαζί αγαπήθηκε για τους καφέδες και τα κοκτέιλ του, ενώ ο εσωτερικός του χώρος είναι η επιτομή του μινιμαλισμού, με το παστέλ χρώμα στους τοίχους - συνδυασμένο με επιλεγμένα φυτά - να σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό.

(22 252272) Βασιλίσσης Φρειδερίκης 4, Λευκωσία

Sonhe All Day

Πέραν των νόστιμων και ευφάνταστων επιλογών για brunch, το Sonhe All Day βρίσκεται σε έναν υπέροχο χώρο. Η ελκυστική διχρωμία στους τοίχους, φυτά, πίνακες και μεταλλικές λεπτομέρειες συνθέτουν ένα μαγαζί που σε καλεί να το... παρατηρείς όσο απολαμβάνεις φαγητό ή ποτό.

(94041351) Παπανικολή 82, Λευκωσία

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close