Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 Κύπριοι μοιράζονται μαζί μας αγαπημένους προορισμούς στο νησί μας

Οι επώνυμοι επιμένουν α λα κυπριακά!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2022

Η Κύπρος, αν και αποτελεί μικρό νησί, θεωρείται το «κόσμημα της Μεσογείου» και διαθέτει χαρακτηριστικά μιας μεγάλης χώρας. Παράλληλα, διαθέτει μοναδικά τοπία, ανεξερεύνητες γωνιές πλάι σε τουριστικά θέρετρα, καθώς και μιαν απο τις νοστιμότερες κουζίνες του Δυτικού κόσμου. Γι' αυτό και αρκετοί Κύπριοι επώνυμοι προτιμούν να περνούν ξέγνοιαστες στιγμές σε διάφορες περιοχές του νησιού! Πάρτε μια γεύση και απολαύστε μαγευτικά τοπία απο κάθε γωνιά του νησιού!

Μάρσια Θρασυβούλου – Σχεδιάστρια Μόδας

Αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για ’μένα είναι, σίγουρα, η Πόλις Χρυσοχούς. Πρόκειται για ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Κύπρου, που κατακλύζεται από καταγάλανα νερά, «παρθένες» φυσικές ομορφιές και απίστευτη θετική ενέργεια.

Για ’μένα η φύση είναι ό,τι πιο καταλυτικό υπάρχει για την ψυχική ηρεμία και η Πόλις είναι σίγουρα το μέρος όπου μπορείς να βρεις απέραντα «μέτωπα» παραλίας και να χαλαρώσεις εκεί! Τα νερά είναι τόσο καθαρά και έχουν ένα μοναδικό τρόπο να σε «αγκαλιάζουν». Πραγματικά, θεωρώ ότι ο τόπος αυτός είναι επίγειος παράδεισος!

Θεόδωρος Ελευθερίου – Σεφ

Υπάρχουν αρκετοί αγαπημένοι προορισμοί στην Κύπρο, αλλά ένας από αυτούς είναι το χωριό Πλατανιστάσα, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας και είναι κτισμένο στην περιοχή της Πιτσιλιάς, στη βόρεια πλευρά του Τροόδους.

Το εν λόγω χωριό διαπερνιέται από τον ποταμό της Περιστερώνας Σερράχη και περιλαμβάνει βαθιές στενές κοιλάδες και απότομες βουνοκορφές. Φθάνοντας στο χωριό, οι μυρωδιές αλλάζουν, ο κυπριακός καφές στην πλατεία και το καλοκαίρι παραδοσιακό μαχαλεπί, είναι απλώς κάτι πιο πέρα από όνειρο!

Όπως, άλλωστε, «μαρτυρούν» αρχαιολογικά ευρήματα, η Πλατανιστάσα υπήρχε από αρχαιοτάτων χρονών. Συγκεκριμένα, έχουν ανευρεθεί προχριστιανικοί τάφοι, βωμός αλλά και ερειπωμένοι οικισμοί με τα ονόματα: «Περάτηδες-Διποτάμια» και «Βρύση της Ζιντήλας».

Τέλος, στο χωριό θα συναντήσει κανείς αρκετές εκκλησίες και αξιόλογα αξιοθέατα. Στο κέντρο βρίσκεται η μεγάλη εκκλησία της κοινότητας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, κτίσμα του 19ου αιώνα. Για την ιστορία, στη θέση του, παλαιότερα, βρισκόταν άλλη μικρότερη, η οποία κατεδαφίστηκε τον 15ον αιώνα! Είναι ένα χωριό, το οποίο θεωρώ ότι όλοι πρέπει να επισκεφθούν!

Μαρία Κάνθερ – Ραδιοφωνική Παραγωγός/Συγγραφέας

Σε εκατό μόλις λέξεις … Πώς μπορείς να αποτυπώσεις την ομορφιά του τόπου μας σε 100 και μόνο λέξεις; Και πώς μπορείς να επιλέξεις δύο αγαπημένα σημεία, όταν κάθε γωνιά της Κύπρου μας έχει κάτι να θαυμάσεις; Απομόνωσα, λοιπόν, τη λογική και άφησα το συναίσθημα να ταξιδέψει.

Πρώτη στάση: τα παλάτια της Αγίας Νάπας. Oι θαλασσινές σπηλιές ανάμεσα στην παραλία της Κέρμιας και του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο. Εκεί, το μάτι ξεκουράζεται, ξεχνιέται κοιτώντας το απέραντο γαλάζιο, και η ψυχή «τρέχει» να κρυφτεί μέσα στο μεγαλείο της δημιουργίας της φύσης, για να απολαύσει μαγευτική θέα και ηρεμία μέσα στις σπηλιές.

Δεύτερη στάση: Το γεφύρι του Τζιελεφού. Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με πλατάνους και έντονη άγρια βλάστηση, ξεπροβάλλει επιβλητικό το πέτρινο αυτό γεφύρι, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στην Κύπρο. Εκεί, η ψυχή ξεδιπλώνει όλες τις έννοιές της και τις αφήνει να παρασυρθούν από τον ποταμό Διαρίζο που περνάει από κάτω και να τις πάρει μακριά. Αυτή είναι η Κύπρος… μαγική!

Τρίτη στάση: Εικόνες πρωτόγνωρες για τα κυπριακά δεδομένα, ένα κατάλευκο Τρόοδος μάς εξέπληξε φέτος. Και εκεί η ψυχή γίνεται και πάλι παιδί, ετοιμάζει χιονόμπαλες, παίζει χιονοπόλεμο, τσουλάει έχοντας μόνο μία σακούλα από κάτω και απολαμβάνει το τοπίο. Καταγάλανο μπλέ, μοναδικό πράσινο της φύσης, ολόλευκες βουνοκορφές, τα πάντα έχει η Κύπρος. Η πανδαισία χρωμάτων «ξετυλίγεται» κάθε χρόνο μπροστά στα μάτια μας.

Χάρης Παπαθεοχάρους – Παρουσιαστής/Δημοσιογράφος

Ένας απο τους αγαπημένος μου προορισμούς στην Κύπρο είναι το «μονοπάτι της φύσης» στα Καληδόνια. Η αφετηρία του βρίσκεται στον κύριο δρόμο της πλατείας Τροόδους προς τις Πλάτρες. Την πρώτη φόρα που το επισκέφτηκα, ένιωσα ότι ήμουν σε ένα παραμύθι. Εκεί μπορείς να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και να περάσεις μέσα από ένα πυκνό δάσος, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ οποιοδήποτε μέρος του εξωτερικού!

Δεν θα μπορούσα, επίσης, να μην αναφερθώ στην παραλία με τη χρυσή άμμο και τα καταγάλανα νερά, η οποία είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες όλων των Κυπρίων και όχι μόνο. Φυσικά, αναφέρομαι στην παραλία του Nissi Beach. Ίσως να είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού, η οποία «αιχμαλωτίζει» τα πλήθη με τη φυσική της ομορφιά!

Φυτούλα Μωυσέως - Αθλητικογράφος

Κακά τα ψέματα, ζούμε σε ένα απο τα πιο όμορφα νησιά στον κόσμο. Προσωπικά, νιώθω τυχερή που κατοικώ στην Κύπρο, διότι υπάρχουν αρκετοί προορισμοί στους οποίους μπορώ να "χαθώ" στο απέραντο γαλάζιο και να περάσω ξέγνοιαστες στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετούς αγαπημένους προορισμούς, αλλά εάν έπρεπε να διαλέξω μόνον έναν τότε θα ήταν η Χερσόνησος του Ακάμα. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό τοπίο, ένα ασύγκριτο μέρος και αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το γεγονός ότι η περιοχή διατηρεί ακόμα το στοιχείο της γνησιότητας. Η απαράμιλλη ομορφιά του Ακάμα προσφέρει αμέτρητες εμπειρίες. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τον συγκεκριμένο τόπο!

Κείμενο: Άννα Κριθαρίδου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close