News , Guide

Καιρός: Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2022

Βροχερό είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, οι κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται παροδικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά, στα βόρεια και προοδευτικά και στα νότια, θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού, ενδέχεται να παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται παροδικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας στα ορεινά και στο εσωτερικό, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Το Σάββατο, ο καιρός προοδευτικά μέχρι το μεσημέρι θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού και αργότερα κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά παράλια. Από αργά το απόγευμα και μετά, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Την Κυριακή, τοπικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Κυριακή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close