8-11 September 2022
Guide , Θέατρο

Η κωμωδία ''Καμίλ'' έρχεται στο Σατιρικό Θέατρο

Για τρεις μόνο παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2022

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, παρουσιάζει την κωμωδία ΚΑΜΙΛ. Μια παράσταση βασισμένη στο έργο Ring της Léonore Confino, υποψήφιο για βραβείο Μολιέρου ως το καλύτερο έργο του 2014

Το έργο ''Καμίλ'', σε ελεύθερη ελληνική απόδοση από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Νεοκλή Νεοκλέους, είναι ένα υπέροχο θεατρικό κείμενο με μαγική δύναμη, η οποία μιλάει άμεσα στην καρδιά τόσο των καλλιτεχνών κατά τη δημιουργία του, όσο και των θεατών. Η παράσταση, δομημένη σε δεκαοκτώ σκηνές, παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές στη σχέση ενός ζευγαριού, που υποδύονται οι ηθοποιοί Παναγιώτης Κυριάκου και Νίκη Δραγούμη, με τις σχέσεις εξάρτησης, πάθους, ζήλιας, αγάπης και μίσους να αποκτούν μια νέα διάσταση, απομακρυσμένης από κλισέ που κυριαρχούν στις ερωτικές σκηνές.

Το έργο εξερευνά τις παγκόσμιες συγκρούσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών και αντί για παραδοσιακές σκηνές συγκρούσεων στο σπίτι, τις εξελίσσει σε γύρους πυγμαχίας μεταξύ των ηθοποιών που ερμηνεύουν διαφορετικούς χαρακτήρες: τους εραστές, τους ξένους, τους φίλους, τους γονείς, τους παντρεμένους ή διαζευγμένους, τους χήρους. Όλοι επιδίδονται σε έναν αγώνα με τα ένστικτά τους, τα ιδανικά τους, τις παιδαριώδης παρορμήσεις τους. Το παιχνίδι αρχίζει με τον Αδάμ και την Εύα, οι οποίοι διαφωνούν ήδη ανάμεσα στα δέντρα, τα φρούτα και τα ζώα. Στη συνέχεια μεταβαίνει στον κόσμο του σήμερα, με τους εραστές συχνά στο κρεβάτι. Απαιτούν την απόλυτη αγάπη του άλλου, προσπαθώντας ο καθένας να μπει στο μυστικό και πιο πολύτιμο μέρος του εγκεφάλου του συντρόφου τους. Σύμφωνα με το σημείωμα του σκηνοθέτη, το πρωταρχικό υλικό αίτιο του έργου της Léonore Confino είναι ο μη δηλωμένος χώρος του ρινγκ ή του μποξ, εντός του οποίου μορφοποιείται το βασικό μοτίβο της πάλης των φύλων. Εξάλλου, τα δύο όντα, Εκείνος και Εκείνη, άλλοτε λειτουργούν αλληλοσυμπληρούμενα και άλλοτε (τις περισσότερες φορές) ως φορείς μιας ιδιάζουσας φυγόκεντρης δύναμης, που τείνει να απεξαρτητοποιήσει τον ένα από τον άλλο.

Για τρεις μόνο παραστάσεις στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:30μ.μ. στο Σατιρικό Θέατρο (Πάνω Σκηνή). Είσοδος €6.

Ελεύθερη ελληνική μετάδοση / διασκευή κειμένου και Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους (απόφοιτος Θεατρικών Σπουδών και υποψήφιος διδάκτωρ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου)

Σκηνικά: Σάββας Μυλωνάς

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Κυριάκου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Κυριάκου, Nίκη Δραγούμη

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close