Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2022
Μετά από εκτεταμένη έρευνα που διενήργησε η δημοφιλής Βρετανική διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα Holidu.co.uk , η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με κριτήριο τη δημοφιλία για τις παραλίες που διαθέτουν.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από μηνιαίες μετρήσεις των μέσων διαδικτυακών αναζητήσεων για τις παραλίες όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, σε διάστημα 12 μηνών. Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα είναι με διαφορά η νικήτρια με 5.400 μηνιαίες διαδικτυακές αναζητήσεις και 142.000 instagram hashtags.
Ειδικότερα, ξεχωρίζουν η Κρήτη, η Νάξος και η Μύκονος που μαζί με τα υπόλοιπα Ελληνικά νησιά προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε πανέμορφες παραλίες με πολύ καθαρά νερά. Τη δεκάδα με τους καλύτερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για παραλίες συμπληρώνουν η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Κροατία, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες και η Πολωνία.
Φέτος τόσο η Κρήτη, όσο και η Μύκονος όπως έχουν τονίσει φορείς των νησιών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ θα κινηθεί στους ρυθμούς των αφίξεων της χρονιάς του 2019. Αναφορικά με τη Νάξο, οι προβλέψεις για εφέτος είναι πολύ ενθαρρυντικές με την επισκεψιμότητα στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες από το εξωτερικό και από την Ελλάδα να αναμένεται να υπερβεί τα δεδομένα του 2019, σε ορισμένες περιόδους», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς. «Με τις δεκάδες εξωτικές παραλίες μας, αναδεικνύουμε την Νάξο ως τον ιδανικό προορισμό για τους φίλους των θαλάσσιων σπορ, της κατάδυσης, της διασκέδασης, την χαλάρωσης, των οικογενειακών στιγμών, των πάρτι και του ρομαντισμού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κατσαράς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!
9 μεγάλες εικόνες από την Αφροδίτη της Λευκόλλας που επέστρεψε στον Πρωταρά
Μεγαλειώδης τελετή υποδοχής της Αφροδίτης της Λεύκολλας στον Πρωταρά
Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με πρεμιέρες στο ΣΙΓΜΑ
Τα προγράμματα που κάνουν δυναμική αρχή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Lidl και WWF επιτυγχάνουν σημαντικά ορόσημα στη βιώσιμη προμήθεια φοινικέλαιου
Έμπρακτη Δράση για Υπεύθυνη Προμήθεια
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 15 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Ετοιμάσου για υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80