Guide , Θέατρο , Συναυλίες & Events , Things to Do

14 υπέροχες προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Τι θα κάνουμε το σαββατοκύριακο;

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πώς θα περάσουμε την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο. Στην πιο κάτω λίστα μπορείς να βρεις το αγαπημένο σου είδος μουσικής, από pop μέχρι κλασική και να επιλέξεις αναλόγως και ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρα που θα γεμίσουν τις ημέρες σου με τον καλύτερο τρόπο.

Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα 12, παραδοσιακά και μη, φεστιβάλ που ''τρέχουν'' στην Κύπρο ή ακόμα και να τα συνδυάσεις με ένα από τα πιο κάτω. Μπορείς να δεις αναλυτικά τα φεστιβάλ του σαββατοκύριακού ΕΔΩ.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, όμως, το μόνο σίγουρο είναι πως το σαββατοκύριακό σου θα είναι γεμάτο όμορφες εμπειρίες, είτε παρέα με τέχνες, είτε κάπου, σε κάποιο χωριό της Κύπρου.

Αρχικά, η Γιορτή του Κρασιού συνεχίζεται μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

FB_IMG_1663220353652.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Γιορτή του Κρασιού
Πιο οργανωμένη από κάθε άλλη φορά η Γιορτή του Κρασιού μάς προσκαλεί να απολαύσουμε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες, λαογραφικές παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς και μουσική με φόντο τον παραδοσιακό βρακά. Η έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα το κρασί αλλά και η έκθεση φωτογραφίας οι οποίες έρχονται να εμπλουτίσουν και φέτος το πρόγραμμα της Γιορτής του Κρασιού με αποκορύφωμα το παιδικό πρόγραμμα για του μικρούς μας φίλους που έχουν αποκτήσει πλέον τη δική το δικό τους χώρο στη Γιορτή του Κρασιού. Η γιορτή εμπλουτίζεται από παραστάσεις θεάτρου σκιών, εργαστήρι αγγειοπλαστικής και η μαγεία πλανάται στην ατμόσφαιρα από τους υπέροχους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή. Δες το πρόγραμμα εδώ.
>> 23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού.

orxistra.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μουσική στην Πόλη
Ο Σύνδεσμος «Φίλοι της Λευκωσίας» και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζουν τη συναυλία ''Orchestra4Αll 1 - ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ'' την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας, η ώρα 8:30μ.μ. Απολαύστε μια μαγευτική μουσική βραδιά με δημοφιλή ρομαντικά έργα στην καρδιά της πρωτεύουσας, με μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Günter Neuhold.
>> 23 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη.

oikos.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Οίκος του Ενός
Η παράσταση «Ο Οίκος του Ενός» αναδεικνύει τα κρουστά ως σολιστικά όργανα στη σύγχρονη λογοτεχνία του ρεπερτορίου της κλασικής μουσικής, παρουσιάζοντάς τα μέσα από ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα με διάφορους συνδυασμούς οργάνων και συνόλων. Οι τέσσερις εξαίρετοι καλλιτέχνες, από τη Γερμανία και την Κύπρο, ερμηνεύουν έργα των Χρίστου Χατζή, Ιάννη Ξενάκη, Minoru Miki και Άντη Σκορδή, τα οποία προβάλλουν την έννοια της πνευματικότητας όπως παρατηρείται μέσα από τη διαδικασία της τελετουργίας ως κοινωνικού φαινομένου, διεισδύοντας σε αφρικανικούς τελετουργικούς ρυθμούς, σε τελετουργικά γονιμότητας και σε τελετουργίες που αφορούν φαινόμενα που παρατηρούνται στη φύση και το περιβάλλον. Εισιτήρια στο Tickethour.
>> 23 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία.
>> 24 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

5ab31f0ec0fdbdb4c0a0b41ed80a7e04_.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Γιώργος Σαμπάνης
Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, έρχεται στην Κύπρο, για να τραγουδήσουμε ζωντανά, αγαπημένα τραγούδια μαζί με νέες, μεγάλες επιτυχίες αλλά και παλαιότερες. Ο Γιώργος Σαμπάνης θα βρεθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου, στη Λάρνακα. Ετοιμάσου για ένα δυνατό live παρέα με τον αγαπημένο Γιώργο Σαμπάνη.
>> 23 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου, Λάρνακα. Πληρ. 99999776. Εισιτήρια: €20.

60816-sitesdefaultfilesgalani_4_w.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Δήμητρα Γαλάνη
Η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει στην Κύπρο σε δυο μοναδικές συναυλίες, ένα αφιέρωμα στο ερωτικό τραγούδι, ένα ταξίδι στον χρόνο και στον κόσμο. Μια μουσική περιπλάνηση στον ερωτικό λόγο μέσα από τραγούδια που έχουμε λατρέψει. Έχοντας τα τελευταία χρόνια ολοκληρώσει ή συμμετάσχει σε σημαντικότατα projects (Chronos, Αφιέρωμα Ξαρχάκου στον Βαμβακάρη, παραστάσεις με την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης), η Δήμητρα Γαλάνη παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το 2020 (στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης) μια παράσταση με «άλλη» διάθεση, πιο ποπ, πιο ηλεκτρική και σαφώς πιο «διεθνική».
>> 23 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός.
>> 24 Σεπτεμβρίου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία. Εισιτήρια στο Tickethour.

melisses_1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μέλισσες
Είναι σίγουρα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του ελληνικού πενταγράμμου με τις ραδιοφωνικές επιτυχίες να έρχονται η μία μετά την άλλη. Οι συναυλίες τους μετατρέπονται κάθε φορά σε μεγάλα πάρτι όπως αυτοί ξέρουν καλύτερα και γι' αυτό ο κόσμος τους λατρεύει. Οι Melisses επιστρέφουν στην Κύπρο για μία μοναδική εμφάνιση στο Theama, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, και σίγουρα θα καταφέρουν για ακόμα μια φορά να συζητηθούν και να ξεσηκώσουν.
>> 23 Σεπτεμβρίου, Theama Venue, Λεμεσός. Πληρ. 99 852220.

BeOn1x.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

BEON1X Open Mind Music Festival
Το BEON1X Open Mind Music Festival υπερήφανα παρουσιάζει μια σύνθεση εξαίρετων καλλιτεχνών, όπως οι Carl Cox, Boris Brejcha, Jamie Jones, PaulKalkbrenner live, Sasha & John Digweed, Sven Väth, Deborah De Luca, Chelina Manuhutu, Fatima Hajji, Guy J και πολλοί άλλοι, οι οποίοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο σε μια μοναδική μουσική εμπειρία στην παραλία ΚΟΤ στη γραφική Πύλα. Το BEON1X Festival θα πραγματοποιηθεί για δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, από τις 23 μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2022 κι από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου 2022, φέρνοντας στην Κύπρο μια απαράμιλλη μουσική σκηνή από DJs παγκόσμιας κλάσης που έχουν εμφανιστεί στα μεγαλύτερα διεθνή μουσικά φεστιβάλ όπως το Tomorrowland, Ultra, και που είναι μόνιμοι DJs των πιο δημοφιλών μουσικών κλαμπ της Ίμπιζα. Το BEON1X Festival κάνει το ντεμπούτο του συνδυάζοντας την techno μουσική, την τέχνη, την ελευθερία, στη πανέμορφη φυσική ομορφιά της Κυπριακής παραλίας. Η ομάδα του BEON1X παρουσιάζει επίσης τους πιο υποσχόμενους, ανερχόμενους Κύπριους και Έλληνες DJs.
>> 23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου, παραλία ΚΟΤ, Πύλα, επ. Λάρνακας. Εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο του φεστιβάλ.

rockfestival.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ραντεβού στην Πλατεία
Έχοντας επιστρατεύσει τα καλύτερα ροκ συγκροτήματα της Ελλάδας, η SOL Music παρουσιάζει ο πρώτο μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην ροκ μουσική. Το διήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Πρόοδος του Καϊμακλίου στη Λευκωσία, με μπάντες όπως τα Γυμνά Καλώδια, οι On Tour και Magic De Spell να ετοιμάζονται να μας ξεσηκώσουν. Όπως γράφουν στην ανακοίνωση του event, όραμα των διοργανωτών είναι το φεστιβάλ να καθιερωθεί ετησίως σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 με γενική είσοδο 15 ευρώ για μία ημέρα ή 25 για δύο.
>> 24 & 25 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Πρόοδος Καμϊμακλίου, Λευκωσία. Εισιτήρια στο SoldOut Ticketbox.

Ilektra.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ηλέκτρα του Ευριπίδη
Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο.
>> 23 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό αμφιθέατρο Λάρνακας.
>> 24 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός.
>> 25 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία. Τιμή εισιτηρίου: €20-25, στο tickethour και σε όλα τα ACS καταστήματα.

302561377_773357327415471_4539338.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Τίποτα Δικό Μου
Σ’ ένα δυστοπικό 2077 που κατοικείται από ανθρώπους οι οποίοι ζουν στο απόλυτο «τώρα», χωρίς παρελθόν, χωρίς ιστορία, μια γυναίκα κάθεται μόνη… Ακούει χτυπήματα στην πόρτα. Δεν είναι κανείς. Ο άντρας της επιστρέφει στο σπίτι απ’ τη δουλειά και της διηγείται μια παράξενη συνάντηση με μια γριά που περιφερόταν στα ερείπια της παλιάς/εγκαταλελειμμένης πόλης. Τότε ένας ξένος εμφανίζεται στην πόρτα, σαν επισκέπτης από έναν παλιό, χαμένο κόσμο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια παράδοξη, τραγική και αστεία κατάσταση, μέχρι που κι οι δυο φαίνεται να χάνονται μέσα σε μια παραίσθηση, μια περίεργη θέαση του μέλλοντος. Ένα έργο-καταγγελία εναντίον των ολοκληρωτικών καθεστώτων.
>> 23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου, Flea Theatre, Λευκωσία. Εισιτήρια στο Soldout Ticket Box.

smyrni.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ντεφόλ, Σμύρνη 1922
Το «Ντεφόλ, Σμύρνη 1922» παρουσιάζει τις σφαγές, την εκδίωξη και την προσφυγοποίηση των Ελλήνων της Σμύρνης από τους Τούρκους, γεγονότα που και εμείς οι Έλληνες της Κύπρου βιώσαμε το 1974. Αποτελεί δε καταγραφή μνήμης αλλά και ιστορική περιγραφή την οποία καλό είναι να γνωρίζει η σημερινή νεολαία. Στο πεζογράφημα του ο Δ. Καραγιάννης καταγράφει ζωντανές μαρτυρίες συγγενών των προσφύγων της Σμύρνης, όπως του τις αφηγήθηκαν οι γονείς και οι παππούδες τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι περιγραφές αυτές καταγράφουν πανομοιότυπα βιώματα τα οποία έζησαν οι Έλληνες της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
>> 23 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Πληρ. 22 348203.

oles_640x467.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ουουου …! Γεναίτζες!
Πρόκειται για τους μονολόγους «Γύρισα σπίτι», «Μια γυναίκα μόνη», «Όλες έχουμε την ίδια ιστορία» και «Το Ξύπνημα». Το έργο είναι διασκευασμένο ώστε να μπλέκονται οι μονόλογοι και να αναπτύσσουν μεταξύ τους δημιουργικό διάλογο. Με χιουμοριστικό τρόπο σχολιάζει τις γενικότερες συνθήκες διαβίωσης της γυναίκας των δεκαετιών ‘80 και ’90, όπως τις επιτάσσουν το μεσογειακό ταμπεραμέντο, η ηθική της εποχής, τα ταμπού, η θρησκεία και η ανδροκρατία. Η γυναίκα σύζυγος, η γυναίκα μητέρα, η γυναίκα εργάτρια, η γυναίκα καθαρίστρια, η γυναίκα πολυεργαλείο έχει πολλά να αποδείξει. Πρόκειται για μια παράσταση με σαρκαστικό χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στις συναισθηματικές εξάρσεις των καταπιεσμένων γυναικών, στις κρίσεις και στις παρακρούσεις τους, στα νεύρα και στις εντάσεις, στα πάθη, στα λάθη αλλά και στις πιο βαθιές τους επιθυμίες και ανάγκες όπως είναι η ελευθερία, η εκπλήρωση των δικών τους θέλω και η ισότητα. Όλες αυτές οι πολύπλευρες γυναίκες θα εξιστορήσουν τις ζωές τους μπροστά αλλά και πίσω από τη σκιά κάποιου άλλοτε αυταρχικού και άλλοτε ρομαντικού άντρα. Χορός και μουσική από αγαπημένα κομμάτια της εποχής, μας ταξιδεύουν νοσταλγικά στις θρυλικές εποχές των 80s και 90s και απογειώνουν το χιούμορ.
>> 23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου, WhereHaus, Λευκωσία. Πληρ. 99 122552 & 99 588103.

siopi.jpg

Με τη Σιωπή
Αμερική, Μανχάταν, κάπου στη δεκαετία του '80. Τέσσερις συγκάτοικοι μοιράζονται ένα μικρό παρακμιακό διαμέρισμα. Ο Μπίλυ, ο Μαξ και ο Τόνυ πάσχουν από τον ιό HIV, ενώ ο τέταρτος συγκάτοικος, ο Τζέισον, ζει καθημερινά υπό τον φόβο της ένδειξης θετικού αποτελέσματος από τις εξετάσεις που επαναλαμβάνει τακτικά. Η παράσταση εστιάζει στην καθημερινότητα αυτών των χαρακτήρων που αγωνίζονται να ζήσουν όπως όλοι οι άνθρωποι γύρω τους. Ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα το δικό τους γολγοθά. Η κατάσταση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας έχει αντίκτυπο στους έρωτες, στα πάθη, στην αντιμετώπισή τους από την κοινωνία, στην οικογένεια και στο επαγγελματικό τους περιβάλλον. Όσο ο χρόνος προχωρά, οι ζωές τους πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο τέλος. Τίποτα δεν μένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.
>> 23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Οι κρατήσεις γίνονται με γραπτό μήνυμα στο 97 92 98 96, με όνομα/ ημερομηνία /αριθμό ατόμων.

gatos.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Νιάου, Νιάου στα Κεραμίδια
Μια υπέροχη παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με γατάκια και σκυλάκια… Ένα μαγικό παραμύθι σε ιδέα – σενάριο και σκηνοθεσία του ηθοποιού Γιάννη Σπανού, με εμπειρία στο παιδικό θέατρο να μετράει δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια, με παραστάσεις παιδικών παραστάσεων! Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά όλο χρώματα κοστούμια, υπέροχες ζωντανές μουσικές, τραγούδια και χορογραφίες και σκηνικά που θα σε παρασύρουν σε κόσμους μαγικούς φανταστικούς – στον κόσμο των γατιών, όπου οι γάτες ανεβαίνουν στα κεραμίδια και σκορπάνε χαρά και αγάπη σε όλα τα παιδιά. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν μαζί με όλα τα γατιά μα και με υπέροχα σκυλιά στον μαγικό κόσμο τους και θα γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο γάτο Πούμπη με την γατούλα του Ροζούλα όπου κι οι δυο μαζί θα προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν τον κόσμο όλο και να φέρουν την αγάπη παντού! Ένα αλλιώτικο παραμύθι για όλους! Μια ιστορία για την αγάπη, την διαφορετικότητα, την αλληλοβοήθεια, την αγκαλιά.
>> 24 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία.
>> 25 Σεπτεμβρίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου. Εισιτήρια στο ταμείο θεάτρου τη μέρα της παράστασης βάσει διαθεσιμότητας.

Όπου κι αν επιλέξεις να πας, μην ξεχάσεις να κατεβάσεις το Settle σου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close