Εκδρομές να πας , Guide

Βόλτα στην Τριμίκλινη για φωτογραφίες και παγωτό τριαντάφυλλο

Γνωρίζεις το στόρι του viral διπλογέφυρου της Κύπρου;

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2022

Είναι ένα σημείο που συχνά εμφανίζεται στα κυπριακά social media και δικαιολογημένα άλλωστε. Η διπλογέφυρα στην Τριμίκλινη είναι αυτό ακριβώς που καταλαβαίνεις: δύο καμαρωτές γέφυρες η μία πάνω στην άλλη, μέσα στο πράσινο και πάνω από ποταμό. Ένα αξιοθαύμαστο σημείο ''κρυμμένο'' ανάμεσα στον πολιτισμό και στη φύση, που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς προέκυψε.

Για να το βρεις πρέπει να φτάσεις στον δρόμο με τον φούρνο και την υπεραγορά και να ακολουθήσεις την στροφή προς τα κάτω. Ένας ελαφρά κατηφορικός δρόμος θα σε οδηγήσει εκεί, και τότε θα αντιληφθείς πως δεν είναι ακριβώς όπως τα άλλα γεφύρια της Κύπρου, που πλέον αν χρησιμοποιούνται είναι από πεζούς που τα επισκέπτονται για να τα θαυμάσουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποτελεί μέρος του μοντέρνου αυτοκινητόδρομου (αν και όχι σε κεντρικό σημείο), γι' αυτό αν δεν το ψάχνεις ίσως περάσεις από πάνω χωρίς να το αντιληφθείς.

Ξεκινήσαμε για μια απλή βόλτα, να το ανακαλύψουμε, και καταλήξαμε να ψάχνουμε το πώς και το γιατί.

Όπως θα περίμενε κανείς, αυτο που βλέπουμε σήμερα αποτελείται από 2 διαφορετικές κατασκευές, που χρονολογούνται σε διαφορετικές περιόδους. Η πρώτη κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1901 και οι αρχικές του προδιαγραφές ήταν τέτοιες, ώστε να βοηθά στη μετακίνηση των κάρων από τη μια άκρη της Κύπρου στην άλλη, μέσα από την ορεινή Λεμεσό.

Δέκα χρόνια μετά, η εμφάνιση των πρώτων μιχανοκίνητων οχημάτων οδήγησε, το 1917, στη δεύτερη κατασκευή. Εκεί γινόταν η σύνδεση Λεμεσού – Τριμίκλινης – Τροόδους.

trimiklini2.jpg

Αν το επισκεφτείς για χαλαρή βόλτα το σαββατοκύριακο, πριν αρχίσει ο δρόμος της επιστροφής, κάνε μια στάση στο Caffè Marcelletti. H θερμοκρασία είναι ακόμα ψηλή και η ζέστη κάποτε αφόρητη. Απόλαυσε ένα παγωτό στην αυλή του καφέ, με υπέροχη θέα στο... πιάτο σου. Εμείς επιλέξαμε γεύση τριαντάφυλλο, έτσι για να έχει μια γεύση από Κύπρο.

trimiklini3.jpg

Κείμενο / Φωτογραφίες: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close