Εκδρομές να πας , Guide

2 επιπλέον λόγοι να πας προς Φαρμακά, για το Φεστιβάλ Οίνου και Ντομάτας

Εκεί θα βρεις ένα πανέμορφο φράγμα και ένα viral spot

Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2022

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ Οίνου και Ντομάτας επιστρέφει στις 16 Οκτωβρίου και αναμένεται για ακόμα μια φορά να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου

Το πρόγραμμα του 8ου φεστιβάλ εδεσμάτων από το χώμα και το νερό του Φαρμακά, περιλαμβάνει παρουσίαση και επίδειξη του τρόπου παρασκευής διάφορων παραδοσιακών εδεσμάτων του χωριού όπως σιουτζιούκο, παλουζέ, κυδωνόπαστο, χαλουμιών και τραχανά και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς παρασκευάζονται τα κουλουράκια με το έψημα καθώς και τα φημισμένα πιττούθκια όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας..

Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε επιτόπια απόσταξη ζιβανίας, επίδειξη οινοποιίας και οινοποσίας από το παραδοσιακό πιθάρι, μαγείρεμα της μοναδικής ελιάδας καθώς και συνταγές με ντομάτα, φούρνισμα των παραδοσιακών κουλουριών και ψωμιών και παρασκευή διαφόρων προϊόντων χωρίς γλουτένη!

Αν ψήθηκες ήδη για να οδηγήσεις προς τον Φαρμακά σου έχουμε επιπλέον λόγους και έχουν να κάνουν με τη φύση.

Κατ' αρχάς, θα βρεις το Φράγμα Παλαιχωρίου που, παρά το όνομα, βρίσκεται ανάμεσα στον Φαρμακά και το Απλίκι. Μικρό σε έκταση, το φράγμα βρίσκεται πάνω στο ποτάμι Καμπί - παρακλάδι του παραπόταμου Σερράχη, και κατασκευάστηκε μεταξύ Οκτωβρίου 1971 και Οκτωβρίου 1973 με σκοπό την άρδευση και έκταση γης.

Περιτριγυρισμένο από δέντα και βουνά, είναι ένα υπέροχο τοπίο για να ηρεμίσεις και να χαλαρώσεις αλλά και για πανέμορφες φωτογραφίες.

Από την άλλη, άμα φύγεις από Φαρμακά και πας λίγο πιο πέρα, στο Καμπί, συναντάς το διάσημο και viral δεντρόσπιτο. Το ξύλινο σπίτι που πρωταγωνίστησε στα social media τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκεται σε ένα πανέμορφο τοπίο μέσα στη φύση, και αν δεν είχες την ευκαιρία να το επισκεφτείς μάλλον ήρθε η ώρα. Απλά ακολουθείς τη σύντομη διαδρομή, το μονοπάτι ''Αηδόνια'', και περπατάς σε ένα πανέμορφο τοπίο.

Με αφορμή, λοιπόν, το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Φαρμακάς, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου κατευθυνόμαστε προς το χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, για περπάτημα στη φύση και υπέροχες φωτογραφίες πριν απολαύσουμε όσα έχει να μας προσφέρει το φεστιβάλ.

Κεντρική Φωτογραφία: @karpis_cy
Κείμενο: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close