Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Σαν την Κύπρον εν έσιει…

Πάμε να ανακαλύψουμε αξιοθέατα που δεν είναι και τόσο γνωστά

Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί αναγνώστες,

Το νησί της Κύπρου είναι πλούσιο από αρχαιολογικούς χώρους και μύθους.

Με τον σωστό ξεναγό μπορείτε να βρείτε πολλούς κρυμμένους θησαυρούς. Εξάλλου, η Κύπρος είναι το νησί της ομορφιάς και της αγάπης, όπου γεννήθηκε η Αφροδίτη. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε αξιοθέατα, που δεν είναι και τόσο γνωστά.

Σε κάποιους από εσάς, που σας αρέσει να ανακαλύπτετε αρχαιολογικούς χώρους, θα εισηγούμουν να επισκεφθείτε την “Παράλια Βασιλική”, που βρίσκεται στο Κούριο.

santinkypro3.jpg

Στην παραλία του Κουρίου, μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα, υπάρχει ένας αρχαίος και ερειπωμένος ναός. Ο ναός κτίστηκε από τους Αχαιούς όταν κατέφθασαν στην Κύπρο. Στον ναό αυτό λάτρευαν τους θεούς τους. Όταν εισέβαλαν οι Ρωμαίοι στο νησί, ο ναός έπαψε να χρησιμοποιείται, και καταστράφηκε μετέπειτα από ισχυρούς σεισμούς που προκλήθηκαν στην Κύπρο. Ο ναός παρέμεινε σε αυτήν την κατάσταση μέχρι τον 6ον αιώνα. Όλοι οι ναοί του νησιού άρχισαν να μετατρέπονται σε χριστιανικούς βασιλικούς ναούς, μετά από εντολή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Λόγω των αραβικών επιδρομών στο νησί ο ναός δεν λειτούργησε ποτέ. Ακόμα μπορείτε να δείτε στους τοίχους ότι υπάρχουν αραβικά γκράφιτι.

Ολόκληρο το κείμενο στο Sigmalive.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close