Εκδρομές να πας , Guide

Αυτό το πανέμορφο τοπίο βρίσκεται σε ένα χωριό που γιορτάζει την Κυριακή

Πρώτα περπατάμε στη φύση, μετά απολαμβάνουμε ζεστό παλουζέ

Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2022

Σ' ενα χωριό της επαρχίας Λευκωσίας πρόκειται να αναβιώσει για δεύτερη χρονιά η παράδοση παρασκευής του παλουζέ και του σουτζούκκου, μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που έφτιαξαν οι διοργανωτές.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει αναπαράσταση της διαδικασίας παρασκευής του παλουζέ, δηλαδή μεταφορά των σταφυλιών στο πατητήρι, πάτημα σταφυλιών και μάζεμα χυμού, μεταφορά του χυμου στον χώρο παρασκευής του παλουζέ και βούτημα του σουτζούκου. Πέραν, όμως, από δωρεάν παλουζέ, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και να αγοράσεις κι άλλα παραδοσιακά προϊόντα από το παζαράκι που θα στηθεί.

Αν αυτό σου ακούγεται σαν ένας ενδιαφέρον τρόπος να περάσεις την Κυριακή σου, τότε ο δρόμος οδηγεί στο χωριό Μηλικούρι, της γεωγραφικής περιφέρειας της Μαραθάσας. Εκκλησιαστικά το Μηλικούρι υπάγεται στην Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας.

Εκεί, ανάμεσα στο Μηλικούρι, τα Καμινάρια και τον Άγιο Νικόλαο, συναντάς ένα μονοπάτι της φύσης - εύκολο στο περπάτημα - που περνά μέσα από την Κοιλάδα του Πλατύ, και χαρίζει εικόνες ασύλληπτης ομορφιάς. Η διαδρομή σου αποτελείται από πλατάνια, φτέρες και πεύκα με λίμνες και ρυάκια συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό, ενώ κοντά στην κοιλάδα, στη διαδρομή Αγίου Νικολάου – Καμιναριών, βρίσκονται και τα δυο μεσαιωνικά γεφύρια της Ελιάς και του Τζιελεφού αν και αρκετά μακριά από το Μηλικούρι.

Κεντρική Φωτογραφία: @travelers.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close