Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2022
«Θα ξαναζήσεις τη σκηνή. Για άλλη μια φορά. Απ΄ την αρχή.
Και είναι η τελευταία σου ευκαιρία… την κάθε στιγμή να γευτείς.
Τώρα που ανακάλυψες όλη την κρυμμένη μαγεία
Δες τα όλα θετικά. Κοίτα να τα χαρείς».
Τι θα γινόταν αν κάποιος μας έδινε την ευκαιρία να γυρίσουμε το χρόνο και να τα αλλάξουμε όλα; Στην παράσταση με τίτλο «Βιομαγεία» ο βασικός ήρωας Γιάν, ψάχνοντας μετά από ένα χωρισμό να βρει ξανά την ευτυχία, κάνει ένα «ταξίδι» στην τελευταία τυχαία συνάντηση που είχε με μια κοπέλα λίγο πριν την έναρξη μιας θεατρικής παράστασης. Αυτή η συνάντηση δεν κράτησε παρά μόνο δύο λεπτά.
Τι θα γινόταν αν ξαναζούσε αυτά τα δύο λεπτά δίνοντας σημασία στις λεπτομέρειες; Η επαναληπτικότητα μιας συγκεκριμένης σκηνής, φωτίζει τις «ασήμαντες» στιγμές, αυτές που εκ πρώτης αγνοούμε. Είναι αυτές όμως, οι «μικρές σπίθες» που εν τέλει μπορεί να φέρουν την ευτυχία και να θέσουν ξανά σε λειτουργία τη βασική ανθρώπινη ανάγκη μας για επικοινωνία.
ΓΙΑΝ: Να σου πω…; Ξέρεις τίποτα για την υπόθεση;
ΕΥΗ: Όχι…Δεν υπάρχει υπόθεση. Ξέρω ότι είναι ένα παιχνίδι…Ένα πείραμα πάνω στα υλικά του θεάτρου…Κάτι τέτοιο.
ΓΙΑΝ: Ωχ! Πειραματικό είναι;

Το έργο «Βιομαγεία» της Μαριάννας Κάλμπαρη που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, παρουσιάστηκε για τις ανάγκες της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θέατρου Ελλάδος το 2004, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές.
Σε μια [μετά;]- covid εποχή και ύστερα από δύο χρόνια κατά τα οποία οι αποστάσεις των ανθρώπων διαμόρφωσαν ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε και εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, η ανάγκη για να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή είναι πιο έντονη από ποτέ. Έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα με ανθρώπους στην άλλη άκρη του κόσμου χωρίς να συνειδητοποιούμε πως αδυνατούμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με τον άνθρωπο που μπορεί να βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας, κάποιες φορές αγνοώντας ακόμα και την ύπαρξή του.
Η «Βιομαγεία» έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η μαγεία κρύβεται παντού, φτάνει να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές και να αφήσουμε την ματιά του άλλου να διαπεράσει την καρδιά μας.
Μια παράσταση με χιούμορ, παιχνίδι και… Μαγεία!!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου
Σκηνικά/ Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Μουσική: Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Σταύρος Μακρής
Σχεδιασμός Φωτισμών: Καρολίνα Σπύρου
Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου
Παίζουν: Αντρέας Κουτσόφτας, Μάριαν Κυπριανού
Μουσικός Επί Σκηνής/ ΈλαΒασίλης: Ανδρέας Μιχαλόπουλος
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 26, 28 και 29 Μαΐου 2022
2, 3, 5, 6, 8 Ιουνίου 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:30
ΠΟΥ: FLEA THEATRE (Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί, Λευκωσία)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
https://shop.tickethour.com/ticketmaster_se_3840.html

-
Flea Theatre
26 Μαΐου 2022
28 Μαΐου - 29 Μαΐου 2022
02 Ιουνίου - 03 Ιουνίου 2022
05 Ιουνίου - 06 Ιουνίου 2022
08 Ιουνίου 2022
Σχετικά
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς» επιστρέφουν για τα 10χρονα του Θεάτρου ΑντίΛογος
Το κυπριακό λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, για έξι κυριακάτικα ραντεβού με μικρούς και μεγάλους.
«Το Εσωτερικό»: Μια ανείπωτη αλήθεια στη σκηνή του Σατιρικού
Η ομάδα Teatro Angelico παρουσιάζει το έργο του Maurice Maeterlinck σε σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη, καλώντας το κοινό να πάρει θέση απέναντι στη σιωπή και την ευθύνη.
«Πλούτωνος 71»: Δύο υπερπλήρεις παραστάσεις, μια γειτονιά γεμάτη μνήμες και συγκίνηση!
Φεστιβάλ Μαχαλάρτ, Λάρνακα 2030 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς»: H πρώτη παραγωγή της παιδικής σκηνής του Θεάτρου ΑντίΛογος
Ένα παραδοσιακό παραμύθι σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου
«Το Ψέμα»: Ένα δείπνο, δύο ζευγάρια και ένα μυστικό στο Σατιρικό Θέατρο
Η κωμωδία του Φλοριάν Ζελέρ κάνει πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, με τους Μάρα Κωνσταντίνου, Ανδρέα Τσέλεπο, Σίμο Τσιάκκα και Ιωάννα Λαμπροπούλου.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο στο Παττίχειο Λεμεσού
«Ξέρω για τον έρωτα τα λίγα που με έμαθαν τα μάτια που με αγάπησαν.»
Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ανακοινώνει το Third Space Project
Μια σύμπραξη για εφήβους και νέους που φέρνει το θέατρο, τις τέχνες και την πόλη σε δημιουργικό διάλογο