Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κι επίσημα Μαρίνα Αγίας Νάπας

Πολλά περισσότερα από μια μαρίνα, ένας ολοκληρωμένος κόσμος διαβίωσης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και νέων θέσεων εργασίας!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2022

Όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων της 21ης Ιουνίου, αναμφίβολα υποστηρίζουν ότι: Η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι πολλά περισσότερα από ένα μέρος για να δένουν σκάφη. Πέρα από τις άρτιες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται στα σκάφη που ελλιμενίζονται (και για τις οποίες είναι ήδη γνωστή στους ναυτιλιακούς κύκλους) η Μαρίνα είναι ένα οικοσύστημα όπου μπορείς να ζεις το απόλυτο παραθαλάσσιο lifestyle, να εργάζεσαι και να ψυχαγωγείσαι με μία ή περισσότερες από τις επιλογές για καφέ, ποτό, φαγητό ή ακόμα και για να παρακολουθήσεις μια εκδήλωση στο επιβλητικό Event Center. Δηλαδή αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κόσμο διαβίωσης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και νέων θέσεων εργασίας! 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος κατά την προσέλευση του εξέφρασε το θαυμασμό του για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ η παρουσία του τόνισε τη σημαντικότητα του έργου στην τοπική κοινωνία, την οικονομία και όχι μόνο. Τα εγκαίνια  τελέστηκαν υπό την αιγίδα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Μαρίνας, κ. Σταύρου Καραμοντάνη και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Naguib Sawiris, στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων.  

Νωρίτερα, κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε πως “νιώθει ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συνάμα ευγνωμοσύνη που το έργο που οραματίστηκε ο πατέρας του, Γεράσιμος Καραμοντάνης,  σήμερα γυρίζει σελίδα”. “Σίγουρα αναγκαστήκαμε να αναθεωρήσουμε τα χρονοδιαγράμματά μας” τόνισε ο CEO της Μαρίνας Αγίας Νάπας “όμως με σκληρή δουλειά, επιμονή και θέληση, φτάσαμε εδώ σήμερα να εγκαινιάζουμε ένα έργο που όμοιό του δεν έχει αναπτυχθεί ξανά στο νησί. Ένα αυτόνομο οικοσύστημα διαβίωσης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας αλλά και νέων θέσεων εργασίας που έδωσε ήδη πνοή στην περιοχή και θα συνεχίσει να το κάνει σε ετήσια βάση. Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα όμως για ένα να είστε σίγουροι: Μια νέα σελίδα ξεκινάει για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας και αυτή είναι ακόμα η αρχή!” Στη συνέχεια ο κ. Καραμοντάνης αναφέρθηκε στην πρόοδο των έργων, συγκεκριμένα για τον ανατολικό πύργο που αναμένεται να παραδοθεί αρχές της άνοιξης του 2023 και την πρόοδο στην κατασκευή των πολυτελών κατοικιών με την εντυπωσιακή παραθαλάσσια έπαυλη 6, να έχει παραδοθεί ήδη στην ιδιοκτήτριά της. 

Εντυπωσιασμένος από την πορεία του έργου και τα όσα έχει δει έως τώρα, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Sawiris, τονίζοντας πως “η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι η πιο εντυπωσιακή απ’ όλες τις επενδύσεις του μέχρι τώρα” και ότι ‘νιώθει τυχερός και ευλογημένος που συμβάλλει στην υλοποίηση ενός τόσο μεγαλειώδους έργου που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στη ΝΑ Μεσόγειο ανεβάζοντας τον πήχη των παρεχόμενων υπηρεσιών”. “Και όχι μόνο αυτό” πρόσθεσε “όταν ολοκληρωθεί, θα είναι ένα κόσμημα όχι μόνο της Αγίας Νάπας αλλά και ολόκληρου του νησιού, ένα έργο που θα αναζωογονήσει την τοπική κοινωνία και θα συμβάλλει τα μέγιστα και στην εθνική οικονομία”. 

Διεθνής προορισμός με εξαιρετικές ευκαιρίες επένδυσης σε ακίνητα, φανταστική θέα και σύγχρονες εγκαταστάσεις ελλιμενισμού σκαφών, η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι το απόλυτο θέρετρο για ένα συναρπαστικό lifestyle. Ήδη, το λιμενικό κομμάτι λειτουργεί παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Την ίδια ώρα, προχωρά η κατασκευή του οικιστικού μέρους της Μαρίνας.

Τεράστια είναι τα οφέλη για τον τόπο από την ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου. Η Μαρίνα αναμένεται ότι θα συμβάλει στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται, μάλιστα, για την μοναδική μαρίνα στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο ISO-13687-1 όσον αφορά στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ταχεία υποστήριξη και εξυπηρέτηση σκαφών και επισκεπτών σε όλους τους τομείς με  σύγχρονες και έξυπνες υπηρεσίες ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία. Επιπρόσθετα, διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπορική ζώνη (4.000+ τ.μ.) στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια τόσο στην Αγία Νάπα όσο και στην Κύπρο, όπως τα L ‘Atelier Robuchon, Le Deli & Le Sundeck Robuchon, τα οποία αποτελούν και τη ναυαρχίδα των χώρων εστίασης της εμπορικής ζώνης. Η ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τόσο τον ναυτικό όσο και τον παραθεριστικό τουρισμό της περιοχής και της Κύπρου γενικότερα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close