Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2022
Στην αριστερή μεριά της βεράντας Vista Terrace του Four Seasons, και πάνω από τη λίμνη με τα εξωτικά ψάρια ΚΟΙ, η δημιουργική και πολύ ταλαντούχα ομάδα του M Fusion, δημιούργησε ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό χώρο με θέα τη θάλασσα της Λεμεσού.

Βρεθήκαμε εκεί γύρω στις 19:30, την ώρα εκείνη δηλαδή που ο ήλιος έχει ήδη δύσει, μα ο ουρανός έχει ακόμη φως επιτρέποντάς σου να απολαύσεις το υπέροχο τοπίο που απλώνεται μπροστά σου, παρέα με ένα δροσιστικό απεριτίφ και φυσικά να βγάλεις τις απαραίτητες φωτογραφίες.
Βρισκόμασταν στο δεύτερο απεριτίφ και η συζήτηση είχε φουντώσει, όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα πιάτα στο τραπέζι μας. Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του sharing-style, συνδυάζοντας μοναδικά γεύσεις της Ανατολής και της Δύσης και έμπνευση από τη Nikkei κουζίνα. Από τα πρώτα πιάτα ξεχωρίσαμε τα χτένια με σελινόριζα, φουντούκια και κόκκινο κάρυ και τις πεντανόστιμες καραβίδες με καφίρ λάιµ και τα sushi.

Ιδιαίτερη μνεία στο εξαιρετικό ceviche από λαβράκι, στο ταρτάρ τόνου και στο καρπάτσιο με καβούρι, τα οποία προσωπικά απόλαυσα και τίμησα ιδιαίτερα. Πολύ ιδιαίτερο, πρωτότυπο και γευστικό το κανελόνι με αστακό (lobster cannelloni), με ντομάτα και λεμόνι confit, φινόκιο και ζωμό από οστρακοειδή.
Οι λάτρεις του βοδινού κρέατος -σε αυτούς προσθέστε κι εμένα- θα κατενθουσιαστούν με τη Fusion Beef Salad με dressing καρυδιών και τρούφας και το τέλειο Red Miso Beef, βοδινό φιλέτο με μελιτζάνες και μανιτάρια. Το μενού έκλεισε με τον βασιλιά του είδους, το φημισμένο Japanese Wagyu Beef με τραγανό σκόρδο και εκλεκτά μανιτάρια. Ένα εκρηκτικό πιάτο γεμάτο αρώματα και εντάσεις.

Και επειδή πάντα υπάρχει χώρος για γλυκό, τις δύο νέες προσθήκες του μενού, το Peanut & Yuzu με τραγανή πραλίνα από φιστίκι, ζελέ από εσπεριδοειδή και παγωτό καραμέλας και τη μους σοκολάτας με παγωτό Guanaja και πραλίνα από 100% κακάο.
Ανδρέας Κάτσιης
Σχετικά
Νέα μουσική εποχή ξεκινά στο Καμπαναρκό στη Δερύνεια
Μουσική, παρέες, μεζές και κρασί για τη νέα σεζόν στη Δερύνεια
22 χρόνια Πυξίδα: Μια γιορτή με έναν μεγαλύτερο σκοπό
Μια ημέρα που συνδυάζει την αγάπη για το καλό φαγητό με την έμπρακτη στήριξη ενός σημαντικού σκοπού.
Ένα pasta pop-up με άγρια μανιτάρια, φρέσκια τρούφα και ιταλικά κρασιά
Η Winecase συναντά το Wild Earth – Fine Kitchen για ένα βράδυ
Νέα άφιξη στη Λευκωσία: Το Clubhouse SPE Strovolou είναι το νέο gastro pub που συνδυάζει φαγητό, ποτό και sports
Ο νέος χώρος για να μαζεύεσαι... στην πρωτεύουσα
Τα αθηενίτικα πάνε Ευρώπη: Δύο κυπριακά προϊόντα αποκτούν Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Το αθηενίτικο ψωμί και το λουκούμι του γάμου, έχουν ήδη εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο και έχουν τύχει ευνοϊκής απόφασης
Νέο μενού, live και DJs: Το OLIO επιστρέφει στη Στασικράτους
OLIO: More than a restaurant!
Το Chivas Regal Crystalgold έφτασε και στην Κύπρο
Μια πρωτοποριακή νέα δημιουργία που επαναπροσδιορίζει την παράδοση και συστήνεται στο κοινό μέσα από μια ξεχωριστή καμπάνια
Επιστρέφει το αγαπημένο brunch στο The Barn
Από τις 28 Οκτωβρίου, το The Barn της Royal Goat Farm επιστρέφει με το αγαπημένο του Royal Brunch, αυτή τη φορά μαζί με τη νέα The Greenhouse Experience
Κλείνει για τη σεζόν ένα από τα πιο εντυπωσιακά rooftops της Λευκωσίας
Μάθαμε την ημερομηνία
Ένας νέος, ξεχωριστός χώρος για brunch στο χωριό, μόλις άνοιξε!
Νέο brunch spot στην επαρχία Λεμεσού μάς δίνει λόγο να ανέβουμε στο χωριό
Μια βραδιά γνωριμίας με το κυπριακό κρασί στη Λευκωσία, με δωρεάν είσοδο
Το Νέο Δημαρχείο φιλοξενεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους, στα κρασιά και στις ιστορίες του κυπριακού αμπελώνα.
Ένα νέο στέκι για sushi καταφθάνει από τη Λεμεσό και "προσγειώνεται" στην καρδιά της πρωτεύουσας
Οι λάτρεις του sushi στη Λευκωσία έχουν μια νέα άφιξη να περιμένουν