10-13 August 2022
Guide

41 ταινίες αλλάζουν την αντίληψή μας για το animation

Αρχίζει το 21o Countryside Animafest

Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2022

Το 21ο Countryside Animafest ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία στο χωριό Σαλαμιού, της επαρχίας Πάφου, με ένα πρόγραμμα γεμάτο, φυσικά, με ταινίες animation.

H ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή, Γιώργου Τσαγγάρη:

''Καθώς το φεστιβάλ μπαίνει στην τρίτη του δεκαετία, η τέχνη του animation συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας γεμίζει με θαυμασμό. Σαράντα μία εμπνευσμένες ταινίες από είκοσι μία χώρες, των οποίων οι δημιουργοί τολμούν να διευρύνουν την αντίληψη που έχουμε για το animation, είτε μέσω της φόρμας, της αφηγηματικής τεχνικής ή του περιεχομένου τους, επιλέγηκαν για το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, το οποίο συν-επιμελήθηκα με τον Gerben Schermer.

Η επιμέλεια του προγράμματος ισορροπεί ανάμεσα στις αφηγηματικές και πειραματικές ταινίες, και ο στόχος μας είναι όπως πάντα η επικοινωνία με το ευρύ κοινό μας, που μέσα στα χρόνια αγάπησε και αγκάλιασε αυτή την σύγχρονη και πρωτοποριακή τέχνη. Το Κυπριακό Διαγωνιστικό φέτος περιλαμβάνει φοιτητικό και επαγγελματικό τμήμα, ενώ έντεκα ταινίες επιλέγηκαν για το Παιδικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Όλες αυτές οι εξαιρετικές ταινίες θα προβληθούν κάτω από τα άστρα, στη μαγευτική υπαίθρια τοποθεσία που αγαπήθηκε τόσο από το διεθνές και ντόπιο κοινό μας.

Φέτος επιστρέφουν και τα εργαστήρια, για παιδιά και για ενήλικες, μέσα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει επίσης εκθέσεις, συναυλίες και DJs. Όπως πάντα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες που συνέβαλαν στην διοργάνωση του φεστιβάλ, ιδιαίτερα τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες (Υφυπουργείο Πολιτισμού από φέτος), που διαχρονικά στηρίζουν ουσιαστικά το θεσμό και την κοινότητα της Σαλαμιούς, που έγινε το σπίτι του Animafest τα τελευταία πέντε χρόνια''.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και το πρόγραμμα με τις προβολές μπείτε εδώ.

Facebook: Animafest-Cyprus

Instagram: animafestcyprus

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close