10-11 September 2022
Guide , Things to do με το παιδί

''Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες'' στην Κύπρο για 4 παραστάσεις

Το αριστούργημα του Ιούλιου Βερν που δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2022

Ο Γιάννης  Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος  τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3Dmapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Υπόθεση του έργου

Ο αριστοκράτης,  ιδιόρρυθμός  και γεμάτος  φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει  ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή  όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ,  που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε  αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με  την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα. 

* Καινοτομία αποτελεί η προσπάθεια των διοργανωτών να δωθεί η ευκαιρία σε παιδιά με πρόβλημα ακοής να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση με διερμηνέα κωφών, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Θεατρικές παραστάσεις πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους!

Εισιτήρια: €17 | €12 (κωφά και βαρήκοα άτομα για την παράσταση στις 11/9, 11πμ). Εισιτήρια θα βρείτε στο SoldOutTicketbox.

Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας: 

H παράσταση των 11:00 την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού θα συνοδεύεται από Διερμηνέα Νοηματικής Γλώσσας επί σκηνής. 

Οι σειρές E & F, θέσεις 1-6  θα είναι διαθέσιμες προς αγορά στα €12 από κωφά και βαρήκοα άτομα μαζί με τους συνοδούς τους. Απαραίτητη η προσκόμιση αποδεικτικού στην είσοδο για να ισχύσει το εισιτήριο.

Επίσης μέρος τον καθαρών εσόδων θα δοθεί στο Φίλανθρωπικό Ίδρυμα  Μικροί Ήρωες     μιας και Ήρωας στη σκηνή της ζωής, είναι ο κάθε ένας από εμάς! Kανένα παιδί όμως δεν πρέπει να πολεμάει καμία ασθένεια μόνο του, και έτσι θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς μας θεατές πως μέσα από τον αγώνα και τις πράξεις μας μπορούμε να  προσφέρουμε με πολλούς τρόπους στους μικρούς μας φίλους που το έχουν περισσότερη ανάγκη!

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close