9ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής: Ένα 4ήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη λόγια μουσική

Το 9ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής μετράει αντίστροφα και ανοίγει τις πόρτες του από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου στην μεσαιωνική αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης, σας προσκαλούν σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη λόγια μουσική. 

Το σήμα της έναρξης θα δοθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με το ρεσιτάλ πιάνου του Χρίστου Φούντου στο οποίο θα παρουσιάσει έργα των Μ.Ανδρονίκου, Ε.Καραγιώργη, Γ.Παπαγεωργίου, Σ.Σάββα, Γ.Σταύρου  και Τ.Στυλιανού.

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τα «Μουσικά Τοπία για Φωνή», μία συναυλία για υψίφωνο, βιολί, κλαρινέτο και ηλεκτρονικά. Η Χρίστια Μιχαήλ (υψίφωνος), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Παναγιώτης Σιώρας (κλαρινέτο) θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων έργα των Α.Σκορδή, Α.Μουστούκη, Γ.Σταύρου και Τ.Στυλιανού. 

Τη σκυτάλη θα παραλάβει το Composers’ Electroacoustic Ensemble το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Οι συνθέτες - μέλη του Κέντρου Κυπρίων συνθετών, Σάββας Σάββα (πιάνο), Ανδρέας Μουστούκης (κρουστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Σταύρου (ηλεκτρική κιθάρα), Τάσος Στυλιανού (theremin, ηλεκτρονικά) και Χάρης Σοφοκλέους (ηλεκτρονικά) πρόκειται να εξερευνήσουν αυτοσχεδιαστικά τα όρια των συνθέσεών τους.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με το Chronos Contemporary Music Ensemble. Ανάμεσα στα έργα του διεθνούς σύγχρονου ρεπερτορίου, η συναυλία περιλαμβάνει συνθέσεις των Ν.Βήχα, Ε.Καραγιώργη, Γ.Παπαγεωργίου και Ά.Σκορδή. Το ενόργανο σύνολο αποτελείται από τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), Νίκο Ιωάννου (κοντραμπάσο), Virginie Bove (φλάουτο), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Δροσοσταλίδα Μωραΐτη (πιάνο) και Μάριο Νικολάου (κρουστά).

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ έπειτα από διαδικτυακή ή τηλεφωνική κράτηση. Λόγω των εκτάκτων μέτρων για την προστασία από τον COVID-19 ο συνολικός αριθμός των ακροατών θα ανέρχεται στους 50 για κάθε συναυλία. Όλες οι συναυλίες θα προβάλλονται και σε απευθείας μετάδοση (live web streaming) από το κανάλι του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης στο YouTube. 

Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 99404723 
Διαδικτυακές Κρατήσεις: info@cymic.org.cy

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ, Κέντρο Κυπρίων Συνθετών, Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης.
•    Facebook: https://www.facebook.com/CyprusNewMusicFestival
•    Instagram: https://www.instagram.com/cyprus_newmusicfestival/
•    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC4-5nTeWhDpGKxC0MrNSKfA

Αίθουσα Καστελιώτισσα title
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.: 22809818
  • Website:
Πύλη Πάφου, Λευκωσία

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31