Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2022
Στον απόηχο της δέκατης χρονιάς διεξαγωγής του καλοκαιρινού φεστιβάλ, ο Φέγγαρος συνεχίζει τη μουσική του δράση: Η τρίτη έκδοση του online μουσικού φεστιβάλ Fengaros Reacts έρχεται στο διάστημα 1 με 30 Νοεμβρίου 2022 αγκαλιάζοντας ξανά τους καλλιτέχνες και τις μπάντες της Κύπρου με δέκα μοναδικές συναυλίες σε ζωντανά ηχογραφημένες από το Κασκαντέρ στα Λύμπια.

Η αρχή έγινε στην περίοδο των lockdown, όπου οι ευκαιρίες παρακολούθησης ζωντανής πρωτότυπης μουσικής ήταν από σπάνιες έως αδύνατες, με το μουσικό τοπίο ήδη από προ-πανδημίας να απαρτίζεται κυρίως από μουσικούς χώρους που έδιναν έμφαση στα cover bands, γεγονός που δυσκόλευε τους νέους καλλιτέχνες στην Κύπρο. Το Fengaros Reacts εμφανίστηκε τότε σαν ένα μέσο στήριξης και συντήρησης των εργαζομένων της τέχνης και της ζωντανής μουσικής – η βιομηχανία της οποίας σύμφωνα με τη μελέτη του 2020 από την Oxford Economic, απασχολεί 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στην ΕΕ και συμβάλει στο συνολικό ΑΕΠ με 81.9 δισεκατομμύρια ευρώ. Το κοινό του Fengaros Reacts ανταποκρίθηκε στο φεστιβάλ παρακολουθώντας τις συναυλίες, στηρίζοντας τους καλλιτέχνες μέσω του Fengaros Merch Shop, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη νέα μουσική που γεννιέται στο νησί.
1 – 30 Νοεμβρίου 2022 | Fengaros Reacts
Κάντε subscribe στο κανάλι της Louvana Records στο Youtube για όλες τις συναυλίες διαθέσιμες εκεί!
Η τρίτη εκδοχή του Fengaros Reacts θα γεμίσει ολόκληρο το Νοέμβρη με δείγματα της τρέχουσας σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Κύπρο. Με δωρεάν streaming στην ιστοσελίδα του Φέγγαρου, στο κανάλι της Louvana Records στο YouTube και στη σελίδα της Louvana Records στο Facebook, το Fengaros Reacts καλεί το κοινό να εντρυφήσει στους κόσμους των νέων καλλιτεχνών του νησιού μέσω των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο γραφικό μπαρ Κασκαντέρ στα Λύμπια, παντρεύοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο υπό τους ήχους ροκ, ποπ, σύγχρονης τραγουδοποιίας καθώς και φολκ και παραδοσιακής μουσικής.
Το φωνητικό σύνολο Kalesma θα ανοίξει το φεστιβάλ στη 1 Νοεμβρίου, με τη Della, το νεότερο σε ηλικία act του φεστιβάλ να ακολουθεί. Η κιθαρίστρια Pavlina Konstantonopoulou με τη folk-rock τραγουδοποιία της θα δώσει σειρά στη Rafaella Mespilo που θα διηγηθεί προσωπικές ιστορίες μέσα από indie-pop συνθέσεις και στη συνέχεια ο Zeyn Mroueh θα μοιραστεί τα πειραματικά ambient ηχοτοπία του. Το σχήμα Kontovourkis & Co. συνεχίζουν στο δεύτερο μισό του Fengaros Reacts με μια εμφάνιση που συνδυάζει ελληνική ροκ με αμερικάνικο bluegrass, και η κολεκτίβα Island Seeds θα παρουσιάσει τις ψυχεδελικές-funk συνθέσεις της πριν την τραγουδοποιό Cemre Arca που θα πάρει τη σκυτάλη με ένα ιδιαίτερο προσωπικό σετ. Ο επίλογος του φεστιβάλ γίνεται με τη Χρυσάνθη Σχίζα σε μία εμφάνιση σύγχρονου έντεχνου και λαϊκού περιεχομένου, και στη συνέχεια το ροκ των Mental Soup θα κλείσει την τελευταία ημέρα του Fengaros Reacts στις 30 Νοεμβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 15:30 EET
Kalesma: Φωνητική παραδοσιακή μουσική
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 17:15 EET
Della: Garage rock
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 16:00 EET
Pavlina Konstantonopoulou: Folk-rock τραγουδοποιία
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 14:30 EET
Rafaella Mespilo: Indie-pop τραγουδοποιία
Τρίτη 15 Νοεμβρίου 23:00 EET
Zeyn Mroueh: Ambient folk-noise
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 20:00 EET
Kontovourkis & Co.: Ελληνικό folk rock με country/bluegrass επιρροές
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 16:45 EET
Island Seeds: Ψυχεδελικό jam funk
Πέμπτη 24 Νοέμβρη 15:00 EET
Cemre Arca: Indie τραγουδοποιία
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 12:15 EET
Chrysanthi Schiza: Έντεχνη/Λαϊκή τραγουδοποιία
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 22:00 EET
Mental Soup: Psychedelic garage rock
Info: http://www.fengaros.com/reacts
Sponsor: Υφυπουργείο Πολιτισμού
Supporters: Κασκαντέρ, Σπίτι της Συνεργασίας
Σχετικά
Η Πολυξένη Καράκογλου στο Vinylio Wine etc. στην Λεμεσό
Έρχεται για να παρουσιάσει μία “Solo” μουσική παράσταση
Βίσση, Ρέμος, Οικονομόπουλος, Φέρρης αλλάζουν το σκηνικό της νυχτερινής Αθήνας την επόμενη σεζόν
Μετά την αποχώρηση της Άννας Βίσση από το Hotel Ermou, σχεδιάζεται ξανά από την αρχή ο χάρτης της νυχτερινής Αθήνας.
Ο μεγάλος συνθέτης Denis Stelmakh έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ο νεαρός πιανίστας και συνθέτης Denis Stelmakh μας προσφέρει δυο ώρες νεοκλασικής μουσικής. Ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της μουσικής
Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή στις Notes Live
Το δίδυμο που ετοιμάζεται να κάνει Reunion στη Λεμεσό
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια φιγουράρει στην Times Square της Νέας Υόρκης
Αφορμή το νέο της τραγούδι
Το φεστιβάλ Φέγγαρος πάτησε "pause": Θα ακουστεί φέτος το soundtrack του καλοκαιριού;
Οι διοργανωτές ανακοινώνουν παύση προετοιμασιών, περιμένοντας επίσημη ενημέρωση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού για τα μέτρα στήριξης του 2026
"Καλησπέρα και καλή βραδιά": Το Αmmos μετατρέπεται σε μπουζούκια των 80s
Το δημοφιλές μαγαζί φοράει βάτες, ανεβάζει τα φώτα και γυρίζει τον χρόνο πίσω… στα πιο καψουροτράγουδα 80’s που αγαπήσαμε!
Οι αγαπημένοι Xατζηφραγκέτα έρχονται Λευκωσία
Το χιουμοριστικό ύφος τους μας βάζει στην παρέα για μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης
Οι Γιαγκίνηδες ανοίγουν «Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» στο Παλλάς
H μια πρωτοποριακή μουσική παράσταση στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, συνεχίζεται
Eurovision 2026: Άνοδος στα στοιχήματα για την Κύπρο - Μία «ανάσα» πριν την κορυφή ο Akylas
Το τραγούδι που θεωρείται φαβορί για τη νίκη του φετινού διαγωνισμού
Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στο DownTown Live
Η γνώριμη φωνή του έρχεται να ταξιδέψει το πλήθος για ακόμη μια φορά