Εκδρομές να πας , Guide , Things to Do

Στην Κακοπετριά για βόλτα και (πολλά) γλυκά του κουταλιού

Εκδρομή στο όμορφο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2022

Η Κακοπετριά ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στο πιο… γλυκό φεστιβάλ, και με αφορμή αυτό εμείς με τη σειρά μας ετοιμαζόμαστε για εξόρμηση. Άλλωστε, είναι ίσως από τα πιο όμορφα χωριά της επαρχίας Λευκωσίας και προσελκύει κάθε τόσο κόσμο που θέλει να περπατήσει και να απολαύσει καθαρό αέρα.

Για να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι, το χωριό για 4η χρονιά και μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε πως το Φεστιβάλ Γλυκού του Κουταλιού θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2022.

Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα πιο ιδιαίτερα, αλλά και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού (53 επιλογές, για να είμαστε ακριβείς, από καρυδάκι μέχρι αλόε βέρα), να γνωρίσουμε τον πολιτισμό της Παλιάς Κακοπετριάς.

Αν, λοιπόν, αυτό σου ακούγεται σαν μια ωραία αφορμή για εκδρομή το σαββατοκύριακο, πιο κάτω μαζέψαμε όσα μπορείς να δεις και να κάνεις στο χωριό.

Μπορείς να περπατήσεις πλάι στον ποταμό Καρκώτη, που πηγάζει από τις πλαγιές της κορυφής του Τροόδους και εκβάλλει στον κατεχόμενο κόλπο της Μόρφου. Το περπάτημα μέσα στη φύση, με πέρασμα από γέφυρες, θα σε αναζωογονήσει χωρίς αμφιβολία. Καταλήγει στις σκάλες που θα σε οδηγήσουν στο παλιό χωριό.

IMG_20220417_122431.jpg

Περπατάς ανάμεσα σε πετρόκτιστα σπίτια και όμορφα δρομάκια γεμάτα γλάστρες που «πρασινίζουν» το δρόμο, που διαφέρει τόσο από το μοντέρνο χωριό που σφύζει από ζωή αλλά ταυτόχρονα δένει τόσο μαζί του.

Ξεκλέβεις μερικά λεπτά από την ευθεία και «χάνεσαι» στα κάθετα δρομάκια. Αυτό κάναμε και εμείς: ακολουθήσαμε ένα δρομάκι γεμάτο γλάστρες και βρεθήκαμε σε ένα παράθυρο με θέα το πράσινο και τα σπίτια από κάτω.

Στη συνέχεια καταλήγεις στην εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, μέσα από μια τοξωτή πύλη. Ένα όμορφο λευκό εκκλησάκι με αυλή που βλέπει το κάτω χωριό και ένα καμπαναριό που σε μαγνητίζει, λόγω της επιβλητικής θέσης του, κτισμένο αρκετά πιο ψηλά από την στέγη της εκκλησίας.

Για να μην μακρυγορούμε, οι εκδρομές είναι πάντα καλή ιδέα για πολλούς λόγους. Γεμίζεις μπαταρίες, αν είναι στη φύση αναπνέεις καθαρό αέρα, βλέπεις νέες εικόνες διαφορετικές απ' αυτές της πόλης που αντικρίζεις καθημερινά. Αν αυτά είναι συνδυασμένα με ένα φεστιβάλ όπως αυτό του Γλυκού του Κουταλιού τότε έχεις έναν ακόμα λόγο.

Κεντρική Φωτογραφία: @nektaria_h

Κείμενο / Φωτογραφίες: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close