Guide , News

Αυτό είναι το ωραιότερο χωριό στον κόσμο

Το Popeye Village στη Μάλτα ψηφίστηκε ως το ωραιότερο χωριό στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2022

Χτίστηκε το 1980 ως σκηνικό της χολιγουντιανής ταινίας και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του τουριστικού περιοδικού Road Affair.

To Braccio di Ferro, ή Popeye Village, γνωστό και ως Sweethaven Village, δημιουργήθηκε το 1980 για την ταινία «Popeye, ο ναύτης», όπου πρωταγωνιστούσε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και η Σέλεϊ Ντυβάλ (στον ρόλο της Όλιβ). Βρίσκεται στον Κόλπο Άνκορ στη βορειοδυτική Μάλτα κοντά στην «αληθινή» μικρή πόλη Mellieha. Το χωριό του Ποπάι έχτισαν τον Ιούνιο του 1979 165 οικοδόμοι όλων των ειδικοτήτων και στην αρχή αποτελούνταν από 19 κτίσματα.

Η ξυλεία ήρθε από την Ολλανδία και τα κεραμίδια των σπιτιών από τον Καναδά. Χτίστηκε επίσης ένα φράγμα για να προστατεύει το χωριό από την πλημμυρίδα του Κόλπου. Σήμερα, έχουν προστεθεί στο Ποπάι ένα ξενοδοχείο, ένα κατάστημα λιανικής, ένας μόλος με βάρκες, ένα μπαρ όπου μπορείς να φας χάμπουργκερ και τοπικά φαγητά. Υπάρχει επίσης μουσείο και διάφορα θεάματα για τα παιδιά που κάνουν το Ποπάι ένα είδος theme park. Στο κέντρο του, ο κινηματογράφος Lower Complex, προβάλλει, εκτός από τις ταινίες του εμπορίου, ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία του χωριού-theme park. Από τη Βαλέτα, την πρωτεύουσα της Μάλτας, το Ποπάι είναι προσβάσιμο με λεωφορείο: διαδρομή λίγο πάνω από μια ώρα.

Το Popeye Village στη Μάλτα

malta-ge6ac6ed30_1280.jpg

Δεύτερο στη λίστα του περιοδικού Road Affair έρχεται το αυστριακό Hallstatt −70 χιλ,. νοτιοδυτικά του Ζάλτσμπουργκ− και τρίτο το γαλλικό Simiane La Rotonde, 125 χιλ, βορείως της Μασσαλίας. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Cinque Terre της Λιγουρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Aκολουθεί το τουρκικό Ορταχισάρ κοντά στην Τραπεζούντα που διατηρεί μιαν ατμόσφαιρα 19ου αιώνα.

Στην έκτη θέση είναι η Οία (Σαντορίνη) που δεν λείπει ποτέ από τη λίστα, ενώ ακολουθεί το κατά κάποιον τρόπο αντίθετό της, το Shirakawa-go, ένα ορεινό χωριό στην Ιαπωνία με αγροτόσπιτα που χρονολογούνται από το 1800. Ακολουθούν το Ait Ben-Haddou στο νότιο Μαρόκο, το ψαροχώρι Cua Van στο Βιετνάμ, το ιταλικό Αλμπερομπέλο ανάμεσα στο Μπάρι και στο Μπρίντιζι −περίφημο για τις μεσαιωνικές κωνικές στέγες των σπιτιών του− το Ανδαλουσιανό Júzcar, το νορβηγικό Reine, το τυνησιακό Sidi Bou Said.

Στη φετινή λίστα υπάρχει επίσης το κινέζικο Ping’an που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και περιβάλλεται από ορυζώνες, το αλπικό Βένγκεν στο γερμανικό καντόνι της Ελβετίας, το Μπουράνο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, το αγγλικό Μπάιμπερι στις όχθες του ποταμού Κολν, το Κολμάρ της Αλσατίας που περιβάλλεται από αμπέλια. Φέτος στη λίστα προστέθηκε ένα ιρανικό χωριό, ένα χωριό στο Θιβέτ, καθώς και ένα ακόμα ζωντανό σκηνικό ταινίας, το Χόμπιταουν της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: athensvoice.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close