Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτό είναι το νέο Instagrammable σημείο τέχνης της Κύπρου

Ανακάλυψέ το στην επόμενη σου εκδρομή

Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2022

Αγαπάμε και θαυμάζουμε τα υπαίθρια σημεία τέχνης γιατί έρχονται και αναβαθμίζουν την εικόνα μιας γειτονιάς, σε μια πόλη ή ένα χωριό. Αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο μικρό χωριό Τέρρα της επαρχίας Πάφου.

Σε ένα event, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου, η εικαστικός Φωτεινή Μιχαηλίδη, μεταμόρφωσε μια τσιμεντένια δεξαμενή σε έργο τέχνης, δημιουργώντας μια τοιχογραφία.

Όπως μας είχε πει πριν το event:

''Η ιδέα ξεκίνησε από την άσχημη παρεμβολή της υδατοδεξαμενής στην αισθητική του τόσο όμορφου τοπίου. Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που είχα με τους κατοίκους της γύρω περιοχής, για τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να βοηθήσω σαν καλλιτέχνης να ομορφύνει η εξωτερική εμφάνιση του αντικειμένου αυτού, σκεφτήκαμε τη δημιουργία μιας τοιχογραφίας. Η έμπνευση μου για αυτή την τοιχογραφία ήρθε από ένα ταξίδι που έκανα στο τοίχος του Βερολίνου πέρσι τον Αύγουστο, αλλά και από τη δράση του Milo στην υδατοδεξαμενή στην Γεροσκήπου στην Πάφο, από όπου και προέρχομαι. Με αφορμή το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις τοιχογραφίες και την τεράστια απήχησή τους στις κοινότητες ξεκίνησα να σκέφτομαι διάφορες ιδέες''.

''Ένα έργο τέχνης βοηθά στην έκφραση των αξιών μιας κοινότητας και δημιουργεί μια αυξημένη αίσθηση ευαισθητοποίησης για τα μέλη της αλλά και στους επισκέπτες της. Επίσης, βοηθά στην καλλιέργεια μιας μοναδικής πολιτιστικής ταυτότητας κάνοντας την έτσι να ξεχωρίζει από τις άλλες κοινότητες. Δράσεις σαν αυτές μπορούν μελλοντικά να προσελκύσουν διάφορους επισκέπτες, βοηθώντας το χωριό μας να ξαναζωντανέψει'' μάς λέει η εικαστικός.

Το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη εικόνα, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, που το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε κάνει να σταματήσεις και να φωτογραφηθείς μ' αυτή. Την επόμενη φορά που θα κατευθυνθείς προς την Κρήτου Τέρρα, στη Δρούσεια ή σε κάποιο άλλο χωριό γύρω, κάνε στάση και από την Τέρρα για το νέο Instagrammable art spot.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close