Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Φέτος γιορτάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο σε 13 χωριά της Κύπρου

Παίζουμε τόμπολα, τάβλι και απολαμβάνουμε μουσική και φαγητό

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2022

Το καλοκαίρι στο χωριό έχει άλλη χάρη, γι’ αυτό την παράδοση και τα πανηγύρια του χωριού δεν θα τα ζήσεις πουθενά αλλού!

Αν είσαι από τους τυχερούς που επέλεξαν να περάσουν τον Αύγουστο στο χωριό, καλά θα κάνεις να πας οργανωμένος και... προετοιμασμένος για το πόσο ωραία θα περάσεις!

Εμείς πάντως συγκεντρώσαμε και σου προτείνουμε να επιλέξεις ανάμεσα σε 13 διαφορετικά χωριά της Κύπρου που έφτιαξαν πρόγραμμα, προετοιμάστηκαν κατάλληλα και περιμένουν να σε υποδεχτούν για ένα Δεκαπενταύγουστο διαφορετικό.

Κοιλάνι

Το Κοιλάνι, το χωριό της επαρχίας Λεμεσού, τα οποίο μάλιστα είναι και ένα από τα Κρασοχώρια της επαρχίας, πέρα παπό την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά, αυτό το καλοκαίρι έχει κι άλλες ιστορίες να μας διηγηθεί. Ιστορίες καλοκαιρινές, τις οποίες θα ακούσουμε χαλαρώνοντας και συμμετέχοντας.
>> Μάθε περισσότερα, εδώ.

Άλωνα
Η Άλωνα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, γραφικά και δραστήρια χωριά της περιοχής Πιτσιλιάς. Μάλιστα κάθε χρόνο μας είχαν συνηθίσει στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων που συγκέντρωνανα πλήθος κόσμου, όπως είναι για παράδειγμα η πολύ ξακουστή γιορτή της ζιβανίας αλλά και το πολυήμερο φεστιβάλ του καλοκαιριού. Ενόψει καλοκαιριού λοιπόν, η Άλωνα μάς καλεί και πάλι στο χωριό, για το καλοκαιρινό φεστιβάλ της, με ένα πρόγραμμα με αρκετές εκδηλώσεις! Θέατρο, μουσική, τόμπολα, «Χορό του Φουντουκιού» και άλλα πολλά σε περιμένουν τον Αύγουστο στο χωριό!
>> Μάθε περισσότερα, εδώ.

Βάσα Κοιλανίου
Το πανέμορφο κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού, η Βάσα Κοιλανίου, αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για εκδρομή το σαββατοκύριακο. Πόσων μάλλον τον Αύγουστο, οπόταν φτιάχνει πρόγραμμα με εκδηλώσεις, οι οποίες σου δίνουν πολλούς ακόμα λόγους για να επισκεφθείς το γραφικό χωριό. Ανάμεσά τους, καλοκαιρινό πάρτι νεολαίας, βραδιές τόμπολας, χοροσπερίδα αλλά και Γιορτή Παλουζέ και Κρασιού.
>> Μάθε περισσότερα, εδώ.

Λόφου
Το καλοκαίρι θέλει γλέντι και ο Δεκαπενταύγουστος ακόμα περισσότερο αφού είναι η κορύφωσή του! Για τον λόγο αυτό το χωριό Λόφου της επαρχίας Λεμεσού, ετοιμάζει για εμάς μια μοναδική, μουσική βραδιά γεμάτη ξεφάντωμα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου μας προσκαλεί σε μια μουσική βραδιά με τους δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες, Χρήστος Μενιδιάτης και Ελένη Χατζίδου, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 21.00 και η διασκέδαση δεν σταματάει εδώ.
>> Μάθε περισσότερα,εδώ.

Δύμες

Κι εκεί που δεν το περιμένεις ανακαλύπτεις ένα υπέροχο χωριουδάκι. Κάπου εκεί στην περιοχή της Πιτσιλιάς μέσα στο καταπράσινο τοπίο της περιοχής, θα συναντήσει το γραφικό χωριουδάκι Δύμες. Αν θες να το γνωρίσεις, φέτος το καλοκαίρι σού δίνει ένα καλό λόγο για να το κάνεις, καθώς έχει φτιάξει πρόγραμμα για τον Δεκαπενταύγουστο. Μια υπέροχη μέρα για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη τραγανούς λουκουμάδες, δροσερά ποτά, καφέδες, τσιμπήματα κ.ά.
>> Μάθε περισσότερα, εδώ.

Κάτω Μύλος
Ο Κάτω Μύλος, ένα αγαπημένο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, με τα ζουμερά και νόστιμα ροδάκινα, ετοίμασε πρόγραμμα με καλοκαιρινές εκδηλώσεις και μας προσκαλεί. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν τόμπολα, θερινό σινεμά, μουσική καφέ και ποτά για όλους, καθώς και το αγαπημένο σε όλους Φεστιβάλ Ροδακίνου στις 20 Αυγούστου.
>>Μάθε περισσότερα, εδώ.

Πολύστυπο
Το υπέροχο χωριό με τις φουντουκιές μάς προσκαλεί για μια βραδιά γεμάτη διασκέδαση, για άλλη μια φορά. Τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου πάμε εξόρμηση στο χωριό Πολύστυπο, στην επ. Λευκωσίας και διασκεδάζουμε στον "Χορό του Φυντουκιού", μια ετήσια χοροσπερίδα που θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστό μας αλλιώτικο!
>>Μάθε περισσότερα, εδώ.

Πάνω Παναγία
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παναγιάς που βρίσκεται στην Πάφο, σε ένα καταπράσινο και ήσυχο περιβάλλον, διοργανώνει το ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ, «Τα Ρογιάτικα». Εξ ου λοιπόν, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, επισκεπτόμαστε το χωριό για το ετήσιο φεστιβάλ «Τα Ρογιάτικα», με μουσική, λουκουμάδες, ρέσι και πολλά άλλα.
>> Μάθε περισσότερα, εδώ.

Δορά
Αυτό το καλοκαίρι η Δορά μας καλωσορίζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ο πολιτισμός, η προσφορά και η ψυχαγωγία, σε απόλυτη συνάφια με την παράδοση, σας προσκαλούν να περάσετε από την Δορά.
>>Μάθε περισσότερα, εδώ.

Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας
O Aγιος Δημήτριος Μαραθάσας Ο Άγιος Δημήτριος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα ορεινά θέρετρα του Προδρόμου και των Πάνω Πλατρών. Η επικοινωνία με το χωριό γίνεται μέσω Προδρόμου – Παλαιόμυλου στα βόρεια, μέσω Πεδουλά – Τριών Ελιών στα βορειοδυτικά και μέσω Κάτω Πλατρών – Φοινιού στα νότια. Επίσης, συνδέεται με χωματόδρομο με το μοναστήρι της Τροοδίτισσας, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του χωριού. Το πανέμορφο ορεινό χωριό ανήκει στη γεωγραφική περιφέρεια της Μαραθάσας και έφτιαξε για τους κάτοικους του και για τους επισκέπτες του ένα αυγουστιάτικο, καλοκαιρινό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, τόμπολα και φαγητό.
>>Μάθε περισσότερα, εδώ.

Λεύκαρα
Τα Λεύκαρα, ένα χωριό που είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, για τα λευκαρίτικα κεντήματά του, διοργανώνει και φέτος το 40ο Φεστιβάλ Λευκάρων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 17 Αυγούστου, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τέχνη, μουσική, ενημέρωση, φαγητό και μπόλικη διασκέδαση.Μέρος του φεστιβάλ είναι και η συναυλία της Καίτης Γαρμπή αλλά και το Street Food Market.
>> Μάθε περισσότερα, εδώ.

Λαγουδερά & Σαραντί
Τι καλύτερο από το να συνδυάσεις μια εξόρμηση και διασκέδαση στα όμορφα χωριουδάκια του νησιού; Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγουδερών σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Σαράντι, διοργανώνουν μια σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων που αρχίζουν από το Σάββατο , 13 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 20 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν περπάτημα στα Τεισσιά της Μαδαρής με δωρεάν πρόγευμα, τόμπολα, μουσική βραδιά, χοροσπερίδα κ.ά.
>>Μάθε περισσότερα, εδώ.

Λεμύθου
Η Λεμύθου βρίσκεται σε μια από τις ψηλότερες περιοχές της Κύπρου, γι' αυτό και το κλίμα της είναι δροσερό το καλοκαίρι. Είναι χωριό της νότιας Μαραθάσας, κτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Έχει μέσο υψόμετρο 1100 μέτρα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 ψηλότερα χωριά της Κύπρου. Απέχει 65 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λεμεσού και 85 περίπου χιλιόμετρα από τη πόλη της Λευκωσίας. Μάλιστα, μας δίνει πολλούς λόγους να την επισκεφθούμε καθώς ετοίμασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για τον Δεκαπενταύγουστο με τάβλι, πιλόττα, μπιρίμπα και πολλά άλλα που θα μας διασκεδάσουν.
>>Μάθε περισσότερα, εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close