Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ξέρεις σε πoιο χωριό θα βρεις αυτό το ιδιαίτερο εκκλησάκι;

Ένα χωριό που... γιορτάζει σύντομα

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2022

Πρέπει να παραδεχτούμε πως παρά το, σχετικά, μικρό της μέγεθος, η Κύπρος έχει μια σειρά από εκκλησίες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και κινούν την περιέργεια.

Μία απ' αυτές είναι και η συγκεκριμένη, αφιερωμένη στον Άγιο Κωνσταντίνο Αλαμάνος. Το εκκλησάκι βρίσκεται στην Ορμήδεια, της επαρχίας Λάρνακας, και είναι, ουσιαστικά, λαξευμένο στην σπηλιά όπου είχε ζήσει και ασκητέψει ο Άγιος.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Αλαμάνος είχε έρθει στην Κύπρο για να ασκητέψει μαζί με άλλους τριακόσιους προσκυνητές και εγκαταστάθηκε σε μια σπηλιά, όπου και ζούσε μαζί με τρεις άλλους συντρόφους του, μια ζωή άγια και πνευματική, για να μαρτυρήσει τον 3ο με 4ο αιώνα μ.Χ., όταν κυβερνήτης στο νησί υπήρξε ο διώκτης των χριστιανών, ο Σαβίνος.

Αν θέλεις να επισκεφτείς το εκκλησάκι, τώρα έχεις ακόμα ένα λόγο αφού η Ορμήδεια ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί για το 8ο Φεστιβάλ Ροδιού, μετά από δυο χρόνια απουσίας.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διάφορα εδέσματα φτιαγμένα από ρόδι όπως σουτζιούκο ροδιού, λικέρ ροδιού και παλουζέ. Μάλιστα, σε κάθε επισκέπτη θα δίνεται και ένα δωρεάν ρόδι, ενώ φυσικά θα μπορείς να δοκιμάζεις δωρεάν τα πιο πάνω εδέσματα και στη συνέχεια να τα αγοράσεις από τα διάφορα περιπτεράκια που θα υπάρχουν στον χώρο.

Πληροφορίες και Φωτογραφίες: Ormidia.org.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close