News , Guide

Η Λάρνακα (ίσως) γιορτάσει τα Χριστούγεννα σε 2 ολοκαίνουργιους χώρους

Πρόκειται για το το αναπαλαιωμένο τέμενος Ζουχουρί και τη νέα Δημοτική Αγορά

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2022

Ενισχυμένος με δύο νέους δημόσιους χώρους ελπίζει ότι θα είναι για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ο Δήμος Λάρνακας που ετοιμάζεται να παραλάβει το αναπαλαιωμένο τέμενος Ζουχουρί και τη νέα Δημοτική Αγορά. Τα δύο διπλανά έργα, βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και εάν δεν προκύψουν απρόοπτα, θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εμπλουτίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις υποδομές του εμπορικού κέντρου όπου αναμένεται να προσελκύσουν πολύ κόσμο.

Με βάση το σημερινό στάδιο των εργασιών, το αναπαλαιωμένο οικοδομικό σύμπλεγμα του τεμένους Ζουχουρί θα είναι τελειωμένο πριν τα Χριστούγεννα αφού ο Δήμος Λάρνακας εκτιμά ότι θα ξεκινήσει διαδικασίες παραλαβής τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της αυλής, συμπεριλαμβανομένου του χώρου τής πρώην τουρκοκυπριακής αγοράς, τη συντήρηση και αποκατάσταση του ξενώνα, καθώς επίσης συντήρηση και αποκατάσταση των όψεων όλων των οικοδομών του συμπλέγματος, από την πλευρά της αυλής.

Η Δημοτική Αγορά είναι διαφορετική περίπτωση αφού αυτό το διάστημα βρίσκεται σε στάδιο επιδιόρθωσης κακοτεχνιών που είχαν αφεθεί από τον πρώτο εργολάβο. Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι τις πρώτες μέρες του Νιόβρη να παραδοθεί το ισόγειο στους καταστηματάρχες για να ξεκινήσουν να ετοιμάζουν τα καταστήματα για άνοιγμα και στη συνέχεια, μέχρι το Δεκέμβριο, να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στο υπόλοιπο του κτιρίου ώστε να μπορεί να δοθεί στο κοινό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η αποπεράτωση του έργου έχει περάσει στα χέρια νέας εργοληπτικής εταιρείας από τον περασμένο Απρίλιο, μετά τον τερματισμό του συμβολαίου με τον αρχικό ανάδοχο λόγω καθυστερήσεων. Με την ανάληψη του εργοταξίου όμως, αποκαλύφθηκε ότι οι καθυστερήσεις δεν ήταν το σοβαρότερο πρόβλημα αφού οι τεχνικοί βρέθηκαν ενώπιον ενός μνημείου κακοτεχνιών. Η επιθεώρηση έδειξε ότι υπήρξαν σοβαρότατα προβλήματα με διαρροές από την οροφή, κάτι που φάνηκε με τις περσινές βροχές αλλά με τη λεπτομερή εξέταση διαπιστώθηκε ότι είναι πολύ σοβαρότερο το θέμα. Επίσης, διαπιστώθηκε πρόβλημα με τα πάνελ που τοποθέτησε ο αρχικός εργολάβος στο εξωτερικό του κτιρίου, τα οποία αποφασίστηκε ν’ αντικατασταθούν αφού ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, που διόρισε ο Δήμος Λάρνακας, γνωμάτευσε ότι τα πάνελ είναι παντελώς ακατάλληλα αλλά και επικίνδυνα για το κοινό!

Η Αγορά είναι το πιο πολυαναμενόμενο έργο που κατασκευάζεται στην καρδιά της πόλης, το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει περαιτέρω μεγάλη ώθηση στο παζάρι αλλά και στην κοινωνική ζωή.

Στα καταστήματα θα πωλούνται φθαρτά, φρούτα, ξηροί καρποί, αλλαντικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, είδη τοπικής χειροτεχνίας και παραδοσιακά ποτά.

Επιπρόσθετα, δημιουργείται ανοικτός τοπιοτεχνημένος χώρος, όπου θα λειτουργεί η υπαίθρια λιανική αγορά (παζάρι) με στέγαστρο τύπου τέντας για περίπου 30 πωλητές /παραγωγούς. Η υπαίθρια αγορά θα λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες ο χώρος θα χρησιμοποιείται για εκθέσεις προϊόντων όπως λουλούδια, φυτά, βιβλία και είδη χειροτεχνίας. Στο χώρο θα λειτουργήσουν επίσης τέσσερα καφεστιατόρια – σνακ μπαρ.

Πηγή: dialogos.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close