Εκδρομές να πας , Guide

2+1 λόγοι να πάμε στο Βουνί την Κυριακή

Δύο Instagrammable spots και μια γιορτή, μας οδηγούν στο χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος το Βουνί. Από τον ελιόμυλο στην Οθωμανική χαβούζα και από τα μουσεία στις εκκλησίες, σίγουρα στο χωριό αυτό δεν θα βαρεθείς.

Εδώ, ωστόσο, απευθυνόμαστε σε σένα που ψάχνεις μια ωραία και "νόστιμη" Κυριακάτικη βόλτα και, συνεπώς, ωραία σημεία για φωτογραφίες.

Κατ' αρχάς, όπως και στα περισσότερα χωριά της Κύπρου, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα σπίτια είναι η... χαρά της φωτογραφίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχεις και μια αψίδα που σε καλεί να φωτογραφηθείς με τα πιο ενδιαφέροντα κάδρα.

Κατά δεύτερον, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε το διάσημο, πλέον, καφενείο "Πλατεία". Ο πανέμορφος χώρος έχει γίνει αγαπημένο σποτ για τους επισκέπτες και δικαιωματικά αφού με το μπλε στις πόρτες, στα καγκέλια και στις καρέκλες και το πράσινο της φύσης γύρω του σε κάνουν να σταματήσεις και να χαζέψεις θέλοντας και μη. Απόλαυσε τον καφέ σου σε ένα από τα πιο... viral καφενεία της Κύπρου.

Τέλος, και για να μην ξεχνιόμαστε, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 16.00 θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή, με κύριους πρωταγωνιστές φυσικά το σταφύλι και τα παράγωγά του, με πιο συγκεκριμένα τον ξακουστό παλουζέ! Η ετήσια γιορτή του παλουζέ, λοιπόν, του παραδοσιακού εδέσματος των κρασοχωριών μας, θα πραγματοποιηθεί στο Βουνί, χάρη στο Κοινοτικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Αποδήμων και τον Γυναικείο Σύλλογο Βουνίου. Η γιορτή φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κυριάκου Κούσιου.

Κατά η διάρκεια της γιορτής, θα παρασκευάζεται επιτόπου και θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες και ντόπιους ζεστός παλουζές! Επίσης στον χώρο της εκδήλωσης θα στηθεί παζαράκι με παραδοσιακά προϊόντα του σταφυλιού και άλλα. Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Λαογραφικό Όμιλο Ψημολόφου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close