Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 17η συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2022 από τις 3μμ. μέχρι και τις 9μμ στην κοίτη του ποταμού Πεντάσχοινου και στον πυρήνα της κοινότητας.
Τιμώμενο προϊόν τα μακαρόνια του Σκλινιτζιού. Ο Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου και η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου θα παρουσιάσουν συνταγές με τα μακαρόνια του σκλινιτζιού και θα κοντραριστούν για το ποιος θα φτιάξει την καλύτερη συνταγή.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους και να ταξιδέψουν σε γαστρονομικές διαδρομές στα εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων που θα βρίσκονται στο χώρο.
Ενδεικτικό πρόγραμμα:
Έναρξη φεστιβάλ
3:00μμ-5:00μμ Live Link από το Ράδιο Zenith παρέα με το Ρίκκο Ιωάννου και την Λουίζα Αναστασίου
5:30μμ -6:15μμ Τελετή έναρξης (χαιρετισμοί, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα)
Καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνονται μαγειρικές επιδείξεις, θα λειτουργούν τα βιωματικά εργαστήρια, θα γίνονται περιηγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος στο χωριό ενώ ένα παλιό λεωφορείο θα κάνει βόλτες στα πιο πολύ φωτογραφιζόμενα σημεία του χωριού. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα στηθεί μια μίνι φάρμα με προβατάκια, κατσικάκια, κοτούλες και γαϊδουράκια.
Ο παλιός ελιόμυλος, η πινακοθήκη του χωριού, και τα Αγροτουριστικά καταλύματα θ ανοίξουν της πόρτες τους να υποδεχθούν τον κόσμο και στις αυλές τους θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες.
Μεγάλος χορηγός του 17ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού.
Υποστηρίζουν η ταβέρνα Παλιομούχταρος, τα Αγροτουριστικά καταλύματα Pentasino Traditional Houses, Το κονατζι του Φλοκκά, Garden Kamara και Charalambos Holiday Cottage.
Σας περιμένουμε 1η Οκτωβρίου 2022 στον Άγιο Θεόδωρο.
«Φέτος κερνάμε παραδοσιακά σ ένα ταξίδι Γεύσεων και Εμπειρίας»
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου.
Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας απαριθμεί πέραν των 500 μελών και δραστηριοποιείται σε 22 διαφορετικές κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας, ενώ μέσα από την πολυετή του δράση διατηρεί, προβάλλει και προωθεί την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας. Συμμετέχει σε εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό και σαν γνήσιος πρεσβευτής γαστρονομίας προωθεί τις γεύσεις και τα αρώματα του τόπου μας.
https://www.facebook.com/syllogosgynaikon.ypaithroularnakas/
https://www.facebook.com/festivalparadosiakiskoultouras/
Σχετικά
«Το βιβλίο που δεν έγραψα ποτέ»: Ένα workshop δημιουργικής γραφής χωρίς περιορισμούς χρόνου
Το βιβλίο που πάντα ήθελες να γράψεις ξεκινά από εδώ
«Η Κρήτη στην Κύπρο»: Χορεύουμε με τον Γιάννη Μεγαλακάκη στη Λακατάμια
Ένα διήμερο σεμιναρίων κρητικών χορών στις 7 και 8 Νοεμβρίου, αφιερωμένο στην έρευνα, την παράδοση και το βίωμα.
Από τις πλατείες στις σκηνές και στον δρόμο, αυτά είναι όσα παίζουν στη Λευκωσία τον Οκτώβριο
Παραστάσεις στους δρόμους, τέχνη στην παλιά πόλη, φεστιβάλ βιβλίου, μουσικές βραδιές και εκθέσεις. Συγκεντρώσαμε όσα ξεχωρίζουν στην πολιτιστική ατζέντα του μήνα
«A Cascade of Messages for Ruth»: Μια βραδιά μνήμης αφιερωμένη στη Ρουθ Κεσισιάν του Moufflon
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη της Ρουθ Κεσισιάν, της γυναίκας που για δεκαετίες ταύτισε την παρουσία της με το βιβλιοπωλείο Moufflon και άφησε το δικό της αποτύπωμα στην πολιτιστική και πνευματική ζωή της Κύπρου
Weekend Agenda: 60 προτάσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο βόλτες στην Κύπρο
Συναυλίες, γιορτές στα χωριά, θέατρο, street food και οικογενειακές εξορμήσεις στην ατζέντα της 9ης–11ης Οκτωβρίου
«Romeo & Juliet with a twist!»: Μια ξεχωριστή φιλανθρωπική βραδιά με μουσική, χορό και προσφορά
Μουσική, χορός και προσφορά σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Monte Caputo
H 4η Διεθνής Ρεγκάτα Dragon Boat Κύπρου έρχεται στην Αγία Νάπα
Στη διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 13 ομάδες, 5 από την Κύπρο και 8 από το εξωτερικό, από την Κροατία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, την Αυστρία και το Ισραήλ
Halloween στο Paradox: BOO’S PARADOX PUMPKIN WORKSHOP
Αυτό το Halloween, μπες στο πιο παράδοξο εργαστήριο κολοκύθας!
Αντίκες, βινύλια και vintage θησαυροί μάς περιμένουν στον Στρόβολο
Το Grand Antiques & Vintage Market επιστρέφει για τέταρτη φορά, με ζωντανή μουσική, street food και δωρεάν είσοδο.
Η πλατεία Ζουχούρι θα γεμίσει και φέτος τα Χριστούγεννα με γεύσεις και μουσική
Η Λάρνακα ετοιμάζεται να μπει σε γιορτινό κλίμα με το Larnaca Christmas Market 2026, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε επιλεγμένες ημερομηνίες από τον Δεκέμβριο μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου
Fun Day στο χωριό, δραστηριότητες, φαγητό και διασκέδαση
Μια μέρα αφιερωμένη σε μικρούς και μεγάλους
Μια παράσταση σύγχρονου χορού στη Λάρνακα με δωρεάν είσοδο για μαθητές χορού
Το Αμφίδρομο Χοροθέατρο παρουσιάζει το «Foggy, hanging on a dream» στη Λάρνακα