Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γνώρισε τις ομορφιές του νησιού

Οποία πόλη κι αν επιλέξεις για τις διακοπές σου, θα σου προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες

Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2022

Κάθε επαρχία έχει τις δίκες της ομορφιές, που αξίζει να δεις από κοντά. Αλώστε, όπως πολύ εύστοχα λέει μια παροιμία… αν δεν παινέψεις το σπίτι σου… θα πέσει να σε πλακώσει!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Κοσμοπολίτικη και πολυσύχναστη, η πρωτεύουσα αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό μιας αρχαίας οχυρωμένης πόλης και μιας σύγχρονης μητρόπολης, που κινείται σε γοργούς ρυθμούς και είναι το επίκεντρο των επιχειρήσεων και της εμπορικής δραστηριότητας του νησιού. Δεν υπάρχουν όρια στις επιλογές που προσφέρει η Λευκωσία, συνδυάζοντας το σύγχρονο στοιχείο με την παράδοση. Η αγορά της συνδυάζει καταστήματα στο κέντρο της πόλης, μεγάλα εμπορικά κέντρα, γραφικά καταστήματα σε παραδοσιακές συνοικίες και στενά δρομάκια. Μια πληθώρα από ενδιαφέροντα μουσεία και γκαλερί αναμειγνύονται με χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται πάντα εν κινήσει.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Η Λεμεσός υπήρξε η κατ’ εξοχήν πόλη των εορταστικών εκδηλώσεων από τους αρχαίους χρόνους και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κατέχει τον τίτλο του εορταστικού κέντρου του νησιού. Σφύζει από ζωή, αλλά προσφέρει όλα τα στοιχεία για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα στην παραλία ή μια χαλαρή εκδρομή για ιστορικές ανακαλύψεις. Έχει το πλεονέκτημα ν’ αποτελεί τη θαλάσσια πρωτεύουσα του νησιού, χάρη στο κύριο εμπορικό και επιχειρηματικό λιμάνι της και τη σύγχρονη μαρίνα, όπου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα στη θάλασσα σε μιαν από τις πολλές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην προκυμαία. Η Λεμεσός προσφέρει μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε, ένα ταξίδι πολιτιστικής εξερεύνησης και εορτασμών σε συνδυασμό με αμμώδεις παραλίες, τη θάλασσα και τα γραφικά βουνά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο SigmaLive.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close