Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2022
Το Θέατρο Γέλιου έρχεται και φέτος με την νέα κυπριακή κωμωδία του Κώστα Σχοινιού «Εκλέψαν την Στετέ μας» όπου θα περιοδεύσει όλο το καλοκαίρι σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου μας και για σκορπίσει άφθονο γέλιο όπως αυτό ξέρει εδώ και έξι χρόνια στο κόσμο που τόσο πολύ το έχει ανάγκη!
Περίληψη έργου:
Σε ένα μικρό απομακρυσμένο χωριό της Κύπρου μας (δεκαπέντε κάτοικοι όλοι κι όλοι ) ζουν δύο γριές. Η Στετέ Αναστασού και οι Αννέτα. Για να περνά η ώρα τους όλη μέρα τσακώνονται αλλά δεν κάνει η μία χωρίς την άλλη.
Η Στετέ Αναστασού ( Όλγα Ποταμίτου) τσιγκούνα με πολλά λεφτά και χρυσαφικά που τις αγόραζε ο μακαρίτης ο άντρας της. Έχει μία κόρη την Μαρίνα ( Μαρία Φιακά) και μία εγγονή την Τασία (Ερμιόνη κωμοδρόμου ) που ζουν στην Λευκωσία. Εδώ και είκοσι χρόνια Μάνα και κόρη δεν μιλιούνται λόγω οικονομικών διαφορών.
Η Αννέτα ( Κώστας Σχοινιού) είναι μία ευτραφής, κουτσομπόλα και δολοπλόκα γυναίκα, ανύπαντρη που περιμένει τον καλό της για να παντρευτεί... τα χρόνια όμως περνούν και αυτή εξακολουθεί να είναι ανύπαντρη… και παρθένα.
Φτάνει στο χωριό ένας νεαρός , γύρω στα είκοσι εφτά, ο Βάγγος (Βαγγέλης Ιωάννου) ο οποίος είναι ανιχνευτής χρυσού. Δεν ήξερε όμως τι τον περίμενε γνωρίζοντας τις δύο γριές. Τον ερωτεύονται και οι δύο παράφορα και προσπαθούν να τον διεκδικήσουν , αρχίζοντας να διαβάλλει η μία την άλλη .
Η Αννέτα για να εκδικηθεί την Στετέ Αναστασού τηλεφωνά στην κόρη της και της λέει ψέματα ότι είναι πολύ άρρωστη η μάνα της και ότι έχει επίσης έχει ένα κρυμμένο θησαυρό.
Μαθαίνει ο Βάγγος για τον κρυμμένο θησαυρό που έχει η Στετέ Αναστασού και στην προσπάθεια του να γλυτώσει από τα χέρια των δύο γριών αναγκάζεται να τους πει ψέματα ότι είναι gay και ο λόγος που πήγε στο χωριό είναι για να ηρεμίσει μετά από ένα χωρισμό του. Μετά από αυτό οι δύο γριές αποφασίζουν να τον φιλοξενήσουν και να του συμπαρασταθούν . Έτσι μία βδομάδα μένει στη μία και μία στην άλλη.
Η ιστορία αρχίζει να περιπλέκεται όταν φτάνει στο χωριό η Μαρίνα με την κόρη της και όταν ο Βάγγος φέρνει την Φακκίρα (Καλλισθένη Παπαδούρη ) μία αισθητικό που την παρουσιάζει ως Μέντιουμ για να βρει το θησαυρό.
Τι θα γίνει όμως στην πορεία; Έρωτες , μπλεξίματα , ανατροπές, αποκαλύψεις και μία Στετέ που περιμένει να την κλέψουν! Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος θα γελάσει με την καρδιά του και όπως πάντα θα υπάρξει στο τέλος …… Happy End !
Μία οικογενειακή παράσταση , χωρίς βωμολοχίες με μπόλικο γέλιο, μπλεξίματα και ανατροπές διανθισμένη με αγαπημένα κυπριακά τραγούδια.
Παίζουν: Όλγα Ποταμίτου , Κώστας Σχοινιού , Μαρία Φιακά, Βαγγέλης Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου και η Καλλισθένη Παπαδούρη.
Κείμενο: Κώστα Σχοινιού
Σκηνοθεσία: Κώστα Σχοινιού.
Σκηνικά : Αλεξάνδρας Δημοσθένους .
Οργάνωση παραγωγής: Δώρος Κυριακίδης – Χριστίνα Τερεζοπούλου.
Μουσικές διασκευές: Λεόντιου Γεωργίου.
Χορογραφίες: Αναστασίας Αναξαγόρου.
Αφίσα: Βάσος Βλάχος.
Βίντεο: Γιάννος Σαββίδης .
Διευθυντής σκηνής : Σονάι Γιλτίζ.
ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τετάρτη 1 Ιουνίου και Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ .
ΛΕΜΕΣΟΣ: Παρασκευή 17 Ιουνίου στο Θέατρο ΕΝΑΦ ( Αγ. Φύλα).
ΛΑΡΝΑΚΑ: 29 Ιουνίου στο Θέατρο ΣΚΑΛΑ
Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8.30 το βράδυ.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Κρατήσεις - Πληροφορίες: 96430002.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 15 λεπτά ( Χωρίς διάλειμμα).

Σχετικά
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου
Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53 παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Άλιστερ ΜακΝτάουαλ «All of It».
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση
18 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο
Από αρχαίο δράμα και βραβευμένες διεθνείς παραγωγές μέχρι σύγχρονα κυπριακά έργα, δυνατούς μονολόγους και απολαυστικές κωμωδίες
Πάφος: Προετοιμασίες για «Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Μεσαιωνικό Κάστρο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη φετινή διοργάνωση του Pafos Aphrodite Festival