Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουνίου 2022
Δύο χρόνια μετά και βρισκόμαστε και πάλι (σχεδόν) στην κανονικότητα. Διψασμένοι από διακοπές οι Κύπριοι πολίτες βρίσκουν αφορμή κάθε αργία και γιορτή για να ετοιμάσουν βαλίτσες.
Του Αγίου Πνεύματος, γίνεται κατακλυσμός σε παραλίες και ξενοδοχεία αφού ο υδράργυρος ανεβαίνει και αποτελεί την “επίσημη” έναρξη του καλοκαιριού.
Για τριήμερο του κατακλυσμού (που φέτος είναι στις 11-13 Ιουνίου) όπως και κάθε χρόνο, πολλοί είναι οι Κύπριοι που επιλέγουν το εξωτερικό για να χαλαρώσουν αλλά και ο εγχώριος τουρισμός “καλά κρατεί” με τα ξενοδοχεία στην επ. Αμμοχώστου έχουν την τιμητική τους.
Αγία Νάπα και Πρωταράς σφύζουν από ζωή
Τα προγράμματα επιχορήγησης του εγχώριου τουρισμού είναι κάτι που συνέβαλε στο να αυξηθούν οι κρατήσεις από Κύπριους πολίτες.
Σε δηλώσεις του στο FamagustaNews, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης μίλησε για πληρότητα 70% με 80% με τις κρατήσεις να αυξάνονται συνεχώς αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε ότι, αν και τα νούμερα είναι ικανοποιητικά από τον κόσμο που πρόκειται να μείνει την περίοδο του τριημέρου, η διαφορά με το 2021, στο αντίστοιχο διάστημα, είναι αισθητή. Ενώ συμπλήρωσε ότι “είναι κάτι που φυσικά οφείλεται στην απώλεια των Ρώσων τουριστών”.
Σε συνέχεια των δηλώσεων του, φάνηκε αισιόδοξος και σίγουρος, τονίζοντας ότι η αισθητή διαφορά αλλά και η απώλεια των Ρώσων τουριστών δεν θα έχει συνέχεια και αφορά μόνο το συγκεκριμένο τριήμερο.
Οι δράσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού σε συνεργασία με ΠΑΣΥΞΕ και ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι δυνατές κυρίως όσο αφορά την αεροπορική συνδεσιμότητα με νέες χώρες και πρόκειται να ανακουφίσουν τους φορείς του τουρισμού αφού θα καλύψουν το κενό που αφήνει η Ρωσική αγορά.
Πόσο θα κοστίσουν στον Κύπριο πολίτη 3 βράδια σε Πρωταρά ή Αγία Νάπα
Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου από αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου, μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, δηλαδή μέχρι 13 Ιουνίου (πρωί) υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα.
Δίκλινο δωμάτιο: Τιμή εκκίνησης 250€ ενώ ο μέσος όρος 450€.
Στην πλειοψηφία τους τα καταλύματα είναι τριών ή τεσσάρων αστέρων και περιλαμβάνουν πρόγευμα.
Είναι πολλοί εκείνοι που η τσέπη δεν αντέχει τα 250 ή και παραπάνω για ένα τριήμερο, αλλά υπάρχει και η πιο οικονομική επιλογή που είναι χαμηλότερη από τον μέσο όρο και δεν είναι άλλη από τα διαμερίσματα, σπίτια ή hotel apartments.
Πηγή: FamagustaNews
Σχετικά

Καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό: 40+3 ορεινά χωριά για να ανακαλύψεις
Τι κι αν οι παραλίες ξεχειλίζουν από λουόμενους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, για πολλούς το καλοκαίρι στο βουνό έχει άλλη χάρη!

Καιρός: Ανεβαίνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία με... βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κατεδαφίστηκε ιστορικό κέντρο δεξιώσεων στη Λευκωσία (vids)
Ήταν για δεκαετίες το σημείο αναφοράς της κοσμικής ζωής της Λευκωσίας

Οι top σεξουαλικές πόλεις του κόσμου – Η πιο «καυτή» πόλη της Ελλάδας τα σπάει και όχι μόνο τουριστικά
Τι κάνει μια πόλη… ακαταμάχητη;

O ιδανικός προορισμός για ταξίδι χωρίς πολυκοσμία τον Ιούλιο
Ένας ονειρικός προορισμός, όπου η ιστορία συναντά τη μεσογειακή ομορφιά και τη γαλήνη της θάλασσας


Η Pafilia Πιστοποιείται ως Great Place to Work για Δεύτερη Συνεχόμενη Χρονιά
Το να είναι κάποιος Great Place to Work δεν είναι απλώς ένας τίτλος· είναι αντανάκλαση των βασικών μας αξιών: εμπιστοσύνη, σεβασμός, συνεργασία και κοινός σκοπός

Squid Game 3: Είδαμε το συγκλονιστικό φινάλε μιας αλληγορίας για την εποχή μας
Η Κορέα ξαναγράφει την παγκόσμια τηλεοπτική γλώσσα με ένα φινάλε γεμάτο σύμβολα, ελπίδα και σκοτεινή αλήθεια

Το πάρκο που ετοιμάζουν στην Αραδίππου, θα είναι υπέροχο!
Αρχίζουν Ιούλιο εργασίες για νέο δημοτικό πάρκο στην Αραδίππου!

Kawacom’s και Enavsma Foundation ενώνουν δυνάμεις!
Χορήγηση υποτροφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές

Άνδρος: 24 ώρες στην αρχόντισσα των Κυκλάδων
Εκεί που το γαλάζιο αγκαλιάζει τη φύση και την παράδοση
