26 October 2022
Μουσική , Music News

Η Μαγεία της Κιθάρας στην Καστελιώτισσα

Ισπανική μουσική, Λατινοαμερικάνικες μελωδίες, Αργεντίνικο Τάγκο και δημοφιλή έργα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2022

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα παρουσιάζει τη “Μαγεία της Κιθάρας” με τον Μάρκο Τριανταφυλλίδη σε μια μοναδική συναυλία την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00 στην Καστελιώτισσα, Λευκωσία.

Απολαύστε μια διαφορετική προσέγγιση της Ισπανικής και λάτιν μουσικής, του Αργεντίνικου Τάγκο και δημοφιλή έργα μέσα από μία σύγχρονη αισθητική.

Ταξιδέψτε με την μαγεία της κιθάρας με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη Μάρκο Τριανταφυλλίδη που θα μας αποδείξει ότι το tango συνεχίζει να είναι ένας ζωντανός τρόπος έκφρασης και η ταυτότητα της Αργεντινής.

Οι ρίζες του ανάγονται στη δυτική Αφρική και την Ισπανία. Το τάνγκο διέσχισε τον ωκεανό, πήρε την πρώτη του µορφή στις υποβαθµισµένες συνοικίες του Ρίο ντε λα Πλάτα και κατάφερε, µε έναν µοναδικό δυναµισµό, όχι µόνο να επιβιώσει αλλά και να εμπλουτιστεί στον 20ό και –απρόβλεπτα– στον 21ο αιώνα, εκφράζοντας ένα είδος τελετουργικού ερωτικού κώδικα, που ανανεώνεται µέσα από νέους εκτελεστές και δηµιουργούς.

Ένα δυναμικό ρεπερτόριο που δεν θα αφήσει κανένα αδιάφορο!

Το κάθε κομμάτι έχει μια απίστευτη ενέργεια και πάθος.

Μάρκος Τριανταφυλλίδης
Ο Μάρκος Τριανταφυλλίδης είναι κλασικός κιθαρίστας με εξειδίκευση στην Αργεντίνικη μουσική και ειδικά της Μιλόνγκα και του Τάνγκο. Άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία επτά ετών στο Σύγχρονο Ωδείο Κύπρου με καθηγητή τον Αντώνη Κοΐζα και απόκτησε το Δίπλωμα Κιθάρας με Άριστα.

Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στην Ολλανδία, World Music department at Codarts, Rotterdam's Conservatory.

Στην Ολλανδία είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει διαφορετικά μουσικά στυλ και να αναπτύξει μια πιο ώριμη προσέγγιση στην ερμηνεία, όπως βραζιλιάνικες, ισπανικές και ακουστικές τεχνικές κιθάρων fingerstyle.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση: Αντώνης Κοΐζας
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 99430654.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close