Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Cyprus Eating Awards 2021: Η μεγάλη βραδιά της απονομής έφτασε

Απονέμονται απόψε τα Cyprus Eating Awards 2021 που παρουσιάζει η Nespresso!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2022

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, τα Cyprus Eating Awards, που διοργανώνει το Check In Cyprus, γιορτάζουν φέτος 17 χρόνια και διοργανώνονται για ακόμη μία χρονιά, για να επιβραβεύσουν τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso. 

17 χρόνια επιβραβεύου με τις άριστες γεύσεις και τα κορυφαία εστιατόρια της Κύπρου …

Φέτος, μάλιστα, επανερχόμαστε σε εκείνο το αρχετυπικό παιχνίδι του μυαλού, που ξυπνά ξανά όλες τις αισθήσεις, γίνεται μνήμη και ανάμνηση.

Φέτος, υποδεχόμαστε τη νέα άνοιξη, εκείνη των αναγεννημένων μας αισθήσεων, ξεκινώντας ένα καινούργιο, αναζωογονητικό, γαστρονομικό ταξίδι με τις βαλίτσες μας γεμάτες από τις εμπειρίες του χθες, μετουσιωμένες σε μνήμες του σήμερα, με προορισμό ένα φωτεινό αύριο, που θα το βάψουμε ξανά με τα πιο έντονα χρώματα, ενεργοποιώντας πάλι όλες μας τις αισθήσεις.

86 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΣΤΙΑΤΌΡΙΑ, 26 ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα 17α Cyprus Eating Awards 2021 που παρουσίασε η Nespresso, φιλοξενεί με κάθε λαμπρότητα το εντυπωσιακό Four Seasons Hotel στη Λεμεσό, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα απονεμηθούν 17 βραβεία στα εστιατόρια που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν το καθένα στην κατηγορία του, ενώ θα δοθούν και 9 τιμητικά βραβεία.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Τα Cyprus Eating Awards έχουν θέσει τα κριτήρια για το τι θεωρείται πλέον ο ορισμός της ποιότητας στον χώρο της γαστρονομίας του τόπου μας. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και διαθέτοντας πολυετή πείρα ο θεσμός αυτός αναδεικνύει και επιβραβεύει τις προσπάθειες όσων δεν εφησυχάζουν και άοκνα παρέχουν υψηλή ποιότητα και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών τους.

Ο ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Ακομπλεξάριστος, χιουμορίστας και καλοφαγάς είναι σίγουρα κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Λούη Πατσαλίδη, ο οποίος και φέτος θα είναι ο οικοδεσπότης των Cyprus Eating Awards, του μεγαλύτερου γαστρονομικού θεσμού του νησιού, που παρουσιάζει η Nespresso.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι της βραδιάς θα αναλάβει η Μελίνα Ασλανίδου, η οποία αναμένεται να μας ταξιδέψει με τη φωνή και τα τραγούδια της! 

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Το μενού της ξεχωριστής βραδιάς των Cyprus Eating Awards 2021 θα φέρει την υπογραφή του Executive Chef του Four Seasons Hotel Πανίκου Χατζηττοφή. Ένα μενού το οποίο θα είναι ιδανικά συνδυασμένο με κρασιά της εταιρείας Βάσσος Ηλιάδης Λτδ. Το wine pairing ανέλαβε η Wine Specialist, Μαρία Θ. Μασούρα. Όσο για το επιδόρπιο, φέρει την υπογραφή του pastry chef Δημήτρη Χατζηγιάννη.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Oι κατηγορίες είναι 17 και είναι οι ακόλουθες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Μάιο 2020 μέχρι τον Μάιο 2021), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Ασιατική Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Μεσογειακή Κουζίνα (στα εστιατόρια ξενοδοχείου υπολογίζονται αυτά που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Bar/Restaurant, Beach Bar/Restautant, Ασιατική Κουζίνα, Ελληνική Κουζίνα, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price (εστιατόρια που σερβίρουν ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή), Μεσογειακή Κουζίνα, καθώς και Best Gastropub by KEO Beer. Επίσης, και φέτος θα δοθεί το ξεχωριστό βραβείο: το Check In Special Award. Η ομάδα του περιοδικού Check In Cyprus κάθε χρόνο θα επιβραβεύει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία (π.χ. εξειδικευμένη κουζίνα, concept εστίασης, αποκλειστική εμπειρία παραδοσιακών ή διεθνών γεύσεων). Για φέτος η κατηγορία που έχει επιλεγεί για το Check In Special Award είναι το Best Burger. Συμβαδίζοντας με τις τάσεις της εποχής, και φέτος θα δοθεί το βρβαείο στο Best Delivery By Wolt για την κατηγορία Sushi On The Go.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβευθεί το εστιατόριο, που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In ως Το Αγαπημένο των Αναγνωστών και είναι ανεξάρτητο από κατηγοριοποίηση. Το κάθε εστιατόριο για να είναι υποψήφιο πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 86 και επιλέχθηκαν από πολυμελή, ειδική επιτροπή, που συγκέντρωσε το Check In Cyprus, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης. 

Ακόμη, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν στον Σεφ της Χρονιάς, στο Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, ενώ θα δοθεί και το Βραβείο Οινικής Κουλτούρας Εστιατορίου. Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία για Best Concept, Διαχρονική Αξία και Συνεισφορά στην Εστίαση. Τέλος θα απονεμηθούν τοSustainability Award By Dynamec καθώς επίσης και το βραβείο για την παραλία με την καλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. 

Μην χάσετε τη συνεχή ενημέρωση από τη βραδιά των βραβείων μέσω του Check In Portal (www.checkincyprus.com) και του Application Check In Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android).

To hashtag της εκδήλωσης είναι #cyrpuseatingawards

Σχετικά

Ατζέντα
October 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close