Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2022
Ο Δήμος Ύψωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Ύψωνα παρουσιάζουν τη συναυλία "Πού 'ναι τα χρόνια", ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, με τον Δημήτρη Φανή και τη Χριστιάνα Παύλου.
Την Κυριακή, 24 Ιουλίου στις 20.30 πάμε στο Αμφιθέατρο Γ΄ Δημοτικού Ύψωνα, για να απολαύσουμε μια βραδιά γεμάτη μουσική.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σταύρος Κουγιουμτζής
Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής γεννήθηκε το 1932, στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 15 ετών άρχισε τις σπουδές του στη Σχολή πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.Το πρώτο τραγούδι του το έγραψε το 1960. Ήταν το «Περιστεράκι», με το οποίο συμμετείχε ένα χρόνο αργότερα στο Φεστιβάλ του ΕΙΡ, με ερμηνεύτρια τη Ζωή Κουρούκλη. Ακολούθησε μια σειρά από τραγούδια που έγιναν επιτυχίες, όπως «Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά», «Μη μου θυμώνεις μάτια μου».
Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Αθήνα κι άρχισε μια μεγάλη συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ και με τον ανερχόμενο τότε, τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα, την Χαρούλα Αλεξίου, τον Γιάννη Καλατζή και την Βίκυ Μοσχολιού. Αυτή την περίοδο έγραψε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του, που έμειναν στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου: «Κάπου νυχτώνει», «Πού ’ναι τα χρόνια», «Όλα καλά κι όλα ωραία», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς».
Αν και εξαιρετικός στιχουργός των μεγαλύτερων επιτυχιών του, συνεργάστηκε με σπουδαίους στιχουργούς (Κ. Βίρβος, Σ. Τσώτου, Μ. Μπουρμπούλη, Μ. Ελευθερίου, Λ. Παπαδόπουλο) και ποιητές (Γ, Θέμελης, Ντ. Χριστιανόπουλος, Κ. Βάρναλης).
Ακολούθησε μια ηθελημένη σιωπή 11 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων επέστρεψε στη γενέτειρα του. Κατόπιν προτροπής του Γιώργου Νταλάρα, επανήλθε το 1998, με κομμάτια βασισμένα στην βυζαντινή υμνογραφία, που παρουσιάστηκαν και ηχογραφήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, με τον Νταλάρα, την Αιμ. Κουγουμτζή και χορωδία, με τον τίτλο «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων».
Συμμετέχουν
Γιώργος Δημητρίου: Μπουζούκι
Νίκος Παπαλεοντίου: Κιθάρα
Άριστος Χριστοδούλου: Πιάνο
Κώστας Χαλλούμας: Κοντραμπάσο
Πάμπος Δημητρίου: Κρουστά
Πληροφορίες στο 25395600 (εσωτ. 8 ) ή μέσω email: cultural.dep@ipsonas.org
Σχετικά
Ο Demos Beke live στο AMARA
Στο The Bar του AMARA, η μουσική γίνεται μέρος της εμπειρίας και τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν ακόμη ένα λόγο για να τα θυμόμαστε.
Τα Λεύκαρα τραγουδούν Παντελίδη, Μητροπάνο, Καρρά και Σφακιανάκη για καλό σκοπό
Ένα φιλανθρωπικό μουσικό αφιέρωμα σε τέσσερις φωνές που άφησαν εποχή, με τον DJ Peris στα decks και είσοδο με εισφορά €5
Το παλιό λαϊκό τραγούδι ζωντανεύει στην καρδιά της Πάφου
Μια δωρεάν μουσική βραδιά με αγαπημένες μελωδίες του ελληνικού πενταγράμμου στήνεται στην είσοδο της Δημοτικής Αγοράς
Τα μεγάλα live στα χωριά που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον 15αύγουστο
Αυτό που θα συμβεί φέτος στην ορεινή Κύπρο, ομολογουμένως δεν το περιμένει κανείς
Eurovision 2027: Ανακοινώθηκε η πόλη της Βουλγαρίας που φιλοξενήσει τη διοργάνωση
Η επιλογή πραγματοποιήθηκε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε από τη BNT
Το Fengaros Festival ανακοίνωσε ήδη τις ημερομηνίες για το 2027
Το δημοφιλές φεστιβάλ ανανέωσε το ραντεβού του με το κοινό του
Η Πλατεία Ζουχουρί τον Σεπτέμβριο θα μετατραπεί σε μια μεγάλη υπαίθρια σκηνή jazz μουσικής
Το Larnaka Jazz Festival επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά, με δωρεάν είσοδο και μπίρα στους επισκέπτες
«Πού ’ναι τα χρόνια»: Ένα μουσικό ταξίδι στο έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή
Η παράσταση με τους Δημήτρη Φανή και Μαρίνα Βερζανλή παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο σε Δύμες, Κοράκου και Κάτω Δρυ
Ο Δημήτρης Μπάσης τραγουδά Καζαντζίδη και Μητροπάνο σε μια δωρεάν συναυλία
Η μουσική παράσταση «Τρεις Φωνές» έρχεται στον Άγιο Αθανάσιο, με τη συμμετοχή του Λευτέρη Πιτσιλλίδη και του οκταμελούς Μουσικού Σχήματος «Ορφέας»
Eurovision 2027: Η EBU αλλάζει τους κανονισμούς του Διαγωνισμού – Όλες οι νέες αλλαγές
Σύμφωνα με την EBU, οι αλλαγές έχουν ως στόχο να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια σε όλους όσοι συμμετέχουν στον Διαγωνισμό
Δωρεάν συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες!
6 μουσικά απογεύματα στη Λεμεσό
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού ξανά στο «Οκτάγωνο»!