Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

6+1 ξεχωριστά φεστιβάλ για το σαββατοκύριακο

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2022

Αυτό το σαββατοκύριακο με αφορμή τα 7 φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην Κύπρο πάμε σε Κυπερούντα, Μηλικούρι, Επισκοπή και όχι μόνο.

elia2.width-800.jpg

Γιορτή της Τσακιστής Ελιάς στην Επισκοπή
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Παλμός Επισκοπής διοργανώνει και πάλι φέτος τη Γιορτή της Τσακιστής Ελιάς. Πρόκειται εξάλλου για μία κοινότητα που έχει τη δική της παράδοση τόσο για τις ελιές όσο και για το παραδοσιακό τσάκισμα. Η 4η γιορτή επιστρέφει φέτος με αναβαθμισμένο πρόγραμμα, στις 2 και 7 Οκτωβρίου, με μουσική με τος Κούλλη Θεοδώρου και Αννίτα Κωνσταντίου, χορευτικό πρόγραμμα με το συγκρότημα Οθέλλος. Στον χώρο θα στηθούν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα.
>> Παρ 7 Οκτωβρίου, Πλατεία Ελευθερίας, Επισκοπή, 20.00.


paloyzes_O8LeWSG.width-800.jpg

Φεστιβάλ Παλουζέ-Σουτζιούκκου στο Μηλικούρι
Το χωριό Μηλικούρι βρίσκεται κτισμένο σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων της ορεινής περιοχής του Τροόδους και ανήκει στην επαρχία Λευκωσίας. Είναι το πιο κοντινό χωριό στο Μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου. Υπάρχει παράδοση η οποία επίσης θέλει το χωριό να δημιουργήθηκε από συνένωση των δύο χωριών Μήλον και Κούριον. Σύμφωνα με αυτή το χωριό Μήλον που βρισκόταν στην περιοχή της κοιλάδας Πλατύ πλήγηκε από θανατικό, ενώ το χωριό Κούριον που βρισκόταν κοντά στο αρχαίο θέατρο του Κουρείου πλήγηκε από σεισμούς. Τότε με παρότρυνση του μοναχού Κυλίνδρου οι κάτοικοι τους συνεννοήθηκαν και έφτιαξαν το Μηλικούρι. Σ' αυτό το χωριό τον Οκτώβριο θα αναβιώσει για δεύτερη χρονιά η παράδοση παρασκευής του παλουζέ και του σουτζούκκου, μέσα από ένα μάλιστα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που έφτιαξαν οι διοργανωτές. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει αναπαράσταση της διαδικασίας παρασκευής του παλουζέ, δηλαδή μεταφορά των σταφυλιών στο πατητήρι, πάτημα σταφυλιών και μάζεμα χυμού, μεταφορά του χυμου στον χώρο παρασκευής του παλουζέ και βούτημα του σουτζούκου. Στο φεστιβάλ πέρα από δωρεάν παλουζέ, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και να αγοράσεις κι άλλα παραδοσιακά προϊόντα από το παζαράκι που θα στηθεί.
Δες όλο το πρόγραμμα, εδώ.
>> Κ 9 Οκτωβρίου, Μηλικούρι, επ. Λευκωσίας, 10.00-αργά το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τις Κυριακές του Οκτώβρη θα δοκιμάζουμε ζεστό παλουζέ στα Χανδριά

milo.width-800.jpg

Φεστιβάλ Μήλου στην Κυπερούντα
Το Φεστιβάλ Μήλου είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή φεστιβάλ της Κύπρου και φέτος επιστρέφει (ξανά) στην Κυπερούντα, μετά από δυο χρόνια απουσίας. Το χωριό Κυπερούντα ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί το δεύτερο σαββατοκύριακο Οκτωβρίου, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στην πλατεία του χωριού, και αυτή τη φορά με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα αλλά και πολλές δραστηριότητες, όπως έκθεση ποικιλιών του μήλου, παρασκευή παλουζέ από χυμό μήλου, απόσταξη ζιβανίας από μήλα, διάφορες προβολές για μικρούς και μεγάλους, παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο, παιδική γωνιά με παιχνίδια λούνα παρκ και άλλα πολλά!
Δες όλο το πρόγραμμα, εδώ.
>> Σ 8 & Κ 9 Οκτωβρίου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού.

μεσαιωνικο.jpg


ΑΚΟΜΑ...

Oktoberfest
Το Aphrodite Hills Resort σε συνεργασία με τη ζυθοβιομηχανία του Μονάχου, HOFBRÄU, διοργανώνει τους αυθεντικούς εορτασμούς του Oktoberfest στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2022. Οι εορτασμοί είναι αφιερωμένοι στο ετήσιο φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου όπου γιορτάζεται η δημοφιλέστερη εξαγωγική μπίρα της Γερμανίας, HOFBRÄU. Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με το τελετουργικό άνοιγμα του πρώτου βαρελιού από τον εκπρόσωπο της αυθεντικής μπίρας, κατευθείαν από το Μοναχό. Άλλωστε, όλοι ξέρουν πως κανείς δεν σηκώνει το ποτήρι του πριν την παραδοσιακή τοποθέτηση της στρόφιγγας στο βαρέλι. Η υπαίθρια μπυραρία Beer Garden, θα γίνει το σπίτι της HOFBRÄU για 3 μέρες ενώ οι chef των εστιατορίων της Atlantica, στο Village Square, θα δημιουργήσουν την απαραίτητη ΓΕΥΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Παραδοσιακό βαυαρικό σκηνικό, μουσική και άφθονες γερμανικές λιχουδιές θα ντύσουν τη γιορτή της μπίρας.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Παρ 7, Σ 8 & Κ 9 Οκτ, Aphrodite Hills Resort, Κούκλια, Πάφος.

ΟίνοFest στη Λόφου
Η Agro Cyprus σε συνεργασία με την κοινότητα Λόφου διοργανώνουν για πρώτη φορά το Οίνοfest. Μια εκμοντερνισμένη γιορτή του κρασιού σε ένα από τα πιο γραφικά κρασoχώρια του νησιού. Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει φαγητό, άφθονο κρασί και άλλα ποτά, pop up markets, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με live μουσική από Κυπρίους μουσικούς. Τις 2 μέρες του festival ( Σάββατο και Κυριακή) τη διασκέδαση σου θα αναλάβουν 2 από τα καλύτερα entertainment brands του νησιού, Freddie Μερκούρη και Leggo cy που υπόσχονται να μας χαρίσουν στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα.
Δες αναλυτικά όλο το πρόγραμμα, εδώ.
Παρ 7, Σ 8 & Κ 9 Οκτωβρίου, Λόφου, επ. Λεμεσού.

17ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας
H μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν έφθασε και το 17ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι πλέον γεγονός και μετά από τρία ολόκληρα χρόνια πραγματοποιείται χωρίς μέτρα υγειονομικής προστασίας και περιορισμούς. Το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022, το μεγαλύτερο και μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στη χώρα μας, θα ανοίξει τις πύλες του στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας μπροστά από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι για να υποδεχθεί τις χιλιάδες κόσμου που αναμένεται ότι θα κατακλύσουν την Αγία Νάπα. Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 8.00 μ.μ. ο Υφυπουργός ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος. Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου δηλαδή, για οκτώ ημέρες, οι δημότες, οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες θα γίνουν ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, νεράϊδες, τους παραμυθένιους ήρωες καθώς και με σπουδαίους καλλιτέχνες Κύπριους και Ελλαδίτες και θα ταξιδέψουν στην εποχή του Μεσαίωνα, αποκομίζοντας μεσαιωνικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Σ 8-Σ 15 Οκτ, Αγία Νάπα. Η είσοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Μετά από δύο χρόνια με περιορισμούς στον αριθμό θεατών και προσκεκλημένων, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επανέρχεται αισιόδοξα και δυναμικά με την δωδέκατη έκδοσή του. Η φεστιβαλική εβδομάδα ξεκινά αυτό το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο Θέατρο Ριάλτο, με την τελετή έναρξης που θα περιλαμβάνει ένα οπτικοαουστικό θέαμα, το οποίο έχει δημιουργήσει ειδικά για το Φεστιβάλ ο συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής και digital artist, Παντελής Διαμαντίδης. Αμέσως μετά, ακολουθούν οι πρώτες προβολές του διαγωνιστικού τμήματος, με ταινίες της εγχώριας και διεθνούς παραγωγής. Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαρία να παρακολουθήσει συναρπαστικές ταινίες μικρού μήκους από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πέντε πρωτότυπες θεματικές εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν παράλληλα με το κυρίως διαγωνιστικό του πρόγραμμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://www.isffc.com.cy/home. Οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών.
>> Σ 8-Παρ 14 Οκτ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων εκ των προτέρων.​ Πληρ. 77777745.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close