Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι 7 πόλεις υποψήφιες για "Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Έξυπνου Τουρισμού"

Ανάμεσά τους και μία κυπριακή

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοινώθηκαν χθές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι υποψήφιες πόλεις για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023. Με αλφαβητική σειρά, το Άαρχους (Δανία), η Γκιχόν (Ισπανία), το Ζάγκρεμπ (Κροατία), η Πάφος (Κύπρος), το Πόρτο (Πορτογαλία), το Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία) και η Σεβίλλη (Ισπανία), είναι οι φιναλίστ που επιλέχθηκαν μεταξύ 29 υποψηφίων από 13 χώρες.

Ο Δήμος Πάφου με την καθοδήγηση του Δημάρχου Πάφου σε στενή συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και τον Δ/ντη της κον Νάσο Χατζηγεωργίου ετοίμασαν και κατέθεσαν σχετικό φάκελο τον Μάιο του τρέχοντα έτους καλύπτοντας επαρκώς όλους τους τομείς της αίτησης όπως Προσβασιμότητα, Αειφορία, Ψηφιοποίηση, Πολιτιστική Κληρονομιά και Δημιουργικότητα.

Η εν λόγω διάκριση της Πάφου στις επτά φιναλίστ υποψήφιες πόλεις για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023 είναι ακόμη μια επιβεβαίωση ότι η πορεία που χάραξε τα τελευταία 4 χρόνια ο Δήμος Πάφου και οι δράσεις που υλοποίησε μέχρι σήμερα ο προορισμός στους πιο πάνω τομείς επιβραβεύεται και αναγνωρίζεται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο προορισμός δε ανταγωνίζεται ηχηρά ονόματα στην παγκόσμια τουριστική αρένα όπως το Πόρτο, Σεβίλλη κτλ.

Ο εν λόγω διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε πόλεις από όλη την ΕΕ και τις τρίτες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα COSME . Οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν από μια αυστηρή επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών. Οι υποψήφιοι με την υψηλότερη συνολική βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες προκρίθηκαν.

Ως επόμενο βήμα, οι πόλεις που προκρίθηκαν θα κληθούν να παρουσιάσουν τις υποψηφιότητές τους ενώπιον μιας ευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής, η οποία θα επιλέξει τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Έξυπνου Τουρισμού 2023. Με τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023, οι νικήτριες πόλεις θα λάβουν εξειδικευμένη υποστήριξη επικοινωνίας και branding για το 2023. Αυτό θα περιλαμβάνει την παραγωγή ενός διαφημιστικού βίντεο, ένα ειδικά σχεδιασμένο γλυπτό hashtag για την πόλη, καθώς και εξατομικευμένες δραστηριότητες προώθησης και προβολή σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και διεθνώς.

Από το 2018, ο διαγωνισμός παρέχει μια πλατφόρμα για την προβολή βέλτιστων πρακτικών και success stories. Οι νικητές από τις προηγούμενες εκδόσεις Ελσίνκι και Λυών (2019), Μάλαγα και Γκέτεμποργκ (2020), Βαλένθια και Μπορντό (2022) αποτελούν πρότυπα για τον έξυπνο τουρισμό στην Ευρώπη και βρίσκονται στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης όσον αφορά τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ενσωμάτωση έξυπνων πρακτικών.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close